نتایج بررسی صلاحیت کاندیداهای مجلس شورای اسلامی
حجتالاسلام علی قابل رییس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به نحوه چگونگی صلاحیت و عدم احراز کاندیدای نمایندگان مجلس اظهار کرد: بر اساس ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هیأت مرکزی نظارت با توجه به بررسی پروندههایی که از هیأت اجرا و نتایجی که از هیأت نظارت استان قزوین در اختیار داشت، بررسی صلاحیتها را انجام داد و در نهایت در آخرین ساعات روز 26 دی ماه در مهلت قانونی خودش نتایج بررسیها را اعلام کرد.
وی با اشاره به آمار تأیید شدگان داوطلبان ورود به مجلس شورای اسلامی به تفکیک هر حوزه انتخابیه تصریح کرد: در استان قزوین، حوزه انتخابیه بویینزهرا و آوج از مجموع 34نفر ثبتنامی، 14 نفر تأیید، 11 نفر عدم احراز، 8 نفر رد صلاحیت و یک نفر نیز انصراف داد.
رییس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین تشریح کرد: حوزه انتخابی تاکستان نیز از مجموع 22 نفر ثبتنامی، 13 نفر تأیید، 3 نفر عدم احراز و یک نفر انصراف و 5 نفر ردی داشته است.
حجت الاسلام قابل اضافه کرد: در حوزه انتخابی قزوین، البرز و آبیک از مجموع 97 نفر ثبتنامی، 32 نفر تأیید صلاحیت، 27 نفر ردصلاحیت و 2 نفر انصرافی و 36 عدم احراز داشته است.
وی در ادامه عنوان کرد: در مجموع استان قزوین 59 نفر تأیید صلاحیت، 4 نفر انصراف، 50 نفر عدم احراز و 40 نفر رد داشته است.
این کارشناس حوزوی بیان کرد: داوطلبانی که عدم یا ردصلاحیت آنان مشخص شده، میتوانند از طریق شورای نگهبان و یا از طریق استان قزوین اوراق را تحویل داده و ما نیز به شورای نگهبان ارسال میکنیم.
این مسؤول یادآور شد: شورای نگهبان نیز ظرف 20 روز بررسی مجدد روی پروندهها را انجام داده و نظر نهایی را اعلام میکند.
این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: بعضی از ردصلاحیتهای داوطلبان به دلیل نقص مدارک بوده که روال قانونی را دنبال نکردهاند و افرادی نیز به دلیل عدم اعتراض به ردی که در هیئت اجرا صورت گرفته، شکایتی نکرده و این مهم به منزله رد آنان محسوب شده است.
وی ادامه افزود: ردصلاحیت بعضی از داوطلبان مجلس شورای اسلامی به دلیل شناخته نشدن محل سکونت و در شهرهای دیگر به دلیل نداشتن آدرس دقیق محل سکونت برای هیئت نظارت استان قزوین محرز نشده است.
این استاد حوزوی با بیان اینکه باید ملاک و معیار یک داوطلب مجلس شورای اسلامی بررسی شود، بیان کرد: بنابراین عدم احراز داوطلبان گاهی عدم شناخت افراد است از جمله آن میتوان به داوطلبی اشاره کرد که دارای پرونده اتهامی بوده و برای تبرئه پرونده خود تاکنون اقدامی نکرده که این خود دلیل رد شدن آن است.
وی در ادامه گفت: داوطلبانی که برای تلاش و فعالیت تبلیغی، تأیید صلاحیت گرفتند و در انتخابات پیش رو با أخذ رأی از مردم وارد مجلس شورای اسلامی شوند.
این مسؤول مطرح کرد: افرادی که تأیید صلاحیت شدند مراقب باشند تا 29 بهمن ماه به مدت 8 روز قبل از شروع رأی گیری حق فعالیت انتخاباتی ندارند.
رییس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان استان قزوین با بیان اینکه تبلیغات، 24 ساعت قبل از انتخابات باید تعطیل شود، اضافه کرد: فعالیتهایی که داوطلبان در حال حاضر انجام میدهند از سوی دستگاه قضا، نیروی انتظامی، عوامل نظارت و هیئتهای اجرایی که عوامل بازرسی هستند، فعالیتهای آنان رصد میشود.
حجت الاسلام قابل با بیان اینکه داوطلبی که میخواهد وارد قوه مقننه کشور شود باید خود مراعاتکننده قانون باشد، از داوطلبان درخواست کرد: حرمت قانون و جامعه و ضوابط را رعایت کرده تا لطمهای به جایگاه آنان وارد نشود.
وی در پایان افزود: دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هفتم اسفند ماه سال جاری در سراسر کشور و استان قزوین برگزار میشود./955/202/ب3