۱۸ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۴:۲۷
کد خبر: ۳۱۶۹
آیت الله مکارم شیرازی در پیامی به دومین همایش کشوری قرآن و طب:

طب و قرآن ، علم الابدان و علم الادیان هستند

خبرگزاری رسا ـ دومین همایش کشوری قرآن و طب به همت بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد روز گذشته با حضور اساتید و صاحب نظران حوزه و دانشگاه و با پیام حضرت آیت الله مکارم شیرازی در یزد برگزار شد.
آيت الله مكارم شيرازي پرتره
 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پیامی به دومین همایش کشوری قرآن و طب بنیاد پژوهش های قرآنی حوزه و دانشگاه که توسط دکتر سید جلیل میر محمد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خوانده شد، طب و قرآن را علم الابدان و علم الادیان توصیف نمود.
در قسمتی از این پیام آمده است: پیوند این دو واژه یعنی طب و قرآن مجید جای تعجب نیست. زیرا یکی علم الابدان و دیگری علم الادیان است و می دانیم این دو در حدیث معروف نبوی (ص) آنجا که مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار آورده است در کنار هم قرار گرفته اند آنجا که فرموده العلم علمان علم الادیان و علم الابدان و در حدیث دیگری امیر مومنان علی (ع) آن را جزء چها علمی شمرده اند که برای بشر بسیار لازم است و آنحضرت از آن بعنوان الطب للابدان نام برده است.

این پیام می افزاید: درست است که قرآن مجید کتاب طبی نیست، همان گونه که کتاب علوم طبیعی نمی باشد؛ بلکه کتاب هدایت بسوی صراط مستقیم و طریق تهذیب نفوس و بهتر زیستن و راه رسیدن به سعادت و نزدیک شدن به مقام قرب الهی است، ولی با اینحال اشارات زنده ای به مسائل مربوط به طب الابدان دارد، چرا که تا بدن سالم نباشد هیچ برنامه معنوی نیز بخوبی اجرا نمی شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه «قرآن کیفیت اغذیه صحیح را که بهترین فصل طب پیشگیری و درمانی است مورد توجه قرار می دهد» تاکید می کند: قرآن ، جمله کوتاه و پرمعنی «فلینظر الانسان الی طعامه» را بیان می دارد و درجای دیگر به کمیت غذا که بسیار اثر گذار است اشاره کرده و تعبیر «کلوا و اشربوا و لا تسرفوا» را بیان می دارد.

این مرجع تقلید می افزاید: هنگامی که در جای جای قرآن مجید که از نعمت های بهشتی سخن می گوید غالبا سخن از میوه های بهشتی مطرح است و هنگامی که از میوه های خاصی که در طب امروز بهترین میوه ها برای تغذیه سالم شمرده شده سخن به میان می آورد و هنگامی که از شراب و مایعات مست کننده و مخدر بعنوان عمل کثیف شیطانی بحث می کند و به عکس عسل را شفا بخش برای همگان می شمرد و هنگامی که آمیزش به هنگام عادت ماهیانه را امری زیانبار ذکر می کند می فهمیم که قرآن به مسئله طب الابدان نیز توجه خاصی دارد و آن را مهم و بزرگ می داند.

وی اظهار امیدواری می کند: اکنون که دانشمندان و پزشکان عزیز ما در این میدان وسیع و ابتکاری گام نهاده اند در تمام آیاتی که نمونه مختصر آن در بالا آمد غور و بررسی کرده به حقایق جدیدی دست یابد که هم عظمت قرآن را روشن می سازد و هم در طب بهداشتی و درمانی بسیار قابل توجه و اثر گذار است.
ارسال نظرات