فرهنگ ایرانی اسلامی برگ زرین تولد انقلاب
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، فرهنگ مبدأ همه خوشبختیها و بدبختیهای ملت است... آن چیزى که ملتها را میسازد فرهنگ صحیح است... اگر فرهنگ درست بشود یک مملکت اصلاح میشود. (امام خمینی (ره)، صحیفه نور، ج 15، ص 16).
برای رسیدن به همه چیزهایی که آرزوی ماست و در چشماندازها و افقهای دوردست تصویر میکنیم، باید فرهنگ کشور، صحیح و پالایش شده در مجرای درست قرار بگیرد. یکی از مهمترین تکالیف ما در درجه اول مهندسی فرهنگ کشور است. (سخنرانی رهبر معظم انقلاب در سال 1383).
پیروزی انقلاب اسلامی در وهله اول موجبات تغییر و تحول فرهنگی عظیمی را فراهم آورد؛ آنچنان که اگر بگوییم ریشه انقلاب اسلامی تحولات فرهنگی بوده، سخنی به گزاف نگفتهایم.
تا قبل از پیروزی انقلاب یک سری فرهنگ وارداتی کاملا غربی داشتیم، فرهنگی که نه تنها از خود ما نبود، بلکه کاملا در تعارض با باورهای دینیمان و در تقابل با فرهنگ اصیل ایرانی قرار داشت.
انقلاب باورهای اصیل ایرانی اسلامی را بازگرداند و سر جای خودش قرار داد. در واقع عظیمترین کاری که انقلاب زمینه آن را فراهم آورد بازیافتن اصالت فرهنگی خودمان بود.
مراقب لشکرکشی فرهنگی دشمنان باشیم
هدف اساسی انقلاب اسلامی ایران فراهم آوردن زمینهها و بسترهای لازم برای تشکیل، استقرار و توسعه نظام جمهوری اسلامی در کشور و بازآفرینی و توسعه مفروضات، باورها، اعتقادات و ارزشهای اصیل اسلامی بوده است.
تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، بازطراحی ساختارهای کلان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را متناسب با مقتضیات ملی و بینالمللی اجتنابناپذیر میکند. از جمله پیامدهای تغییر و تحولات و چالشهای مذکور، تغییر و تحول در نظام فرهنگی کشور است.
نتایج تحقیقات متعدد، حکایت از تغییر و دگرگونیهایی در حوزه ارزشها، نگرشها، گرایشها و رفتارهای آحاد مردم جامعه و یا بهطور کلی در فرهنگ جامعه دارد؛ تغییر و تحولاتی که بخشی از آن امری طبیعی و سازنده و حتی ضروری و مطلوب و پیششرط توسعه و تعالی همهجانبه کشور و بخشی دیگر- که خزنده، سایهگون و نتیجه هجمههای دشمن است- بازدارنده، تهدیدکننده و بر خلاف مصالح انقلاب و کشور ارزیابی میشود.
متین منتظمی دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور در گفتوگو با گزارشگر کیهان میگوید: «در سایهسار پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی برگرفته از فرهنگ ائمه اطهار و نبی اکرم(ص) به پیکره فرهنگی کشور بازگردانده شد. طبیعتا یک عده ناراحت بودند که مردم ایران بر پایه اصول خود باشند، چرا که دست خود را قطع شده از ایران و فرهنگ ایرانی میدیدند. در طی سالهایی که از عمر انقلابمان میگذرد، دشمنان از هیچ نقشه و توطئهای بهویژه در عرصه فرهنگی فروگذار نبودهاند تا بار دیگر ما را وابسته سازند.بحث هجمهها و تهاجم فرهنگی مهمترین چالش فرهنگی ما بوده است.»
این فعال سیاسی در عرصه دانشجویی با اشاره به رهنمودهای روشنگرایانه رهبر معظم انقلاب ادامه میدهد: «بیشتر از همه مقام معظم رهبری متوجه حرکت فرهنگی دشمنان و تلاش آنها برای بازگرداندن فرهنگ وارداتی هستند، از اینرو در دیدار با اعضاى ستاد کنگره شهدای استان چهارمحال و بختیارى مورخه 15/7/94 به نکاتی مهمی اشاره کردند: ما مواجهیم با یک حمله همهجانبه فرهنگی و اعتقادی و سیاسیِ اعلام نشده؛ یعنی شما حالا که من دارم میگویم، قاعدتاً از من قبول میکنید لکن اطلاع ندارید از آنچه دارد اتفاق میافتد؛ بنده اطلاع دارم از آنچه دارد اتفاق میافتد؛ من دارم میبینم چه دارد اتفاق میافتد؛ لشکر فرهنگی دشمن و لشکر سیاسی دشمن با همه ابزارهایی که برایشان ممکن بوده، حمله کردهاند به ما برای سست کردن اعتقادات دینی ما، سست کردن اعتقادات سیاسی ما، تقویت نارضاییها در داخل کشور، جذب جوانها بهخصوص جوانهای فعال و اثرگذار در سطوح مختلف برای مقاصد خودشان؛ دارند کار میکنند.»
