استاد حوزه علمیه کرمان تشریح کرد؛
فرآیند عملیات فرهنگ سازی در جامعه
خبرگزاری رسا ـ مشاور حوزه علمیه کرمان با اشاره به فرآیند عملیاتی فرهنگ سازی در جامعه امروزی، گفت: نقطه آغاز فرهنگ سازی تعیین مسأله و مشکل اصلی فرهنگی جامعه است و لازم است متولیان فرهنگی کشور اول مسأله و ابعاد آن را بشناسند و سپس به دنبال حل مشکل باشند.
حجت الاسلام سید مرتضی خلیلی، استاد و مشاور حوزه علمیه کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به فرایند عملیاتی فرهنگ سازی در جامعه امروز، گفت: نقطه شروع فرهنگ سازی تعیین مسئله و مشکل اصلی فرهنگی جامعه است و لازم است متولیان فرهنگی کشور باید مسأله و ابعاد آن را بشناسند و سپس به دنبال حل مشکل باشند.
وی با اشاره به دومین مرحله از مراحل فرآیند فرهنگ سازی، گفت: تشکیل گروه متصدیان رسیدگی به حل مشکل در جامعه دومین مرحله عملیات فرهنگ سازی است.
حجت الاسلام خلیلی خاطرنشان کرد: افراد و متصدیان این گروه باید خود عامل به موضوع و به دور از آسیب باشند؛ به عبارت دیگر اگر مشکل ما فرهنگ سازی نماز در جامعه باشند، متولیان و اعضای گروه باید خود نماز گزار و عاشق نماز باشند و این عشق در رفتار آنان دیده شود.
وی با ضروری دانستن کار گروهی، افزود: فرهنگ سازی بدون کار تشکیلاتی و گروهی امکان ناپذیر است و متولیان فرهنگی باید بدانند که با کارهای جزئی و فردی نمی توانند فرهنگ اصیل دینی را در جامعه اجرایی کرد.
این استاد حوزه علمیه با بیان مرحله سوم فرآیند فرهنگ سازی، اظهار داشت: در مرحله سوم باید دو کار تحریک زبانی و اقدامات عملی مناسب را هم زمان انجام داد تا بتوان در این مرحله موفق بود و ترک هریک از این دو کار و یا عدم توجه به یکی از آن ها سبب شکست عملیات در مرحله سوم خواهد بود.
وی با تبیین تحریک زبانی، یادآور شد: در این مرحله باید شروع به موعظه و تعریف عقلانی از موضوع کرد و سپس با تکرار این کار به روش های مختلف زبانی، نوشتاری، تصویری و غیره به دنبال تمایل اکثریت به موضوع بود.
حجت الاسلام خلیلی تأکید کرد: باید این کار را با بیانات مختلف، از افراد متفاوت و به شکل های گوناگون انجام داد تا در این مرحله به پیروزی نسبی برسیم.
مشاور حوزه علمیه کرمان با اشاره به بُعد دیگر مرحله سوم فرایند، افزود: اقدامات عملی مناسب باید هم در زمینه فراهم کردن فضای کار و هم در زمینه برداشتن موانع صورت گیرد؛ به بیان واضح تر باید زمینه مساعدی را برای اهتمام جامعه به نماز فراهم کرد و از موانع ترک این واجب الهی در جامعه جلو گیری کرد و با آن ها مبارزه کرد.
وی با اشاره به مرحله چهارم عملیات، تصریح کرد: مرحله چهارم به امر به معروف و یا به اصطلاح امر به موضوع و مسأله تعلق دارد.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اهداف این مرحله، خاطرنشان کرد: امر به معروف به هدف تشویق اکثریت به موضوع و مسأله و تحریک اقلیت جا مانده صورت میگیرد و باید در این مرحله مواظب بود که افراد دچار سرزنش و تحقیر نشوند.
حجت الاسلام خلیلی به تشریح مرحله پنجم عملیات فرهنگ سازی پرداخت و گفت: در مرحله پنجم باید عرصه را بر لجوج ها تنگ کرد و با آن ها با ادبیات نهی از منکر برخورد داشت.
وی به مرحله آخر فرآیند اشاره داشت و تصریح کرد: باید همین مراحل را برای افراد جدید جامعه تکرار کرد تا ان ها نیز تحت عملیات فرهنگ سازی ملتزم به فرهنگ شوند و نتوانند با ورود خود نتیجه عملیات را محو و نابود کنند.
حجت الاسلام خلیلی در پایان گفت: نتیجه این مراحل فرهنگ است و به همه این مراحل کار فرهنگی و یا فرهنگ سازی می گویند و لازم است جوانان مومن در جهت اقامه فرهنگ انقلاب و اسلام از این فرایند بهره جویند./9701/302/ب2
ارسال نظرات