۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۱
کد خبر: ۳۱۹۲۵۹
مدیر کل اداره اوقاف و امور خیریه استان قزوین:

هیأت امنای مساجد توسط امام جماعت به اداره اوقاف معرفی می‌شوند

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل اداره اوقاف و امورخیریه استان قزوین با بیان اینکه هیأت امنای مساجد توسط امام جماعت به اداره اوقاف معرفی می‌شوند، گفت: در جاهایی مانند روستاها که امام جماعت دائم ندارند، هیأت امنا توسط دفتر امام جمعه، بخشدار و شورا معرفی می‌شوند و اداره اوقاف برای مدت سه سال برای اعضای هیأت امنا حکم صادر می‌کند و طی این سه سال نمی‌توانیم عضو هیأت امنا را عزل کنیم و یا اختیاراتش را بگیریم، مگر اینکه در انجام وظایف تعدی صورت گرفته باشد.
حجت الاسلام مصطفي نوروزي

حجت‌الاسلام مصطفی نوروزی مدیر کل اداره اوقاف و امورخیریه استان قزوین در گفت‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در قزوین با اشاره به قوانین وضع شده برای مسجد گفت: برای اینکه نظمی در امور مسجد و مدیریت آن ایجاد شود، قوانینی وضع شده و خوشبختانه خلأ قانونی در این زمینه نداریم، بلکه مشکل عدم قانون‌مداری و عدم تمکین به قانون است.

 

وی درادامه افزود: مشکلاتی که امروز در عرصه مسجد با آن مواجه هستیم، ناشی از این است که از این اصل دور شده‌ایم و در بحث مسجد، ادارات و نهادهای مختلفی مدعی هستند، اما وقتی مشکلی در مسجد ایجاد می‌شود و باید حل شود، کسی مسؤولیت نمی‌پذیرد.

 

در طول تاریخ، مساجد را مردم تأمین کردند

مدیر کل اداره اوقاف و امورخیریه قزوین ابراز کرد: در طول تاریخ، مساجد را مردم تأمین کردند و اعضای هیأت امنای مساجد اشخاص مقبولی بین مردم هستند و اعتبار و وقت خود را در راه مسجد هزینه می‌کنند.

 

حجت السلام نوروزی با بیان اینکه اداره اوقاف هیچ اعتباری از دولت برای کمک به مساجد دریافت نمی‌کند گفت: در بحث موقوفات هم طبق قانون و نیت واقف، نحوه خرج کردن آن مشخص است، پولی هم که مردم برای کمک به امامزاده‌ها می‌دهند طبق قانون باید در همان امامزاده هزینه شود، یک موقوفه هم ممکن است پول زیادی داشته باشداما باید طبق نیت واقف عمل شود.

 

وی درادامه اضافه کرد: اگر موقوفه به نیت عزاداری وقف شده، نمی‌توان برای ساخت مسجد از آن برداشت کرد و حتی موقوفه‌ای که برای عزاداری سیدالشهدا(ع) وقف شده، نمی‌توان آن را برای عزاداری امام حسن مجتبی(ع)هزینه کرد.

 

مدیر کل اداره اوقاف و امورخیریه قزوین افزود: مسجد جامع که بزرگترین مسجد قزوین است، موقوفه‌های زیادی دارد، اگر چه خیلی از موقوفه‌های مسجد که باغستان می‌باشد از بین رفته اما با وجود این موقوفه‌های زیاد، در تأمین هزینه‌های مسجد مشکل دارند تا جایی که سال گذشته وسط زمستان گاز مسجد را با 12 میلیون بدهی قطع کردند.

 

وی با اشاره به کارکرد مساجد در زمان بحران، عنوان کرد: کارکردهای مسجد در این مواقع را باید از ستاد بحران پرسید در مواقعی که کولاک می‌شود و جاده‌ها بسته می‌شود با ما تماس می‌گیرند که مساجد آماده باشند و انتظار دارند که امکاناتی مثل پتو، غذا و... هم ارائه شود، اگر قرار است به مردم در این مواقع در مساجد خدمات ارائه شود، پس بودجه‌اش هم باید در نظر گرفته شود.

 

هیأت امنای مساجد توسط امام جماعت به اداره اوقاف معرفی می‌شوند

حجت الاسلام نوروزی با بیان اینکه هیأت امنای مساجد توسط امام جماعت به اداره اوقاف معرفی می‌شوند، افزود: در جاهایی مانند روستاها که امام جماعت دائم ندارند، هیأت امنا توسط دفتر امام جمعه، بخشدار و شورا معرفی می‌شوند و اداره اوقاف برای مدت سه سال برای اعضای هیأت امنا حکم صادر می‌کند و طی این سه سال نمی‌توانیم عضو هیأت امنا را عزل کنیم و یا اختیاراتش را بگیریم، مگر اینکه در انجام وظایف تعدی صورت گرفته باشد.

