۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۳
کد خبر: ۳۰۲۵۲۴

چند خبرکوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ برگزاری سلسله کارگاه‌های «پاتوق فرهنگی» در دانشگاه فردوسی مشهد، افتتاح کارگاه چرم دوزی در راستای توانمندسازی مددجویان کمیته امداد در مشهد و تشکیل ستاد ویژه برای حل معضل حاشیه نشینی شهر مشهد از مهم ترین عناوین اخبار کوتاه خراسان رضوی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، سلسله کارگاه‌های «پاتوق فرهنگی» در ده جلسه با موضوعات چشم انداز و نقشه راه، زندگی مؤمنانه، اهمیت برنامه ریزی کار فرهنگی، خلاقیت و طرح نویسی، انگیزش، سیاست زده نباشیم در دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود.

 

کارگاه‌های توانمندی سازی دانشجویان فعال فرهنگی دانشگاه با محوریت نیرو و کادر سازی به صورت دو هفته یکبار برگزار می‌شود و اعضای کانون‌ها، تشکل‌ها و انجمن‌ها می‌توانند با ثبت نام در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

 

این کارگاه‌ها با هدف ارتقاء سطح کیفی و پرورش نیروی آموزش دیده برای انجام فعالیت بهتر در مجموعه های دانشجویی و بصورت تخصصی برگزار خواهد شد.

 

حضور اساتید مجرب و متخصص مانند غلامی، سعید قاسمی، حجت الاسلام دکتر نیلی پور، حاج امیر خوراکیان و غیره در موضوعات مطروحه باعث برگزاری بهتر و مفید تر این سلسله کارگاه‌ها خواهد شد.

 

زمان و مکان برگزاری این دوره کارگاه‌ها در روزهای پنجشنبه هر دو هفته یک بار از ساعت 8 الی 12 در مسجد حضرت زهرا (س) برگزار می‌شود.

 

افتتاح کارگاه چرم دوزی در راستای توانمندسازی مددجویان کمیته امداد در مشهد 

محمد بلوچی، مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) مشهد از آغاز بکار و راه اندازی کارگاه آموزش چرم دوزی در آن شهرستان در راستای توانمندسازی مددجویان خبر داد.

 

وی در مراسم افتتاح  این کارگاه، یکی از مهم ترین برنامه های کاری کمیته امداد را فراهم آوردن بستر آموزش مهارتهای گوناگون جهت ایجاد شغل های متنوع با توجه به ظرفیت شهرستان برای مددجویان تحت حمایت برشمرد و گفت: آموزشهای رایگان جهت رفع بیکاری مددجویان و فرزندان جویای کار آنها نقش بسزایی داشته تا با اعتماد به نفس وارد عرصه کار و تولید شوند.

 

بلوچی با بیان این که این کارگاه چرم دوزی توسط بانوی سرپرست خانواده و با دریافت 15 میلیون تسهیلات بانکی کار خود را آغاز کرده، افزود: در مجموع 20 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند که 12 نفر از این نیروها مددجوی تحت پوشش کمیته امداد می باشند.

 

وی ادامه داد: مددجویانی که از سوی کمیته امداد جهت اشتغال معرفی می شوند مشمول استفاده از بسته ی تشویقی هستند.

 

مدیر کمیته امداد مشهد پرداخت 100درصد پرداخت سهم تامین اجتماعی در سال اول و 50درصد در سال دوم را ویژه مددجویان تحت پوشش عنوان کرد و افزود: رسالت کمیته امداد خودکفایی و توانمندسازی مددجویان به‌ویژه اقشار آسیب‌پذیر از طریق تولید و اشتغالزایی بوده و با شناسایی آسیب‌ها آنها را به سمت کمال سوق می‌دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ‌سازی برای ایجاد شغل انجام شود و آموزش‌های لازم را نیز در جامعه رواج دهیم تا فرهنگ کار و تلاش در جامعه و شهرستان نهادینه شود.

 

در ادامه نیز بلوچی، برگزاری دودوره آموزشی ویژه مددجویان تحت پوشش آن اداره را در نواحی هفتگانه مشهد خبر داد و گفت: دوره آموزشی مهارتهای زندگی با موضوع اعتیاد، عوامل پیشگیری و آسیبهای ناشی از اعتیاد از دیگر کلاس های آموزشی بود که با همکاری نیروی انتظامی مشهد برای 100 زن سرپرست خانوار و100دختر در آستانه ازدواج برگزار شد.

 

ازدواج آسان و پایداری زندگی مددجویان کمیته امداد از مزایای ازدواج نوعروسان این نهاد است

دکتر محمدرضا میری معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: ازدواج در این نهاد را  بدون تجمل و برگزاری آن را در کمال سادگی دانست و تصریح کرد: کمیته امداد اهدای کمک هزینه ازدواج به زوجین مددجو همچون نوعروسان، بانوان ازدواج مجدد و نودامادها را مشروط بر گذراندن دوره های آموزش مهارتهای زندگی پرداخت می کند.

 

وی ادامه داد: در دوره های آموزش مهارتهای زندگی به زوجین آموزشهایی داده می شود تا آنها در مقابل مشکلات و مسائل زندگی بتوانند با شیوه صحیح برخورد کنند که این عامل خود موجب پایداری زندگی در آنها می شود.

 

اجرای طرح کوثر در راستای کمک به ازدواج نیازمندان

دکتر میری، از اجرای طرح کوثر در راستای کمک به ازدواج نیازمندان خبر داد و خاطرنشان شد: یک هزار و 918 زوج مددجو و نیازمند با حمایت های مالی و معنوی این نهاد زندگی مشترک خود را در نیمه اول امسال آغاز کردند.