غنیسازی محتوای برنامههای فرهنگی پیشروی جوانان
متین منتظمی فعال دانشجویی یکی از راههای نفوذ دشمنان را سلطه فرهنگی عنوان کرده و توضیح میدهد: «دشمنان در تلاشند تا از طریق رسانهها، فرهنگ غربی و وارداتی را درست جلوه داده و به جای آن فرهنگ سایر کشورها را عقبمانده معرفی کنند. با برنامههای شبکههای ماهوارهای بنیان خانواده را در جامعه اسلامی نشانه گرفتهاند. با همین اهداف پلیدشان هر روز شبکههای ماهوارهای را از نظر کمی رشد میدهند. یک عده فریبخورده در داخل کشور هم هستند که میخواهند این قبیل اقدامات دشمن را در داخل همراهی کرده و به جلو ببرند، اما انشاءالله به دست نیروهای انقلابی کاری از پیش نخواهند برد.»
از منتظمی سوال میکنم: راهکار پیشنهادی شما به جوانان برای مقابله با هجمههای فرهنگی دشمنان چیست؟ وی پاسخ میدهد: «اولین راهکار این است که به اصطلاح به روز باشیم. نسل جوان امروز ما یک سری مطالب را سینه به سینه یاد گرفته است، اما این کافی نیست و جوانان نیاز به مطالعه در مورد حقایق انقلاب دارند. دومین راهکار این است که مباحث فرهنگی انقلاب اسلامی را با ابزار الکترونیک و به روز نشر دهیم. سومین راهکار این است که تا آنجا که میتوانیم محتوای برنامههای فرهنگی را در تشکلها، صدا و سیما، مدارس و دانشگاهها غنیتر کرده و با شیوههایی حقایق را انتقال دهیم که برای نسل جوان کشور جذاب و قابل درک باشد.»
نپذیرفتن ظلم بنیان مکتب رهاییبخش امام خمینی(ره)
حجتالاسلام محمدصادق امین دین کارشناس فرهنگی و یکی از جوانترین مبلغین دینی در کشورهای اروپایی و آمریکا درباره مهمترین هجمههای فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی به گزارشگر کیهان میگوید: «در دانشگاه خیلی خوب میتوان آثار مدرنیته فرهنگی را دید و مورد بررسی قرار داد. متاسفانه خیلی از مسائل در فضای مجازی -که خود بنده از نزدیک و بهطور ملموس با آن درگیرم-قبحزدایی شدهاند.مسائلی را که خیلیها حاضر نیستند در واقعیت و رودررو مطرح کنند به راحتی در فضای مجازی مطرح کرده و حتی به بحث میگذارند! این قبحزدایی از مسائل اخلاقی باعث شده خیلی از آسیبها از جمله طلاق در خانوادهها شکل گرفته و آمار روزافزونی پیدا کند.»
این کارشناس مسائل فرهنگی در ادامه به مهمترین پیامدهای فرهنگی مثبت پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرده و توضیح میدهد: «بعد از جنگ جهانی اول و دوم و نیز پیدایش مسئله فلسطین دنیا داشت به جایی میرفت که ظلمپذیری از جانب ملتهای ستمدیده عادیسازی شود. اما امام(ره) یک انسان فرهیخته، دینی، خودساخته و از دنیا بریده وقتی انقلاب کردند، دنیای دیگران (خیلی از ملتها) را آباد ساختند. امام (ره) به ما و سایر ملتها آموخت که تحت هیچ شرایطی نباید زیر بار ظلم بروند. بنابراین اگر بگوییم پایه و اساس مقاومت جزو برنامههای فرهنگی پیروزی انقلاب اسلامی بوده، بیراه نگفتهایم.»
امین دین با بیان اینکه امروز هویت مستقل خود را بازیافتهایم اگرچه تا مدینه فاضله فاصلههایی داریم، ادامه میدهد: «امام(ره) آموزههای انسانی را با آموزههای دینی در هم آمیخت و به ما یاد داد که نه حق داریم ظلم کنیم و نه باید ظلم را پذیرا باشیم. ما میبینیم که انقلاب اسلامی آنچنان در ذهن و دل مردمان کشورهای دور و نزدیک جا گرفته که برای مثال خیلی از خانوادهها در شرق آسیا نام کوچک فرزندانشان را خمینی میگذارند. اینها همه گواه این است که فطرت انسان ظلم را نمیپذیرد و تشنه عقاید اصیل است. مکتب خمینی کبیر نیز جز بر پایه ظلمستیزی بنا نشده است.»
