مدیر حوزه علمیه امام مهدی:
طلبه باید به دنبال طهارت باطنی باشد/ برترین شناخت ها معرفت نفس است
خبر گذاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه کرمان، شب گذشته نباید از نقش اجتماعی و تبلیغی خود غافل شویم، بلکه همه طلاب باید بدانند که جامعه دینی به آن ها نیاز دارد و طلبه برترین مرجع مردم در حل مسایل شرعی و حتی غیر شرعی مردم خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام حسین افاضاتی مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) کرمان، شب گذشته در جمع طلاب حوزه کرمان، با اشاره به آینده اجتماعی و کاری روحانیان، گفت: نباید از نقش اجتماعی و تبلیغی خود غافل شویم، بلکه همه طلاب باید بدانند که جامعه دینی به آن ها نیاز دارد و طلبه برترین مرجع مردم در حل مسایل شرعی و حتی غیر شرعی مردم خواهد بود.
وی افزود: طلبه باید خود را برای ایفا هر چه بهتر این نقش اجتماعی آماده کند و در فضای حوزه به خود سازی بپردازد.
این استاد حوزه علمیه کرمان به توصیه طلاب پرداخت و ابزار داشت: باید متخلق به اخلاق دینی و اسلامی شده و رفتار ها و خلقیات خود را کنترل کنیم.
وی با اشاره به وظیفه اصلی طلاب، تاکید کرد: فلسفه حوزه های علمیه فراهم کردن مقدمات ظهور است و طلبه باید خود را برای این انقلاب جهانی آماده کند.
این کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: برای موفقیت در هر کاری باید معرفت و بینش خود را نسبت به آن عمل افزایش دهیم تا در آن کار به موفقیت برسیم؛ بنابراین باید در حیات طلبگی ابتدا دنبال معرفت و شناخت بود تا به موفقیت و پیروزی برسیم.
مدیر حوزه علمیه امام مهدی(ع)، گفت: با راحتی و آسایش نمی توان به ماهیت و حقیقت طلبگی و اهداف آن معرفت پیدا کرد بلکه باید با تلاش و تحمل مشکلات به شناخت شهودی برسیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع)، اظهار داشت: دروس مقدماتی و سطح خیلی زود خواهد گذشت و انسان خواهد فهمید که یک وظیفه و نقش اجتماعی دارد؛ بنابراین باید فرصت امروز را مغتنم شمرد و از نهایت توان خود در مسیر خود سازی استفاده کنیم.
این کارشناس مسائل دینی با اشاره به آیه نفر، ابراز داشت: بر اساس آیات قرآن تمام هدف طلبه در تفقه در دین خلاصه می شود و مهم ترین و بالاترین هدف از فقه آموزی انذار خود و بعد از آن انذار مردم و ترساندن آن ها از مقام خدا است.
وی تاکید کرد: طلبه باید ابتدا خود باور و معتقد به دین شود و سپس به شناساندن دین و ادبیات دینی به مردم بپردازد و اگر وی قبل از خود سازی به تبلیغ روی آورد، کار بر او سخت خواهد شد.
این استاد حوزه علمیه گفت: باید با امید به خدا و همت حقایق طلبگی و راه پیشرفت در این مسیر را یاد بگیریم و در این راه با معرفت قدم بگذاریم.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع)، گفت: مهم ترین و ارزشمند ترین معرفت و شناخت، معرفت نفس است.
این پژوهشگر علوم دینی با اشاره به آیات قران، تاکید کرد: وقتی به سیاق آیات قرآن توجه کنیم، درک می کنیم که آیات قرآن یا انسان را شقی بالفطره معرفی می کنند و یا سعید؛ بهترین تفسیر این بحث این است که انسان دارای دو بعد حیوانی و انسانی است که سبب سعادت و شقاوت او می شوند.
وی تاکید کرد: بعد انسانی یا معنوی انسان را به خیرات و خوبی ها جهت می دهد و سبب تکامل، رشد و موفقیت انسان در دنیا و آخرت می شود.
حجت الاسلام افاضاتی تصریح کرد: منشاء شوق انسان به خدا، دین و معارف الهی بعد انسانی و معنوی ماست و طلبه باید در جهت تقویت بنیه معنوی و فطری خود تلاش کند.
وی افزود: تمایلات انسان یا به جسم است یا به روح و معنویت؛ در واقع نفس انسان او را به امور مادی سوق داده و دل و قلب و روح او را به بعد معنوی متمایل می سازد.
این استاد حوزه علمیه کرمان با بیان اهمیت مبارزه با نفس، گفت: بین عقل انسان و نفس تقابل است و انسانی که بتواند در این میدان، عقل را بر خواسته های نفس غلبه دهد پیروز عرصه جهاد اکبر است.
وی ادامه داد: طلبه به جهت شان و جایگاه اجتماعی و اقتضای طلبگی نیاز شدیدی به مبارزه با نفس و حکومت قوای عاقله بر خود را دارد و پیوسته باید در این مسیر تلاش کند.
این استاد حوزه علمیه گفت: باید بعد حیوانی خود را تضعیف کرده و آن را رام کرد، در این صورت است که انسان می تواند در مسیر هدایت و تربیت قدم بگزارد و به قله های تربیتی برسد.
استاد سطح عالی حوزه علمیه کرمان با اشاره به وظایف طلبه، خاطر نشان کرد: کسب علم و طهارت باطنی مهم ترین وظیفه طلاب است و طلبه موفق کسی است که اهتمام ویژه ای به معنویت و دانش افزایی خود داشته باشد.
حجت الاسلام افاضاتی در پایان گفت: اگر طلبه در حیات طلبگی خود به تهذیب و تحصیل اهمیت دهد، در دوران ثمر دهی و تبلیغ نیز می تواند موثر ترین و کار آمد ترین سرباز در جهت آموزش دین و تبلیغ آن باشد./9701/201/ب3
ارسال نظرات