۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۳۰۴۳۵۸
مسؤول مرکز آموزش‌های تخصصی حوزه علمیه اصفهان:

مأخذ شناسی و روش تحقیق مکمل یکدیگر هستند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام هادی زاده با تبیین مفاهیم مأخذ شناسی و روش تحقیق، گفت: مأخذ شناسی و روش تحقیق مکمل یکدیگر هستند.
حجت الاسلام مجيد هادي زاده استاد حوزه علميه اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام مجید هادی زاده مسؤول مرکز آموزش‌های تخصصی حوزه علمیه اصفهان، بعد از ظهر امروز در دوره ای که با عنوان دوره پژوهشی کاربردی در مدرسه جد بزرگ واقع در بازار میدان امام برگزار شد با تعیین و تبیین روش های مأخذ شناسی و روش تحقیق، گفت: مأخذ شناسی و روش تحقیق مکمل یکدیگر هستند.

 

وی با اشاره به اهمیت موضوع مأخذ شناسی افزود: مأخذ شناسی و روش تحقیق مکمل یکدیگر بوده و در تعیین کوتاه ترین مسیر برای رسیدن به بهترین منبع انسان محقق را یاری می کنند، بنابراین مأخذ شناسی و روش تحقیق، در زمینه جلوگیری از اتلاف وقت محقق، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

حجت الاسلام هادی زاده با انتقاد از افرادی که برای معنا کردن قرآن و روایات معصومین(ع) از کتاب المنجد استفاده می کنند، ابراز کرد: کتاب المنجد کتابی است که لغات آن با توجه به عصر امروز معنا شده است، پس استناد به آن نمی تواند در هدایت انسان به سمت معنایی که متکلم قرآن و روایات معصومین(ع) اراده تفهیم آن را به مخاطب داشته اند، کارایی خوبی داشته باشد.

 

استاد حوزه علمیه اصفهان بیان کرد: یکی از کتب روایی که بسیاری از وقایع کربلا با استناد به آن نقل شده، کتاب لحوف سید ابن طاووس است، ولی باید بدانیم در این کتاب عباراتی بیان شده است که به هیچ عنوان با مبانی دین اسلام منطبق نیست، پس استفاده کردن از این کتاب به عنوان کتاب مرجع، کار اشتباهی است.

 

مسؤول مرکز آموزش‌های تخصصی حوزه علمیه اصفهان بحار الانوار علامه محمد باقر مجلسی(ره) را کتابی تاریخی و بی نظیر دانست و گفت: نظر علامه مجلسی(ره) در نگارش کتاب بحارالانوار بر جمع آوری روایات بوده است و ایشان هرگز اراده ای مبنی بر تحقیق حول محور روایات معصومین(ع) انجام نداده اند، پس کتاب بحار الانوار علامه مجلسی(ره) نیز یک کتاب خام است و تعیین درستی یا نادرستی روایات آن، نیاز به تحقیق دارد.

 

حجت الاسلام هادی زاده به کتاب مأخذ شناسی ندیم به عنوان اولین کتاب مأخذ شناسی اشاره کرد و افزود: نود و نه درصد از منابعی که برای علوم مختلف در کتاب ندیم نقل شده است، به طور کلی از بین رفته اند و هیچ اثری از آن ها وجود ندارد ولی این کتاب از حیث این که اولین کتاب مأخذ شناسی است، اهمیت زیادی دارد.

 

کارشناس مسائل مذهبی در پاسخ به این سؤال که آیا مأخذ شناسی یک علم است؟ ابراز کرد: ارزش مأخذ شناسی در فراهم آوردن مقدمات تحقیق برای محقق مشخص می شود ولی نمی توان آن را به استقلال یک علم جداگانه دانست./867/202/ب3

 

ارسال نظرات