مرز بین جامعه پویا و بی تحرک امر به معروف و نهی از منکر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام حسین افاضاتی، مدیر مدرسه علمیه امام مهدی (ع) کرمان، امشب با اشاره به وصایای امام حسین(ع)، گفت: هدف اصلی از قیام امام حسین (ع) اصلاح و اقامه دین خدا بوده است.
وی افزود: امام حسین علیه السلام در مکان های مختلف و با عبارات گوناگون مانند امر به معروف و نهی از منکر و گسترش عدل در جامعه این هدف را بیان می دارند و در واقع ایشان اشاره به هدف اصلی خود یعنی تشکیل حکومت اسلامی دارند.
حجت الاسلام افاضاتی با بیان اهمیت این هدف، افزود: سید الشهدا (ع) وضعیت زمان خود را در نظر گرفت و به نتیجه رسید که چون مسلمانان از امر به معروف و نهی از منکر غافل شده اند، به این اوضاع خفت بار تدین و حکومت دینی رسیده اند؛ بنابراین باید حرکتی در جهت غفلت زدایی و آگاهی مردم انجام دهند.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از امر در پویایی جامعه، تاکید کرد: امر به معروف جزء برترین واجبات الهی است و تمام اعمال خیر حتی جهاد در راه خدا ارزش آن ها قابل قیاس با امر به معروف و نهی از منکر نیست.
این کارشناس مسایل دینی افزود: فریضه امر به معروف و نهی از منکر سلطان احکام الهی بوده و مایه قوام و عامل وجودی همه احکام الهی امر به معروف و نهی از منکر است.
وی اظهار داشت: آمران به معروف باید در قلب و دل خود نفرت از گناه داشته باشند و این مطلب شرط اصلی امر به معروف و نهی از منکر است.
حجت الاسلام افاضاتی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع)، گفت: آمران به معروف و ناهیان از منکر چهار گروه هستند و برای هر گروهی ارزش و پاداشی در پیشگاه الهی وجود دارد.
این کارشناس مسایل دینی با اشاره به گروه اول، اظهار داشت: آنان کسانى هستند که با زبان و دل خود تنفر از منکر دارند اما در عمل حرکتی در جهت امر به معروف و نهی از منکر ندارند؛ چنین کسانى بنابه فرموده امام علی(ع) دو خصلت از خصلت هاى نیک را گرفته و خصلتی دیگر را از دست داده اند.
وی با اشاره به گروه دوم، گفت: کسىانی که در قلب خود منکر را زشت مى پندارند اما در عمل و زبان اهمیتی به این واجب شرعی نمی دهند، دو خصلت شریف را بر خود حرام کرده اند و تنها به یک خصلت نیک خواهند رسید.
مدیر مدرسه علمیه امام مهدی (عج) با اشاره به گروه سوم، خاطرنشان کرد: کسی که در باطن خود نفرتی از گسترش گناه در جامعه ندارد و در زبان و عمل نیز انزجاری نسبت به باطل ندارد، مانند مرده ای در میان زندگان است که تنها نفس می کشد و کارایی ندارد.
این کارشناس مسایل دینی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) تاکید کرد: مرز بین جامعه پویا و جامعه مرده و بی تحرک امر به معروف و نهی از منکر است.
حجت الاسلام افاضاتی در پایان با اشاره به حدیثی از امام علی (ع)، گفت: کسى که کار زشت را در قلب و دل ناپسند مىشمارد و با دست و زبان خود نسبت به آن امر و نهی می کند، به تمام خصلت های نیک می رسد و درجات معنوی در انتطار اوست./9701/202/ب1