احیای میراث علمی٬ فرهنگی و تمدنی اسلام مهمترین هدف مؤسسه میراث شیعه
![ميراث شيعه](/Original/1394/05/06/IMAGE635737284038824066.jpg)
حجتالاسلام رحیم قربانی، دبیر مؤسسه میراث شیعه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان اینکه این مؤسسه آموزشی پژوهشی در سال 87 با شماره 1000 ثبت و تأسیس شده است، ابراز داشت: با کمک خداوند طی یک سری پیگیریها مکان مؤسسه که مدرسه اکبریه در میدان صاحب الامر است از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دریافت، ترمیم و آغاز به کار کرد که هماکنون با عنوان فضاهای پژوهشی از آن استفاده میشود.
وی اهداف مؤسسه را در شش موضوع کلی دانست و گفت: احیای میراث علمی٬ فرهنگی و تمدنی اسلام٬ تمدنسازی بر پایه احکام و معارف ناب اسلام و ارائه طرحها و برنامههای کاربردی در همه عرصههای علمی و اجرایی کشور مثل معماری و شهرساز از جمله اهداف مؤسسه است.
وی با بیان اینکه این اهداف در برنامه هایی در قالب درازمدت میان مدت و کوتاه مدت دسته بندی شده است، افزود: آموزش و اداره تحقیق در مورد مسائل مربوط به مسائل بنیادی٬ راهبردی و کاربردی علوم و معارف اسلامی٬ تربیت نیروهای پژوهشی برای تحقق بخشیدن به اهداف ایجاد آزمایشگاه قرآن و حدیث برای بررسی تجربی آموزهها و دادههای تجربی متون دینی، تنظیم و تدوین استاندارد رزق طیب اسلامی برای زیست مؤمنانه مسلمانان از دیگر اهداف مؤسسه میتوان دانست.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه تبریز افزود: آغاز فعالیتهای رسمی سازمان برابر شد با زلزلههای تبریز و فشارهای اقتصادی بازار که سبب شد همکاری سازمانهای مختلف در تبریز تهران و قم با ما با محدودیت برخورد کردند و تنها با عنایات خداوند و لطف اهلبیت(ع) بدون کمک هیچ ارگانی روی پای خود ایستادیم و فعالیت کردیم.
دبیر مؤسسه میراث شیعه ادامه داد: در این مؤسسه به هر چه که اسلام به معنای عام و بالاخص شیعه درگیر آن بوده کار میشود به طوری که پانزده دفتر مختلف در موضوعات مختلفی مانند معماری و شهرسازی، حکمت و اخلاق و عرفان و ادیان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: پنج دفتر در اولویتهای برتر فعالیت قرار دارد که به ترتیب دفتر فنی و مهندسی که فعالیت عمده آن در محدوده معماری و شهر سازی بر اساس متون اسلامی است، دفتر نسخ خطی که فعالیت اصلی آن احیای نسخه های خطی که بیشتر در زبان های ترکی و فارسی و عربی است که هم اکنون در گوشه کتاب خانه ها خاک میخورند.
حجت الاسلام قربانی ادامه داد: دفتر هنری که با همکاری برخی سازمانهای غیردولتی مانند بسیج هنرمندان و بعضی قولهای از سازمان میراث فرهنگی بخش حمایت از صنایع دستی گرفته شده در مورد این که کلاس های آموزش طرح های اسلیمی راه اندازی شود و نگارگری و خطاطی یک دوره کامل قرآن کریم انجام شود و بعضی از هنرهای سنتی را که فراموش می شوند احیا شود.
وی تصریح کرد: دفتر حقوق کاربردی با حضور متخصصان فقه و حقوق و وکلا در مورد قوانین مختلف مانند حقوق شهروندی و دیگر موارد فعالیت میشود، دفتر واحد خواهران هم که فعالیت بالا را برای خواهران علاقهمند ارائه میدهد.
این استاد حوزه علمیه تبریز خاطرنشان کرد: دفتر قرآن و حدیث که فعالیتهایش کاملا مرتبط با سایر گروهها است با بقیه گروه ها همکاری می کند در این گروه دانشنامه های تخصصی فقهی و حدیثی برای رده های مختلف جامعه مانند مهندسین کارمندان کارگران تدوین می شود تا برای 70 موضوع کاربردی مورد استفاده قرار گیرد.
حجت الاسلام قربانی خاطرنشان کرد: مؤسسه برای آینده خود اهداف بلند مدتی به منظور ایجاد محتوا برای فیلمها و انیمیشنها و نرم افزارها با موضوعات مذهبی و انجام فعالیتهای پژوهشی گستردهتر برگزیده است، احکام اسلامی را در حد کاربردی گسترش دهد.
دبیر مؤسسه میراث شیعه در ادامه افزود: با اینکه بایستی نیم الی سه درصد بودجه خود را میراث شیعه٬ سازمانی که بدون حمایت ارگانها رشد میکند، صرف حمایت از پژوهش بکنند، هیچ گونه همکاری را انجام ندادهاند./854/302/ب2