وی با اشاره به هجمههای فرهنگی دشمنان توضیح میدهد: «دشمنان با بهکارگیری بهترین شرقشناسان و عالمان خود و نیز صرف میلیاردها دلار در صدد برنامهنویسی فرهنگی برای کشور ما هستند. آنها در وهله اول نگاه میکنند که نقاط ضعف و قدرت ما کجاست؟ میخواهند روحیه خویشتنداری جوانان ما را به سمت گناه سوق دهند. به تجربه ثابت شده اغلب در این روندِ هجمههایِ فرهنگیِ دشمنان کسانی فریب خوردهاند که از درجه تدین پایینی برخوردار بودهاند. بنابراین یکی از راهکارهای مقابله با توطئههای فرهنگی دشمنان این است که جوانان را متدین و با بصیرت تربیت کنیم.»
محصولات فرهنگیمان از لحاظ کمی و کیفی در حد انتظار نیست
مهدی نوری مدیرکل فرهنگی خبرگزاری فارس از سه هجمه عدم تولید محصولات فرهنگی با کمیت و کیفیت در حد انتظار، تطهیر دوران پهلوی اول و دوم توسط رسانههای غربی و برخی رسانههای داخلی همسو با غرب و نیز اباحهگری در سبک زندگی به عنوان سه هجمه فرهنگی مهم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرده که توسط دشمنان طرحریزی و با صرف هزینههای بسیار با جدیت و قوت دنبال میشوند.
وی با ورق زدن صفحات تاریخ انقلاب اسلامی به گزارشگر کیهان توضیح میدهد: «اگر چه با پیروزی انقلاب اسلامی هژمونی قدرت و سیاست غربی در هم ریخت، اما شکلگیری مکتب خمینی(ره) بر پایه مسئله دین و فرهنگ بود.در حال حاضر دشمنان انقلاب بعد از گذر سالها از پیروزی انقلاب اسلامی صددرصد به این نتیجه رسیدهاند که باید در مقابله با جمهوری اسلامی حملات دینزدایی و حملات فرهنگی را با فشارهای بیشتری در پیش بگیرند.»
وی ادامه میدهد: «تا اواخر دهه 60 پاسخهای انقلاب که در حال تثبیت بود، با نقدهای محکم به غربیها ابلاغ میشد. در این نقدها حذف گروههای ملحد، حذف جریان لیبرال فرهنگی و حذف چپیها از حوزه فرهنگ و دین هدف قرار میگرفت. بعد از رحلت امام(ره) فضا متفاوت شد. در دوران سازندگی بحث شبیخون فرهنگی مطرح گشت. بعد از فروپاشی شوروی گروههای چپی تقریبا بهطور کامل حذف شده بودند، اما جریان لیبرال غربی همچنان فعال ماند. دهه 80 از فضای نرم سخن به میان آمد و ما شاهد بودیم که برخی رسانههای مکتوب بهطور آشکار از پروژه دینزدایی پردهبرداری کردند. پروژه انفجار جنسی، تغییر سبک زندگی و زیر سوال بردن ارزشهای دینی و عرفی از همین زمان نشات گرفتند.»
اباحهگری در سبک زندگی هجمهای دیرینه در دستور کار دشمنان
مردم ما نسبت به رژیم فاسد و مستبد گذشته باورهایی دارند که در جنگ نرم تلاش بر این است تا این گذشته زشت و پلید و سیاه به گذشتهای درخشان و زیبا تغییر یابد. آنها میخواهند با تغییر باور به گذشته، نتیجه بگیرند که لزومی به وقوع انقلاب اسلامی برای از بین بردن آن گذشته، وجود نداشته است. ( مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و مدیران سازمان صداوسیما 20/7/94)
مدیرکل فرهنگی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه در زمان بعد از رحلت امام(ره) سخنان روشنگرایانه مقام معظم رهبری همواره راه نجات ملت از هجمههای فرهنگی داخلی و خارجی بوده، میگوید: «به نظر میرسد در سالهای اخیر پاسخ ما به طرفداران جدایی دین از سیاست خوب بوده، اما در زمینه تولید محصولات فرهنگی هنوز تا حد انتظار فاصله داریم. یکی دیگر از هجمههای فرهنگی غرب بهویژه در سالهای اخیر با برنامهریزی بر روی ذهنیت نسل چهارمیها پروژه تطهیر دوران پهلوی اول و دوم بوده است. بعضا سعی کردهاند با بزرگنمایی دروغین دوران رضا خانی ذهن نسل چهارمیها را به بازی گرفته و برایشان آماج سوالات و شبهات را رقم بزنند.» وی با تبیین هجمه فرهنگی مهم دیگری که از قدیم وجود داشته و باز دشمنان آن را روی میز کار خود قرار دادهاند، به جریان اباحهگری در سبک زندگی اشاره میکند. به این معنا که دشمنان سعی دارند در سبک زندگی از طبخ خوراکیهای حرام تا پوششهایی که حیا و عفت را نشانه میروند و نیز ترویج روابط آزاد و بیحد و مرز بین زن و مرد نوعی سبک زندگی لاابالیگرایانه را در خانوادههای ایرانی رواج دهند./998/102/ب3
منبع: روزنامه کیهان