۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۵
کد خبر: ۳۲۱۰۶۴
آیت الله حسینی بوشهری:

حوزویان باید ساز و کار تمدن اسلامی را ارائه دهند/ در گزینش طلاب جدید نباید کیفیت را فدای کمیت کرد

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به نیاز مبرم کشور به روحانی گفت: مدیران حوزه، جوانانی را برای طلبگی انتخاب کنند که با انگیزه های دینی و انقلابی قصد ورود به این عرصه را دارند و نیرویی را باید برگزینند که متناسب با نظام اسلامی و انقلاب نقش آفرین و تأثیرگذار باشند.
آيت الله حسيني بوشهري

آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اینکه اکنون فصل پذیرش طلاب جدید است، اظهار داشت: در این ایام تعداد زیادی از مشتاقان تحصیل در حوزه های علمیه به مراکز پذیرش مراجعه می کنند؛ امیدواریم همه کسانی که دغدغه مسائل دینی را دارند هم برای آشنایی خود با آموزه های اسلامی و هم برای نقش آفرینی در جامعه نام نویسی کنند.

 

وی در تبیین انتظارات خود از مسؤولان حوزوی در زمینه نحوه گزینش طلاب گفت: با توجه به جایگاه رفیع روحانیت و عالمان دین، کسانی باید برای حوزه علمیه گزینش شوند که علاقه و انگیزه لازم برای تحصیل داشته باشند و همچنین از استعداد و توانمندی لازم برای حضور در حوزه های علمیه برخوردار باشند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: داوطلبان ورود به حوزه، پیش از گزینش باید یک شناخت اجمالی پیرامون نحوه تحصیل در حوزه و آینده یک طلبه داشته باشند؛ در این زمینه می توانند با علمای شهر خود مشورت کنند و شرایط را بررسی کنند تا با چشمانی باز و با آگاهی لازم وارد این عرصه شوند؛ عدم شناخت درست متقاضیان ورود به حوزه ممکن است در آینده برخی از آنها را نسبت به ادامه راه دچار تردید کند.

 

طلابی را باید گزینش کرد که بتوانند در انقلاب اسلامی نقش آفرین باشند

عضو شورای عالی حوزه با تأکید بر اینکه مدیران حوزه باید در نحوه گزینش طلاب دقت لازم را داشته باشند، ابراز داشت: مدیران حوزه، جوانانی را برای طلبگی انتخاب کنند که با انگیزه های دینی و انقلابی قصد ورود به این عرصه را دارند و نیرویی را باید برگزینند که متناسب با نظام اسلامی و انقلاب نقش آفرین و تأثیرگذار باشند.

 

آیت الله حسینی بوشهری در توصیه به کسانی که می خواهند وارد حوزه علمیه شوند، گفت: حیطه کار روحانیت مانند گذشته نیست، امروز اقتضائات گسترده ای به روی روحانیت گشوده شده است؛ انتظاراتی از روحانیت است که هم از نظر اخلاق، علم و زمان شناسی بتواند در یک سطح خوب و مناسبی باشد.

 

حوزویان باید ساز و کار تمدن اسلامی را ارائه دهند

وی افزود: آینده ای که طلاب باید بتوانند طراحی و برنامه ریزی کنند همان چشم اندازی است که رهبر معظم انقلاب ترسیم فرمودند؛ ایشان بارها اشاره فرمودند که سازو کارهایی که ما را به تمدن اسلامی می رساند باید در حوزه علمیه شکل بگیرد و باید با این نگاه بلند مدت ان شاء الله عزیزان حوزوی بتوانند آن افق های روشن را فتح کنند و در نتیجه یک خدمتگزار صادق برای اسلام و انقلاب باشند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا شیوه گزینش فعلی می‌تواند ما را به آن اهداف بلند حوزه برساند یا اینکه نیاز به بازنگری دارد، گفت: ما همه تلاش خود را به کار گرفته ایم و همواره به مدیران حوزه سپرده ایم که هر سال دقیق تر از سال گذشته برنامه ریزی کنند و بهترین ها را از نظر هوش، استعداد، دیانت، اخلاق و توانمندی های لازم بتوانند گزینش کنند.

 

ارتقای کیفی در تربیت طلاب می تواند بسیاری از کمبودها را جبران کند

عضو شورای عالی حوزه تصریح کرد: گزینش طلاب یک اصول و چارچوب هایی دارد که قانون تعیین کرده است و مسؤولان طبیعتا باید در مدار قانون حرکت کنند؛ دست اندرکاران برگزاری امتحانات ورودی حوزه و مصاحبه‌ها باید نهایت مراقبت را داشته باشند؛ اگر گزینش کمتری داشته باشیم اما بهترین ها را انتخاب کنیم در آینده ثمره آن را خواهیم دید.

 

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه در بسیاری از نقاط کشور اسلامی ما کمبود روحانیت مشهود است، گفت: امروز به لحاظ کمی نیازهای فراوانی داریم؛ مساجد، مراکز دینی و بسیاری از اماکن نیاز به روحانی و طلبه دارد اما یک روحانی عالم، فهیم و متخلق به اخلاق نقش آفرینی اش به مراتب بیشتر از چندین نفر است، بنابراین اگر کیفیت را فدای کمیت نکنیم، می‌توانیم تا حدود زیادی کمبود نفرات را جبران کنیم./928/302/ب2

ارسال نظرات