۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
کد خبر: ۳۰۷۵۲۲
معاون پژوهش حوزه علمیه کرمان مطرح کرد؛

تمدن سازی اسلامی جهت اصلی پژوهشی های حوزوی

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به وظایف و افق کاری معاونت پژوهش استان کرمان، گفت: وظیفه حوزه امروز تدوین مبانی حکومت اسلامی در عرصه های مختلف اقتصادی و فرهنگی است؛ بر همین اساس باید محتوای تحقیقات و استنباط ها را فقه حکومت و یا تمدن اسلامی قرار داد.
مقاله نويسي حجت الاسلام انجم شعاع

حجت الاسلام علی رضا انجم شعاع معاون پژوهش حوزه علمیه کرمان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به وظایف و افق کاری معاونت پژوهش استان کرمان، گفت: معاونت پژوهش استان در چند سال اخیر توجه بیشتری به بعد کمی فعالیت ها نسبت به ابعاد کیفی داشته است و این امر به معنای فراموش کردن بعد کیفی فعالیت ها نبوده است.

 

وی افزود: هدف غائی و نهایی ارتقاء کیفی فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی طلاب است و توجه بیشتر معاونت به ابعاد کمی انگیزه ادامه کار و توجه به امور کیفی را فراهم می ساخت.

 

این پژوهشگر علوم اسلامی با بیان کیفیت فعالیت های پژوهشی در حوزه، گفت: ما به روش تحقیقی و پژوهشی علماء متقدم اعتقاد داریم ولی آن را کافی نمی دانیم؛ بنابراین تمام همت مسؤولان پژوهشی استان در سه امر حفظ روش قدماء، ترمیم روش آن ها و بالندگی آن است.

 

وی تاکید کرد: باید اهتمام ویژه ای به روش علما سلف در استنباط و استخراج علوم دینی داشته باشیم و روش فکری آن ها را در تحقیق و پژوهش حفظ کنیم.

 

این کارشناس مسایل مذهبی تصریح کرد: نباید از اشکالات روش های موجود غافل شد و از آن ها چشم پوشی کرد؛ بلکه باید اشکال کار را دقیق و درست پیدا کرد و به فکر تصحیح آن باشیم.

 

حجت الاسلام انجم شعاع اظهار داشت: باید در جهت بالندگی روش فکری و تحقیقاتی علما سلف گام برداشت و فعالیت های پژوهشی علما را در جهت ساخت و تدوین مبانی تمدن اسلامی سوق داد.

 

وی تاکید کرد: وظیفه حوزه امروز تدوین مبانی حکومت اسلامی در عرصه های مختلف اقتصادی و فرهنگی است؛ بر همین اساس باید محتوای تحقیقات و استنباط ها را فقه حکومت و یا تمدن اسلامی قرار داد.

 

این پژوهشگر علوم اسلامی تشریح کرد: دیگر مجالی برای فردی گرایی در استنباط احکام اسلامی وجود ندارد، بلکه باید قوانین زندگی بشر را از دیدگاه اجتماعی و گروهی استنباط کرد.

 

معاون پژوهش حوزه علمیه کرمان با اشاره به مشکلات پژوهشی مدارس علمیه استان، گفت: تشکیل حوزه پژوهش محور منوط به سه رکن اساسی طلبه، استاد و مدیر است؛ هر سه این اجزا باید در ساخت فضای پژوهشی و تحقیقی تلاش کنند و استاندارد های لازم را رعایت کنند.

 

وی تاکید کرد: وظیفه مسؤولان پژوهشی استان این است که ضرورت پژوهش و تحقیق را به این سه گروه انتقال دهند و وظیفه هر یک را در این زمینه روشن سازند.

 

این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: اگر اساتید مدارس علمیه پژوهش محور رشد کرده باشند و اگر مدیر مدرسه علمیه به اهمیت و ضرورت کار پژوهشی ایمان داشته باشد، می توان انتظار داشت که در چنین مدرسه ای طلبه پژوهش محور رشد کند و ساخته شود.

 

معاون پژوهش حوزه علمیه کرمان خاطرنشان کرد: شخصیت و ذهنیت بسیاری از اساتید حوزه علمیه شکل گرفته است و از سوی دیگر تغییر عادات افراد و ذهنیت آن ها امری بسیار مشکل است؛ بنابراین همت اصلی معاونت پژوهش به این تعلق گرفته است که با بر گزاری کارگاه های مقاله نویسی و روش تحقیق طلاب را با عرصه پژوهش آشنا کند و زمینه پژوهش را در مدارس علمیه استان فراهم سازد.

 

وی تصریح کرد: ما بر اساس ظرفیت های موجود، امکانات و شرایط تمام تلاش خود را در این مسیر به کار خواهیم گرفت.

 

حجت الاسلام انجم شعاع در پایان گفت: اهتمام ما بر این است که دیدگاه طلاب را به امر پژوهش تغییر دهیم و سمت و سوی تحقیق ها و فعالیت های پژوهشی موجود را به تمدن سازی اسلامی و حکومت دینی سوق دهیم./9701/302/ب3

ارسال نظرات