۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۵
کد خبر: ۳۱۴۷۰۰
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان قزوین خبر داد؛

برگزاری همایش نقش مساجد و روحانیت در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان قزوین از برگزاری همایش نقش مساجد و روحانیت در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی در روز شنبه 17 بهمن ماه خبر داد و گفت: شرایط امروز از لحاظ تاریخی و منطقه‌ای بسیار حساس و بحرانی است از این رو روحانیت باید ایفای نقش کند.
حجت الاسلام اوتارخاني

حجت الاسلام عباس اوتارخانی مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد دراستان قزوین، درگفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، از برگزاری همایش نقش مساجد و روحانیت در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی در روز شنبه 17 بهمن ماه خبرداد و گفت: شرایط امروز از لحاظ تاریخی و  منطقه‌ای بسیار حساس و بحرانی است از این رو روحانیت باید ایفای نقش کند و این موضوع همایشی است که در روز شنبه جاری جناب دکتر سید حمید روحانی در جمع روحانیت معزز انقلابی تبیین خواهد کرد.

 

مساجد بستر پیدایش انقلاب است

وی درادامه افزود: از آنجا که مساجد بستر پیدایش انقلاب است یعنی نیروهایی که انقلاب را رقم زدند در دل همین مساجد تربیت شده‌اند و روحانیت معزز کسانی بودند که در دل این مساجد سال‌ها زحمت کشیدند و با نشر احکام دینی و گفتن حقایق مکتب مبین اسلام نیروی انقلابی تربیت کردند.

 

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان قزوین مسجد و روحانیت را مهم‌ترین عامل تاثیر گزار در پیدایش انقلاب دانست و تصریح کرد: در آن برهه حساس آن وظیفه تاریخی که به عهده این قشر بود به نحو احسن بجا آورده شد و این مولود مبارک یعنی انقلاب تحقق پیدا کرد، حالا در این شرایط حساس که ما قرار داریم باید رهرو خط رهبری باشیم.

 

وی با بیان اینکه دشمنان برای اینکه این انقلاب ادامه پیدا نکند دسیسه‌های مختلف را تدارک می‌بیند خاطرنشان کرد: بخشی از آن را در فتنه 88 شاهد بودیم، همانطور که تلاش روحانیت مجاهد موجب شد انقلاب بوجود بیاید امروزه تلاش دو چندان را لازم دارد که بتواند این انقلاب را در این شرایط حساس حفظ بکند.

 

حجت الاسلام اوتارخانی با اشاره به وظایف روحانیت اظهار کرد: یک روحانی باید توانایی این را داشته باشد که بتواند شبهاتی که امروزه مطرح می‌شود را شناسایی و آسیب شناسی کند و تلاش‌‍‌هایی را که دشمن با راهکارهای مختلف در پیش رو دارد را خنثی کند و پایه‌های اعتقادی مردم را در خصوص نظام محکم کند.

 

این مقام مسؤول در ادامه با اشاره به نتیجه این همایش ابراز کرد: قرار است که قشر طلبه جوان و با انگیزه ما با استفاده از تجربه و دانشی که در اختیار سخنران محترم جلسه است با این رسالت خود بیشتر آشنا شود.

 

وی با اشاره به آگاهی قشر روحانیت گفت: به طور مسلم  طلبه و روحانیتی که در حال حاضر هستند به خیلی از مسائل روز اشراف و آگاهی دارند اما در این که این اشراف به جامعیت هم برسد نیاز به تبیین تاریخ است یعنی در تاریخ ریزه کاری‌هایی وجود دارد که دانستن آن ها باعث افزایش بصیرت روحانیت خواهد شد.

 

روحانیت امروزه به ابزار تبلیغ روز آگاه و مجهز است

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان قزوین با بیان اینکه روحانیت به مسائل روز آگاه است ابراز کرد: الحمدلله روحانیت امروزه به ابزار تبلیغ روز آشنایی دارد و مجهز است و این شناخت‌ها اثر گذاری را بیشتر خواهد کرد از این رو این آگاهی که سر منشاء آن در اسلام و آموزه‌های دین قرار دارد امروزه به وسیله رهبری تبیین و آموزش داده می‌شود.

 

این مقام مسؤول در ادامه افزود: تاثیر گذاری این آگاهی در حوادثی که در کشور رخ می‌دهد قابل مشاهده است برای نمونه وقتی فتنه سال 88 به وقوع پیوست حضور به موقع مردم را مشاهده کردیم از این رو این اثر همان آگاهی قشر روحانی و اثر بخشی مسجد و ائمه جماعات است که توانستند این تبیین را انجام دهند تا مردم به موقع در صحنه حضور پیدا کنند.

 

وی با بیان اینکه پس از انقلاب نقش مساجد با آن چیزی که پیش از انقلاب ایفا می‌کرد کمی با افول و کم توجهی مواجه شده است گفت: متاسفانه مسوولان گاهی از تعابیر کار فرهنگی استفاده می‌کنند اما فراموش می‌کنند که اصل و مرکز ایجاد تحول فرهنگی در دل همین مساجد و توسط روحانیت است امروزه لازم است برای اثر بخش شدن این فعالیت ائمه جماعت در مساجد یک نگاهی هم مسؤولان به مساجد داشته باشند البته نگاهی جامع و حضوری پررنگ.

 

حجت الاسلام اوتارخانی با بیان اینکه فعالیت مسجدی برای یک روحانی فقط در قالب پیش نماز بودن نیست  تصریح کرد: ما معتقدیم میان پیش نماز بودن و امام جماعت بودن تفاوت است، پیش نماز کسی است که  می‌ایستد به نماز و مردم به او اقتدا می‌کنند نمازی را می‌خوانند و می‌روند اما امام جماعت کسی است که قرار است برای جماعتی امامت و رهبری کند .

 

مدیریت مسجد یک تخصص است

وی در ادامه اضافه کرد: امام جماعت قرار است در دل مسجد مدیریت کند که این مدیریت شامل بخش‌های مختلف است و لازمه‌اش این است که روحانی با مدیریت مسجد آشنا باشد و اشراف داشته باشد، مدیریت مسجد یک تخصص است از این رو مسائل مختلفی را در بر می‌گیرد، از کارهای فرهنگی مختلف گرفته تا برخورد با اقشار مختلف جامعه.

 

حجت الاسلام اوتارخانی با بیان اینکه این اهداف به صرف یک همایش و گفتمان محقق نمی‌شود اظهار کرد: دوستان در مرکز مشغول تهیه برنامه‌ای هستند کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، این اهدافی که روز شنبه تبیین خواهد شد  دنباله دار خواهد بود البته با روش های موجود تا اثر مطلوب حاصل شود.

 

وی در پایان با بیان اینکه مهم‌ترین چیزی که در تحقق اهداف این همایش به ما کمک خواهد کرد بحث آموزش است گفت: انشاءالله بحث آموزش را برای ارکان مسجد و کسانی که تاثیر گذارند چه امام جماعت، چه هیأت امنا، حتی خادم یک مسجد داشته باشیم و آقایان همه باید فعال در این برنامه ها حضور پیدا کنند تا برسیم به آن قله‌ای که رهبری برای ما به عنوان مسجد تراز اسلامی ترسیم کرده‌اند./873/302/ب3

ارسال نظرات