هدایت به معنای تشکیل زندگی سالم بر مبنای قوانین الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان، استاد حوزه علمیه امروز به مناسبت ایام فاطمیه در حسینیه نوباوگان تهران، درباره معارف اسلامی، گفت: پیامبر(ص) فرمودند همه خوبیها و نیکیها از ناحیه وجود مبارک حضرت حق طلوع کرده است.
وی با اشاره به اینکه خوبیها و نیکیهای خداوند متعال در عالم هستی گسترده و پراکنده است، بیان داشت: بخشی از این خوبیها مربوط به انسانها است که در قلب او جای دارد و شامل هدایت الهی، ایمان به خداوند متعال و هرچیزی که منشأ آن خدا باشد را شامل میشود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به آیهای از سوره بقره که خداوند به انسانها میفرماید همه شما زندگی خود را در زمین آغاز کنید چرا که از سوی من برای شما هدایت خواهد آمد، ابراز کرد: هدایت در این آیه به معنای تشکیل زندگی سالم و پاک است که بر مبنای قوانین الهی شکل میپذیرد تا انسان به هدایت و کمال الهی دست یابد.
استاد حوزه علمیه عمل به دین را به معنای شکر خداوند بیان کرد و گفت: عمل به دین هدایت است که از جانب خداوند به انسان عنایت میشود.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) ادامه داد: عمل خوب انسان رحمتی از جانب من است و او نباید فکر کند که خودش آن عمل را انجام داده است و اگر انسانی از انجام عملی سرباز زند من مانع او نبودم بلکه گناهانش مانع محرومیتش از انجام آن عمل شده است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به طرح زندگی معنوی که از جانب خداوند برای انسان برنامه ریزی شده است، عنوان کرد: زندگی الهی تنها بر مبنای انجام مناسک عبادی خلاصه نمیشود بلکه شامل امور دنیوی مثل تأمین و تلاش در کسب معاش حلال که از جانب خداوند بیان شده است را نیز شامل میشود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان معنای خیر را در رضایت الهی دانست و گفت: نمازی که از روی ریا اقامه شود از جانب شیطان است نه از جانب خداوند، به همین سبب باید مراقب بود که اعمال خیر به شر تبدیل نشود چرا که عبادت یک حسنه است و انسان باید در حفظ این حسنه تلاش جدی داشته باشند.
استاد حوزه علمیه ابراز کرد: ابلیس در عمل لنگ بود که بر آدم سجده نکرد و از نظر اخلاقی متکبر بود اما در اعتقاد خلائی نداشت زیرا خدا را به خدایی و قیامت و انبیا را قبول داشت اما رجیم شد و گاهی بعضی از انسانها آخرت خود را برای کسب دنیا میفروشند و خود را از رحمت الهی دور میکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شیطان با همان رجیم بودنش یقین داشت که اگر به درگاه خداوند دعا کند دعایش رد نمیشود./813/202/ب1