تن پروری از نشانه های ضعف ایمان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی شب گذشته در جلسه سلسله درس هایی از نهج البلاغه این هفته، اظهار داشت: روایت شده است که یکى از یاران امیرمؤمنان علیه السّلام معروف به همام مردى عابد بود به حضرت عرضه داشت، اهل تقوا را چنانکه گویى آنانرا مى بینم براى من وصف بفرما، امام در پاسخ او درنگ کرد، سپس فرمود؛ اى همّام، تقواى الهى پیشه کن و کارنیک انجام ده، زیرا خداوند با اهل تقوا و اهل کار نیک است. همّام به این مقدار سخن قناعت نکرد و حضرترا قسم داد و حضرت خدا را سپاس و ثنا گفت و فرمود: «متقین کسانی هستند که در حالت مصیبت نیز آرامش خود را حفظ می کنند، چون اعتمادشان به خدا بیش از اندازه است».
حجت الاسلام والمسلمین قریشی با توجه به بخش دیگری از خطبه همام افزود: اگرخداوند براى اقامت شان در دنیا زمان معینى را مقرر نکرده بود از شوق به ثواب و بیم ازعذاب به انـدازه چشـم به همزدنى روحشـان در بدن شان قـرار نمى گرفت.
وی گفت: به حدی ایمان و اعتقاد متقین به پاداش الهی و ترس آنان از عذاب الهی به یقین رسیده است که نزدیک است از شدت یقین قالب تهی کرده و دنیا را ترک کنند.
امام جمعه ارومیه افزود: بر اساس فرمایش امام علی(ع) خداوند در باطن متقین بزرگ و غیر او در دیدگانشان کوچک است یعنی آنچه در وجود و قلب متقین بزرگ و با عظمت است تنها خدای منان است و غیر آن همه در برابر متقین خوار و خفیف و پست است.
وی ادامه داد: امام علی(ع) در جای دیگر می فرماید؛ فردی که جلال الهی در وجود او با عظمت شده و مقام الهی در نزد او بسیار عظیم است، هر چیز غیر الهی در نزد او حقیر و کوچک می شود، لذا چنین افرادی در هر جایی که به تضاد بیافتند بین خواست خدا و غیر او، فورا خواست و رضایت الهی را انتخاب می کنند، چون این افراد را نه با پول، نه شهوت و نه مقام می توان فریب داد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) در برابر پیشنهاد کفار فرمودند که اگر ماه را در یک دستم و خورشید را در دست دیگرم قرار دهید، هرگز از راه خود برنمی گردم و یا امام علی(ع) فرمودند که اگر دنیا و هر آنچه در آن هست را به من بدهید تا یک دانه ای را از دهان مورچه ای با ظلم بگیرم هرگز چنین نخواهم کرد.
وی افزود: امام علی(ع) فرمودند؛ «هر شیئی که مردم به آن رغبت کرده و بخاطر به دست آوردن آن رقابت می کنند، هر چقدر که عظیم تر باشد مصیبت انسان در از دست دادن آن بیشتر می شود»، مانند پست و مقام که همه به دنبال آن هستند اگر کسی نتواند آن را به دست آورد و یا از دست دهد، مصیبت اش از همه بیشتر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی گفت: متقین چون برای شان از هر چیزی مهم تر رضایت الهی است، مصیبت بزرگ شان زمانی است که رضایت الهی را از دست دهند، متقین آماده روی گردانی خدای متعال از خود نیستند و اگر خداوند متعال ذره ای از آن ها روی برگرداند به عظیم ترین مصیبت ها دچار می شوند.
وی خاطرنشان کرد: امام علی(ع) در دعای کمیل می فرماید که خدایا اگر بین من و خودت فاصله انداخته و مرا با دشمنانت جمع کنی به فرض که بر عذابت صبر کنم اما چگونه بر فراق و دوری از تو صبر کنم؟ به فرض که بر عذاب آتش خشم تو صبر کردم اما چگونه بر کرم تو بنگرم و بر محرومیت خود از کرمت صبر کنم؟ اگر در جهنم اجازه حرف زدن به من دهی، به مانند امیدواران زجه زده و به مانند کسانی که محبوب خود را گم کرده اند ناله می کنم.
