۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹
کد خبر: ۳۱۳۳۷۸
استاد حوزه و دانشگاه:

پاسخ به شبهات از دروس مصوب دانشگاه امیرالمؤمنین است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره جایگاه دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در پاشخ به شبهات تکفیری ها و عرفان های نوظهور، گفت: پاسخ به شبهات از دروس مصوب دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) است.
پاسخ به شبهات اعتقادي

حجت الاسلام رحیم سیاح، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به لزوم تأسیس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در اهواز، گفت: در اساس نامه دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) و جلسات صورت گرفته با آیت الله موسوی جزایری هدف تأسیس این دانشگاه تبیین اسلام ناب محمدی و دفاع و پاسداری از حریم امامت و ولایت بیان شده است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به هجمه های اخیر صورت گرفته به مکتب و فقه اهل بیت از سوی معاندان داخلی و خارجی، افزود: القای شبهات در فضای مجازی و دانشگاه ها به ویژه در مهد تشیع استان خوزستان، نیاز به وجود چنین دانشگاهی برای ورود مستقیم و اساسی در دفاع و حمایت از حریم ولایت و امامت را ضروری کرد.

 

حجت الاسلام سیاح با بیان این که دانشگاهی که بحث دفاع از امامت و ولایت را محور اصلی فعالیت های خود قرار دهد، در کشور وجود نداشت، ادامه داد: کلام شیعه در دانشگاه ها حتی در قم به عنوان فرعی از دروس در نظر گرفته شده اما دانشگاهی که مبنای تأسیس، آموزش، پژوهش، تحقیق و پایان نامه نویسی را کلام شیعه قرار دهد به جز دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) تا آنجایی که بنده در ذهن دارم در کشور وجود ندارد.

 

این مقام مسؤول وجود و لزوم مراکز دانشگاهی و علمی در زمنیه پاسخ به نیازهای روز جامعه، پاسخ به شبهات و تدریس آن ها و روشنگری در زمینه مکتب اهل بیت را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تأسیس دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در عمر کوتاه خود برکات و اقدامات مثبتی برای مکتب اهل بیت انجام داده که موفقیت این مرکز علمی تحسین برانگیز است.

 

وی با اشاره به این که دستاوردهای دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در شبکه های ماهواره ای و شبکه های مجازی قابل مشاهده است، افزود: این دانشگاه در کنار پژوهش و آموزش اهداف و بعضی از مباحث خود را به صورت مستند انجام می دهد.

 

حجت الاسلام سیاح آثار و برکت دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در خارج از مرزها را واضح تر و آشکارتر از کشور و استان دانست و ابراز داشت: کسانی که با مباحث و شبهات جواب داده شده در دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) مرتبط و نیازمند پاسخگویی هستند، این دانشگاه را بهتر می شناسند.

 

استاد حوزه و دانشگاه حضور اساتید به نام دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در مراکز علمی استان را سفیران و بهترین ثمره این دانشگاه اعلام کرده و ابراز داشت: مباحث مهم درباره ولایت امام علی(ع) و پاسخ به شبهات مطرح شده در این زمینه و پایان نامه های دانشجویی مرتبط با ولایت امام علی(ع) از ویژگی های دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) است.

 

این مقام مسؤول با بیان این که اکثر دانشجویان دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در عین دانشجو بودن طلبه هستند، افزود: این دانشجویان با موضوعات کلامی و فقهی سنتی و حوزوی آشنا و به تحصیل آکادمیک در دانشگاه پرداخته و به منابع اصلی و نو موضوع موردنظر دسترسی دارند.

 

وی با بیان خروجی دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و سخت گیری صورت گرفته، اظهار داشت: این دانشجویان بایستی با مبانی و نظریه رشته کلام آشنا شده و این دانشگاه و اساتید آن با بیشتر دانشگاه های کشور همکاری دارند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که اساتید این دانشگاه در بحث پژوهش استانداردهای لازم را درنظر گرفته و خروجی پایان نامه های این دانشگاه کمی تخصصی تر و علمی تر است، افزود: ویژگی پایان نامه های این دانشگاه موضوعات کاربردی و کمتر کار شده و نیز موضوعات کارشده گذشته البته با دید نو و به واسطه تسلط به منابع عربی و دست اول است.

 

حجت الاسلام سیاح با اشاره به این که بررسی و پاسخ به شبهات جریان های تکفیری، انحرافی و عرفان های نوظهور در مقطع  ارشد و دکتری از دروس مصوب دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) است، اظهار داشت: در این زمینه اساتیدی از قم حضور یافته و در کلاس در این رابطه بحث کرده و دانشگاه های بسیار اندکی در این زمینه هزینه می کنند.

 

این مقام مسؤول با اشاره به این که دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) با برگزاری کلاس های پاسخ به شبهات، در تقویت استدلال و مناظره مثمر ثمر است، افزود: با توجه به در نظر گرفتن نیازهای منطقه و آشنایی با جریان های فرهنگی و سیاسی آن به تأسیس شعبه های دیگر دانشگاه اقدام شود.

 

وی در پایان افزایش و وسعت حیطه کاری دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) را از ثمرات آن دانسته و خاطرنشان کرد: نباید کیفیت را فدای کمیت کرده و این دو باید با یکدیگر به جلو حرکت کنند./9456/302/ب1

ارسال نظرات