مقبره آيت الله انگجي در تبريز بازسازي مي شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در تبريز، مقبره آيت الله سيد ابوالحسن انگجي از علماي به نام مشروطه و آذربايجان به لحاظ قدمت تاريخي و تعلق آن به خانواده عالم پرور و دانشمند انگجي، اهميتي دو چندان يافته است.
در همين راستا با تلاش و پي گيري يکي از نوادگان آن مرحوم، اين بنا به زودي بازسازي و به عنوان زيارتگاهي در منطقه گجيل تبريز پذيراي مردم متدين خواهد بود.
اين گزارش حاكي است خانه ومقبره مرحوم آيت الله انگجي افزون بر واقع شدن در منطقه اي غير فرهنگي، به علت عدم رسيدگي به ديوارها و بناي خانه در خطر تخريب قرار گرفته بود، تا اين كه طي ماه هاي پيش استاندار آذربايجان شرقي، شهردار تبريز و رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان در بازديد از محل مذکور به اهميت موضوع و اوضاع نابسامان مقبره پي برده و بر بازسازي هرچه سريعتر اين مکان تاکيد کردند.
شايان ذکر است، مرحوم آيت الله انگجي از علما و فقهاي معاصر و بنام تبريز در طي مدت حيات پربرکتش ده ها شاگرد و عالم فرزانه را تقديم جهان تشيع کرده و داراي نفوذ کلام و محبوبيت خاص در ميان آحاد مردم بوده است.
آيت الله مرحوم حاج ميرزا ابوالحسن انگجي در 1282هجري قمري در تبريز متولّد و در ذيالقعده 1357 هجري شمسي در تبريز وفات يافت.
وي از سادات حسيني بوده و جدّ او آقا مير ابوالحسن برادر حاجي سيّدحسين، باني کاروان سراهاي معروف به حاجي سيّدحسين در راسته بازار تبريز، جدّ خانوادهً عدلالملک بود.
آيت الله انگجي در تبريز از مرحوم ميرزا محمود اصولي و مرحوم آقا سيّد عبدالفتاح سرابي تلمّذ نمود.
وي در سال 1304 قمري به نجف اشرف مشرف شد و در حلقهً شاگردان مرحوم حاج ميرزا حبيبالله رشتي و فاضل ايرواني و آقا شيخ حسن ممقاني و شيخ محمّد حسين کاظميني وارد شد.
وي با توجه به اينكه از فعالان دوره مشروطه نيز محسوب مي شد، پس از اجتهاد در فقه و اصول به تبريز مراجعت نمود.
مسجد بزرگ آيت الله انگجي واقع در خيابان جمهوري اسلامي تبريز سال ها محل وعظ و ارشاد آن عالم رباني بوده است؛ چنانكه اين مسجد پس از رحلت ايشان به نام آن بزرگوار نامگذاري شد.
اين عالم رباني پس از رحلت بنا به وصيت خويش در خانه شخصي اش واقع در خيابان قدس تبريز به خاک سپرده شد.
گفتني است، طرح جامعي براي بازسازي و توسعه اين مقبره ارزشمند تهيه و اجرا خواهدشد که مقدمات اصلي اين کار از سوي سازمان ميراث فرهنگي و شهرداري تبريز انجام يافته است.