فعالیت هیأت نظارت بر انتخابات استان قم آغاز شد/ واکنش لطفی به رفتار غیر منصفانه برخی صاحب منصبان علیه شورای نگهبان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، گردهمایی اعضای هیأتهای نظارت استان، شهرستان و بخشهای تابعه استان قم قبل از ظهر امروز در ستاد هماهنگی دفتر تبلیغات اسلامی قم با هدف آغاز نظارت بر انتخابات پنجمین دروه انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این جلسه نصرتالله لطفی رییس هیأت نظارت برانتخابات استان قم به سخنرانی پرداخت و گفت: در این دوره از انتخابات به سبب افزوده شدن بخشها و مناطق دیگر انتخاباتی به استان قم روند نظارت با سیاستهای جدیدی برگزار میشود که به همین سبب آموزشهای تخصصی به اعضای هیأت نظارت داده شده است.
وی افزود: این شورا برای اولین بار دو انتخابات مهم مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را نظارت خواهد کرد بنابراین نظارت این شورا در انتخابات جاری از اهمیت بسزایی برخوردار است.
انتقاد از رفتار برخی صاحب منصبان نسبت به شورای نگهبان
وی با ابراز تأسف از رفتار برخی صاحب منصبان نسبت به شورای نگهبان خاطر نشان کرد: متأسفانه در طول چند ماه گذشته هجمههای غیر منصفانهای علیه نظارت شورای نگهبان شکل گرفته است تا فشار لازم برای رسیدن به اهداف غیر قانونی برخی را تأمین کند بنابراین برای مقابله با این هجمه عمل بر طبق قانون مهمترین نوع مقابله با این جریان خواهد بود.
وی ادامه داد: عمل به صراحت قانون راهنمای ناظران انتخابات است و در جایی که قانون نیاز به تفسیر داشته باشد مرجع قانونی که در قانون اساسی مطرح شده است شورای نگهبان است و تخلف از شورای نگهبان تخلف از قانون خواهد بود.
لطفی ابراز داشت: در انتخابات پیش رو عملکرد شورای نظارت بر انتخابات استان قم مانند دورههای قبل بر اساس اخلاق، قانون و صمیمیت خواهد بود و تأیید یا رد صلاحیت هر نامزد منحصرا در این چارچوب خواهد بود.
وی با اشاره به قانون انتخابات بر اساس قانون اساسی اظهار داشت: طبق قانون ناظر اصلی و مجری انتخابات خود مردم هستند که با واسطه وزارت کشور و نظارت شورای نگهبان اما با کمک و نظارت مستقیم مردم برگزار میشود و مراکز قانونی نیز به سبب رأی مردم برگزیده شدهاند.
رییس شورای نظارت بر انتخابات اسفند 94 به روند عملکرد این شورا پرداخت و تصریح کرد: تحقیقات محلی و بررسی لوازمات قانونی و التزام به قانون از سوی نامزدهای انتخاباتی صرفا به عهده هیأتهای نظارتی است بنابراین ممکن است یک نامزد از سوی دیگر مراکز تأیید صلاحیت لازم را داشته باشد اما التزام به قانون نداشته باشد مانند اینکه مدرک تحصیلی لازم را فراهم نکرده باشد یا در موقع قانونی از شغل قبلی خود استعفا نداده باشد که بررسی آن به عهده هیأت نظارت است.
وی با اشاره به انتخابات با ابزار الکترونیکی و مکانیزه ابراز داشت: دستگاهای آماده شده برای انتخابات الکترونیکی در مرحله آزمایش بسیار مشکل دار بودند به طوری که رأی دادن به وسیله آن در یک ساعت فقط به شش نفر امکان داشت بنابراین استفاده از آن در انتخابات پیش روامکان ندارد و همچنین اعتماد به دستگاه از حیث امانتداری رأی مردم نیز احراز نشد.
لطفی با اشاره به تبصره دوم از ماده 38 قانون انتخابات خاطر نشان کرد: در مقوله معتمدین که فرمانداران و بخشداران موظف به معرفی 30 نفر بودند شرایط و ظوابطی را در نظر گرفته است که بررسی آن تا وقت اداری امروز برگزار خواهد شد که البته برخی از اسامی ارسال شده واجد شرایط لازم از جمله حسن شهرت نیست.
برخی از هم اکنون تبلیغات انتخاباتی را شروع کرده اند
وی با ابراز تأسف نسبت به برخی رفتارهای انتخاباتی تأکید کرد: متأسفانه امروز شاهد تبلیغات زودرس و غیر قانونی از سوی برخی نامزدها هستیم که در قالب سایت، فضای مجازی، پوستر و چاپ عکس شروع به تبلیغ کردهاند که در نظارت و بررسی نظارت این تخلفات در نظر گرفته خواهد شد.
رییس هیأت نظارت بر انتخابات سال جاری خاطر نشان کرد: سیاست نظام جمهوری اسلامی مبنی بر گرم کردن تنور انتخابات است بنابراین نباید تصور شود که محکم گرفتن قانون تبلیغاتی به شور انتخابات ضربه وارد خواهد کرد.
وی در پایان تأکید کرد: یکی از فعالیتهای جدید این دوره در قالب نظارت دعوت از چاپخانه داران استان قم بود که به سبب اینکه قم قطب چاپخانه کشور نیز محسوب میشود محدودههای چاپ عکس و پوستر قانونی برای آنها بیان شد تا تبلیغات غیر قانونی از سوی چاپ خانه ها صورت نگیرد./1329/پ202/ج