 

این مقام مسؤول توضیح داد: در دو مسجد هم به دلیل اینکه بیش از یک امام جماعت داشتند و نتوانستند لیست مشترکی معرفی کنند، مجبور به برگزاری انتخابات شدیم و یک روز بدون اعلام قبلی در مسجد حاضر شدیم و انتخابات برگزار کردیم تا هیأت امنا را نمازگزاران معرفی کنند.

 

وی با بیان اینکه هیچ سرانه‌ای تا به‌حال برای مساجد در نظر گرفته نشده، تصریح کرد: دو اعتبار برای مساجد از فصل فرهنگی وجود دارد که از طریق ارشاد تأمین می‌شود و از دولت پیش شروع شده و هم‌چنان به صورت قطره چکانی ادامه دارد و اگر هیأت امنایی بتواند با پیگیری‌های زیاد، درنهایت یک یا دو میلیون تومان دریافت کند که کمک چندانی به هیأت امنا نخواهد کرد.

 

حجت الاسلام نوروزی با بیان اینکه اداره کل اوقاف استان قزوین امسال بیش از 400 میلیون تومان به هیأت‌های عزاداری کمک کرده است ابراز کرد: اداره اوقاف به برخی از موکب‌های مسیر نجف به کربلا کمک کرده است، چون نیت برخی موقوفه‌های استان برای این کار وجود داشته است.

 

این مقام مسؤول اظهار کرد: همواره توصیه و تأکید می‌کنیم که اگر وقفی به نیت مسجد و حسینیه می‌شود، رغبه‌ای هم در کنارش در نظر گرفته شود که برای تأمین هزینه‌های مسجد و حسینیه با مشکل مواجه نشوند.

 

عدم حضور جوانان در برخی از مساجد، می‌تواند ضعف هیأت امنا باشد

وی با بیان اینکه یکی از دلایل عدم حضور جوانان در برخی از مساجد، می‌تواند ضعف هیأت امنا باشد،گفت: هیأت امنایی که 70 سال سن دارد و حوصله نوجوان و جوان را ندارد در این موضوع نقش دارد؛ من فرزند خودم را به مسجد بردم و با زبان بی زبانی به من گفتند دیگر فرزندت را نیاور، خوب این اشتباه است یا در بعضی موارد مشکل امام جماعت است، امام جماعتی که 40 دقیقه ما بین دو نماز صحبت می‌کند، این کار به قول آقای قرائتی گروگان‌گیری است.

 

حجت الاسلام نوروزی ادامه داد: خیلی از ائمه جماعات هستند که بدون هیچ چشم‌داشتی و بدون اینکه هزینه‌ای دریافت کنند در مساجد اقامه نماز دارند، اما اگر انتظار داریم که بیش از این وقت بگذارند باید اطراف قضیه را هم نگاه کنیم، البته مطلوب این است که امام جماعت پیش از همه وارد مسجد شود و آخرین نفر از مسجد خارج شود.

 

مدیر کل اداره اوقاف و امورخیریه قزوین با اشاره به لزوم حضور و جذب جوانان در مساجد، اظهار کرد: اگر برای این هدف دغدغه داریم باید سیاست‌گذاران که بخش زیادی از اعتبارات فرهنگی را برای موسیقی، کنسرت و... تخصیص می‌دهند، مقداری هم به مساجد توجه کنند و اگر منابع وجود داشته باشد، هیأت امنا می‌تواند برای جذب برنامه‌ریزی کند اما اگر حمایتی نمی‌شود، انتظاری هم نباید داشت.

 

مشکلات فرهنگی کشور در مسجد حل شود

وی بیان کرد: ما اعتقادمان این است که جوانان باید وارد میدان شوند و انتظار داریم که ائمه جماعات مساجد هم از جوانان افرادی را برای هیأت امنا انتخاب و معرفی کند و موردی وجود نداشته که یک جوان برای هیأت امنا معرفی شود و ما در کمیسیون رد کرده باشیم.

 

وی در پایان گفت: انقلاب از مسجد به وجود آمد، جنگ را مسجدی‌ها اداره کردند و در حال حاضر اگر در کشور مشکل فرهنگی هم داریم باید از مسجد حل شود و این کار مستلزم حمایت است./873/ب3/203/ب3

ارسال نظرات