حوزه و دانشگاه، دو بال ارزشمند پیشبرد کشور هستند
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که سفارش به احیاء امر ائمه کردند، افزود: احیاء امر ائمه اطهار به معنای بحث و تبادل نظر در مسائل مختلف و سخنان و گفتار ائمه معصومین است و یکی از مهم ترین راهکارهای ارائه شده برای پیشبرد اهداف کشور است.
حجت الاسلام حسناتی در ادامه تصریح کرد: ایجاد چنین نشست هایی، نشانه تعقل، تفکر و احساس نیاز به هم اندیشی دو تفکر دارد و تبادل آراء و افکار که در دین مبین اسلام به عنوان مشورت بیان شده، نتایج و اهداف متعالی تری را به دست خواهد داد.
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) که فرمودند، «الناس اعداء ما جهل» درباره وحدت میان حوزه و دانشگاه افزود: حضرت در این حدیث مردم را دشمن جهالت خودشان بیان کرده است و گاهی دردها و دغدغه ها یکی است ولی زبان و روش بیان تفاوت دارد و همین تفاوت باعث گسست و جدایی میان گروه ها و تفکرات مختلف می شود.
نماینده ولی فقیه در نجف آباد در ادامه بیان داشت: چنین اختلافاتی باعث شکل گیری گروه های فکری و سیاسی مختلف در سطح جامعه می شود و با آنکه هر دو یک گمشده و یک هدف دارند، از طرف مقابل ذهنیتی نادرست ایجاد کرده و در مقابل یکدیگر می ایستند.
وی با تأکید مبانی دین اسلام بر برگزاری همدلی، وحدت در سایه نشست های مختلف گفت: چنین اختلافاتی به خصوص در زمان انتخابات ظهور و بروز جدی تری دارد و همین امر باعث تحقق اهداف دشمنان در ایجاد تفرقه بین مردم و گاهاً در میان مسؤولان نظام اسلامی می شود.
حجت الاسلام حسناتی حوزه و دانشگاه را دو بال ارزشمند کشور در پیشبرد اهداف بیان داشت و تصریح کرد: حضور پرشور در عرصه های علمی و فرهنگی جامعه مهم ترین رسالت و تکلیفی است که باید دانشگاه و حوزه برای تحقق آن همدلی و صمیمیت را هر چه بیشتر نسبت به یکدیگر داشته باشند.
وی در ادامه بیان داشت: دارایی هایی که هر یک از این دو بال حیاتی جامعه دارا هستند تنها در گروه همدلی و تعامل هر چه بیشتر با یکدیگر باعث ایجاد اهداف مشترک خواهد شد و باید زمینه حضور هر چه بیشتر دانشجویان و طلاب در کنار یکدیگر در قالب چنین نشست هایی مورد توجه جدی تر صورت گیرد.
امام جمعه نجف آباد در ادامه درباره اهمیت تحقیق و پژوهش نیز افزود: برای اثر گذار بودن در صحنه تاریخ باید هم چون گذشتگان اهل تحقیق و پژوهش باشیم و شما دانشجویان و طلاب باید در کنار کسب درایت و بصیرت بالا، تنها به کسب یک سری محفوظات بسنده نکنید.
وی با اشاره به تأکید مبانی اسلام به تحقیق و تدبر در مسائل که از ویژگی های بارز تشیع است، بیان داشت: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی نمونه ای از بالا بردن سطح تعقل و تفکر جامعه است که باید هر چه بیشتر نسبت به برگزاری آن توسط مراکز آموزشی توجه شود.
حجت الاسلام حسناتی در ادامه تصریح کرد: اگر متاسفانه شاهد هستیم که مدرک گرایی حتی در میان طلاب ما وارد شده است نباید منتظر جامعی خلاق و پویا باشیم و نمونه این تعقل و تفکر در حوزه ها در جلسات مباحثه وجود دارد که باید به عنوان الگویی موفق در تدریس در دیگر مراکز آموزشی نیز وارد شود.
در پایان این نشست دانشجویان شرکت کننده به بیان پیشنهادات و درخواست های خود از حوزه که مهمترین آن حضور مبلغین متخصص در زمینه بیان احکام و شبهات دینی بود، پرداختند./1306/202/ب3