امام جمعه ارومیه ادامه داد: بر اساس فرمایش امام علی(ع) متقین با بهشتچنانند که گویى آن را دیده و در فضایش غرق نعمتند، و با عذاب جهنم چنانند کهگویى آن رامشاهده نموده و در آن معذبند، انسان هر چقدر که به بهشت و جهنم معتقدتر باشد بیشتر مراقب اعمال اش است، اما فردی که ایمانش ضعیف است مراقب گفتار و رفتار و کردار خویش نیست.
وی افزود: خدای متعال در قرآن به این مساله اشاره کرده و در سوره صاد می فرماید؛ «کسانی که از راه خدا گمراه شده اند برای آنان عذاب شدیدی است، چون روز حساب را فراموش کرده اند».
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: بیانات امام علی(ع) در نهج البلاغه متعلق به دوره خلافت ایشان است که بیشترشان درباره بهشت و جهنم است، چون انسان اگر به بهشت و جهنم معتقد باشد به این باور می رسد که جسم ضعیف او توان تحمل عذاب الهی را ندارد، ما حتی در برابر آتش یک چوب کبریت هم توان مقاومت نداریم.
وی تصریح کرد: متقین همواره عذاب الهی را مشاهده می کنند و در قرآن هست که در قیامت هیچ کس به اندازه خداوند متعال نمی تواند حساب کشد و هیچ کس به مانند او توان عذاب کردن ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی ابراز کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمودند؛ «خداوند در روز قیامت به مومن پاداشی می دهد که هیچ چشمی آن نعمت ها را نبیند و هیچ گوشی وصف آن را نشنود و به قلب هیچ انسانی خطور هم نمی کند، قصرهایی از یاقوت...»؛ نعمت های بهشتی به حدی فوق العاده است که انسان توان تصور آن را ندارد.
وی گفت: امام علی(ع) در نهج البلاغه در موارد متعددی به رغبت به بهشت و ترس از عذاب تاکید می فرمایند و در خطبه 183 نهج البلاغه می فرمایند؛ «دنیا خانه شما نیست و به شما اعلام شده که رفتنی هستید، خداوند فرمان داده که برای خود توشه بردارید، ای مردم بدانید که پوست نازک بدن ها توان تحمل آتش دوزخ را ندارد، ای مردم به خود رحم کنید، در عذاب های دنیایی هم تجربه کرده اید، هنگامی که خاری به پایتان می رود و یا وقتی به زمین می خورید و زخمی می شوید فریادتان بلند می شود، یا وقتی خورشید زمین را داغ می کند نمی توانید بر روی آن بایستید، پس چگونه است که زمانی در میان دو طبقه از آتش دوام بیاورید، بر خودتان رحم کنید، چشم های خود را بیدار نگهدارید، شکم هایتان را لاغر کرده و مراقبت کنید، قدم هایتان را در راه خدا به کار اندزید، از مالتان انفاق کنید، اجسادتان را به زحمت انداخته و آن را در خدمت روحتان قرار دهید و در این راه بخل نورزید، خداوند فرموده که "هر کس مرا یاری کند او را یاری می کنم"».
امام جمعه ارومیه تصریح کرد: بر اساس فرمایش امام علی(ع) چون مومنان به وعده های الهی یقین دارند، همواره در حال تلاش و فعالیت هستند و وقتی برای سپری کردن برای امور بی اهمیت ندارند و اگر فردی را که ادعای ایمان داشت اهل رفاه و تن پروری دیدید بدانید که ایمان او ناقص است.
وی در پایان افزود: بر اساس فرمایش امام علی(ع) دلهای مومنان محزون، همگان از آزارشان درامان، بدنهای شان لاغر، نیازهایشان سبک، و نفوس شان با عفّت است، لذا همه مردم از شر مومنان در امان هستند و نگران این نیستند که اسرار زندگی شان توسط مومنان فاش شود و یا از جانب آنان آسیبی به آن ها برسد./936/202/ب1