مرز اطاعت از پدر و مادر، دعوت به شرک و گناه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام علیرضا شاه فضل مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان، یکشنبه شب در جلسه تفسیر قرآن در مسجد امام خمینی(ره) شهرستان کاشان، با اشاره به این که خداوند در آیه 23 سوره اسراء می فرماید غیر خدا را عبادت نکنید و به پدر و مادر خود احسان و نیکی کنید، گفت: در قرآن کریم اطاعت از والدین در ردیف اطاعت از خداوند آمده است.
وی افزود: خداوند در چهار آیه قرآن بعد از سفارش به عبادت خداوند، بلافاصله احسان به پدر و مادر را تأکید می کند که این موضوع نشان از اهمیت نیکی به والدین است.
حجت الاسلام شاه فضل با بیان این که خداوند می فرماید اگر پدر و مادر برای مشرِک کردن شما تلاش کنند، دیگر نباید آنها را اطاعت کرد، گفت: مرز اطاعت از پدر و مادر، دعوت به شرک و گناه است و در غیر این صورت باید از والدین اطاعت کرد.
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بانوان بعد از ازدواج باید از همسر خود اطاعت کنند، اما آقایان تا پایان عمر خود باید از والدین اطاعت کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه عدل را به معنای برابری دانست و گفت: احسان به معنای برابری نیست، بلکه خیر رساندن یک طرفه و نه در برابر خدمت دیگران است که قرآن کریم می فرماید به والدین خود احسان کنید و در این زمینه عدل را در نظر نگیرید.
خدمت به والدین از والاترین ارزش ها برخوردار است
وی با اشاره به این که برخی از رفتارهای نامناسب فرزندان مربوط به برخورد بد والدین و تربیت ناصحیح آنها است، گفت: پیامبر اسلام(ص) به افرادی که والدین شان مشرک بودند سفارش به نیکی و احسان به آنها می کرد.
حجت الاسلام شاه فضل با بیان این که در سوره اسراء قرآن تأکید شده است که فرزندان بال رحمت خود را برای پدر و مادر پهن کنند، گفت: فرزندان باید برای والدین خود دعا کنند، چرا که آنها در دوران کودکی برای ما ایثار کرده اند.
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به این که خداوند بالاترین ثواب و ارزش را در خدمت به والدین قرار داده است، افزود: این ارزش والای خدمت به پدر و مادر فرصت ارزشمندی است تا توشه خود را پُربار کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که هرچه به پدر و مادر خدمت شود، زحمات آنها جبران نمی شود، گفت: هرچه خدمت به پدر و مادر سخت تر باشد، ثواب آن نیز بیشتر است و خداوند با لطفی که به آن شخص داشته است این فرصت را برای او قرار داده است.
امت اسلام امت مرحومه است
وی با اشاره به این که خداوند زمانی عذاب می فرستد که حجت را به مردم تمام کرده باشد، گفت: خداوند بسیار در مقابل اقوام پیشین صبر می کرد و نهایتا آنها را به هلاکت می رساند.
وی افزود: خداوند در مورد هلاک شدگان می فرماید ما افراد را در خوبی ها و بدی ها امتحان کرده که در آخر به این نتیجه می رسیدیم که آنها قابل هدایت نیستند.
حجت الاسلام شاه فضل با بیان این که خداوند در سوره اسراء می فرماید بعد از تصمیم به هلاک رساندن افراد، زمینه را برای فساد بیشتر آنها فراهم می کنیم که در نتیجه فساد آنها بیشتر و بعد عذاب ما به سمت آنها می آید، گفت: در زندگی ما نیز ممکن است این اتفاق بیفتد که برخی از مواقع گناهان ما رو به افزایش است و این نشان از هشدار خداوند است.
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به این که در جامعه نیز به همین شکل است که فساد افزایش پیدا می کند و یکباره عذاب الهی نازل می شود، گفت: خداوند در زمان قبل از عذاب، سرمایه داران بی دین را حاکم می کند تا زمینه عذاب بیشتر فراهم شود.
وی با تأکید بر این که سرمایه داران بی دین بیشتر در معرض گناه هستند، گفت: خداوند در سوره انفال می فرماید بترسید از فتنه ای که اگر بیاید، فقط افراد ظالم را در بر نمی گیرد، بلکه افراد خوب را هم آسیب خواهد رساند، چرا که آنها نیز در برابر ظلم سکوت کرده اند و سکوت در برابر ظلم و فساد نیز خود یک گناه محسوب می شود.
نشستن در مجلس گناه امری حرام است
به گفته وی، نشستن در مجلس گناه امری حرام است، از این رو اگر مؤمنان در جامعه فساد را ببینند و سکوت کنند، گناه مرتکب شده اند و مشمول عذاب الهی می شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که امت اسلام امت مرحومه است، افزود: مرحومه به معنای این است که بعد از پیامبر اسلام(ص) دیگر عذاب الهی به شکل قبل نمی آید که یک مرتبه همه از بین بروند، اما عذاب های کمتری از سوی خداوند می آید.
حجت الاسلام شاه فضل با بیان این که در قرآن کریم به پیامبر(ص) گفته شده است تا زمانی که در بین آنها هستی خداوند آنها را عذاب نمی کند، ادامه داد: خداوند در قرآن افرادی که گناه پنهان می کنند را تهدید می کند.
مسؤول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: برخی نزد قاضی می روند و قاضی رأی به نفع آنها می دهد، اما خود می دانند که حق با آنها نیست، بنابراین قرآن می فرماید که دانستن خداوند کفایت می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه با یادآوری این که خداوند در سوره هود می فرماید من داستان گذشتگان را گفتم تا در مسیر حق محکم گام بردارید، گفت: اگر انسان بداند مسیرش حق است و خداوند افراد ظالم را عذاب خواهد داد، با ایمان بهتری به صراط مستقیم ادامه می دهد./1307/202/ب3