 

این معاون در کمیته امداد استان میزان تسهیلات بلاعوض به زوجین را تشریح کرد و افزود: این نهاد به هر نوعروس و بانوی مددجوی ازدواج مجدد 20 تا 40 میلیون ریال ، به هر نوداماد مددجو 5 تا 10 میلیون ریال و به هر نوعروس نیازمند غیر مددجو 5 تا 10 میلیون ریال را به صورت بلاعوض اهداء می کند و آنان را به خانه بخت می فرستد.

 

میری، اقدامات انجام شده در این نهاد را در تمام بخشها و بویژه کمک به نوعروسان نیازمند را با پشتوانه مردم خواند و خاطر نشان شد: تا پایان سال بیش از 6 هزار و 600 زوج در نوبت دریافت کمک هزینه ازدواج هستند که امید به مشارکت نیکوکاران و خیرین داریم.

 

13 هزار و 395 مددجو دراستان از آموزش های اشتغال بهره مند شدند

جواد امانی سرپرست اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: 13 هزار و 395 مددجو از آموزشهای اشتغال در نیمه اول امسال در مراکز فنی و حرفه ای، مجتمع های شبانه روزی و خوابگاه ها، آموزشگاه های آزاد و سایر مراکز بهره مند شدند.

 

وی با اعلام این نکته اظهار داشت: برای این 13 هزار و 395 مددجو در بخش آموزشهای مشاغل 4 میلیارد و 732 میلیون و 121 هزار ریال هزینه شده است.

 

وی افزود: این تعداد آموزش از اردیبهشت تا پایان شهریور ماه سال جاری برای 4 هزار و 503 نفر در بخش مهارت آموزی، 5 هزار و 11 نفر در بخش پایدار سازی و توسعه، 2 هزار و 328 نفر در بخش کارآفرینی و یک هزار و 553 نفر در بخش حرفه آموزی دانش آموزان برگزار شده است.

 

امانی خاطرنشان شد: از 13 هزار و 395 مددجو9 هزار و 186 نفر زن و 4 هزار و 209 نفر مرد بوده اند.

 

6 هزار و 661 زوج مددجو و نیازمند در نوبت دریافت کمک هزینه ازدواج

محسن مسعودیان راد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی گفت: 6 هزار و 661 زوج نیازمند و مددجوی کمیته امداد در نوبت دریافت کمک هزینه ازدواج هستند تا بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند.

 

وی با اشاره به این که کمیته امداد در برگزاری ازدواج های بدون تجمل یکی از نهادهای برجسته است، خاطر نشان شد: یکی از ویژگی های این نهاد در راهی کردن زوجین به خانه بخت افزون بر اهدای کمک هزینه ازدواج، برگزاری دوره های آموزش مهارتهای زندگی و آشنایی زوجین با وظایفشان نسبت به یکدیگر است چرا که این امر موجب کاهش طلاق می شود.

 

وی تصریح کرد: کمیته امداد به هر نوعروس و زن مددجوی ازدواج مجدد 20 تا 40 میلیون ریال، نوداماد 10 تا 20 میلیون ریال و به هر نوعروس نیازمند غیر مددجو 5 تا 10 میلیون ریال را به صورت بلاعوض اهدا می کند.

 

مسعودیان افزود: تا پایان سال جاری 5 هزار و 500 نوعروس مددجو، 60 زن ازدواج مجدد، 800 نوداماد و 200 نوعروس غیرمددجو در نوبت دریافت کمک هزینه ازدواج هستند که امیدواریم این امر خیرخواهانه با مشارکت مردم  و موسسات و نهادهای نیک اندیش محقق شود.

 

تشکیل ستاد ویژه برای حل معضل حاشیه نشینی شهر مشهد

ستاد ویژه ای برای پیگیری و حل معضل حاشیه نشینی شهر مشهد با حضور مدیر کل و معاون حمایت این نهاد با توجه به اهمیت این موضوع تشکیل شد.

 

محسن مسعودیان راد، مدیر کل خراسان رضوی در این نشست در خصوص فعالیت‌های کمیته امداد گفت: یکی از مشکلات کنونی شهر مشهد که دغدغه مقام معظم رهبری نیز است، حاشیه نشینی شهر مشهد است که برای این امر باید اقدامات شایسته و بایسته ای انجام داد.

 

وی تصریح کرد: ستادی ویژه برای پیگیری معضل حاشیه نشینی شهر مشهد در حوزه های عمرانی، فرهنگی، حمایت، اشتغال و خودکفایی با کمک دستگاه ها، اجرایی می شود.

 

مسعودیان با بیان اینکه آسیب ها در حاشیه شهر باید به تفکیک مشخص شود، افزود: وظایف نیروی انسانی معین و همه ی خدمت به محرومان هدفمند ارائه شود.

 

محمد بلوچی مدیر کمیته امداد مشهد نیز دراین رابطه با اشاره به مشکلات موجود در حاشیه شهر از جمله وجود افراد بی هویت و ازدواج این افراد، اعتیاد در خانواده های مددجویان، عنوان کرد: بیشترین خدمات فرهنگی در قالب آموزش های روانشناسی، آسیب شناسی در خانواده، اعتیاد، مشاوره فردی و گروهی و در حوزه اشتغال و خودکفایی معرفی به دفاتر کاریابی ،اعطای وام اشتغال، بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی با توجه به وجود بیشترین افراد مددجو در حاشیه شهر ارائه می شود./934 /203/ب1

ارسال نظرات