شعار سال معیار همه برنامههای اقتصادی کشور باشد
حجتالاسلام عباسعلی قلیزاده، امام جمعه فاروج، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به انتخاب شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» برای سال 95 از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: اگر مردم و مسؤولان کشور به اقتصاد مقاومتی عمل نکنند گرفتاریها و مشکلات ما روزبهروز بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه مهمترین مسأله و اولویت اصلی کشور پیگیری عملی اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید داخلی است، اضافه کرد: باید سه محور تولید، اشتغال و رونق به عنوان سه اصل اقتصادی، مورد توجه همه تصمیمگیران و تصمیمسازان کشور بوده و در عرصه عمل نیز به منصه ظهور برسد.
حجتالاسلام قلیزاده با اشاره به اینکه تولید، اشتغال و رونق اقتصادی در کشور درگرو اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه علاج تحریم است حتی در شرایط غیر تحریم نیز میتواند زمینه توسعه و داشتن اقتصادی پایدار را فراهم کند.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان فاروج با تأکید بر اقدام عملی و نه شعاری در حیطه اقتصاد مقاومتی، افزود: باید از این پس چه در شرایط تحریم و چه شرایط غیر تحریم، اقتصاد مقاومتی معیار همه برنامههای اقتصادی کشور باشد.
وی خطاب به مسؤولان و مدیران مختلف گفت: شعار سال را در میدان عمل دنبال کنید نه آنکه تنها آن را تابلو کرده و بر سردر ادارات و اتاقهای خود نصب کنید.
حجتالاسلام قلیزاده با تأکید بر توجه و کمک به واحدهای تولیدی غیرفعال و یا ضعیف شده در سالهای اخیر، اظهار کرد: با فعال کردن 60 تا 70 درصد ظرفیت خالی واحدهای تولیدی میتوان میلیونها شغل جدید ایجاد و بخش قابل توجهی از مشکل اشتغال جوانان را مرتفع کرد.
وی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در حیطه تحقق اقتصاد مقاومتی و اجرای عملی آن، گفت: در راستای اقدام و عمل درزمینهٔ اقتصاد مقاومتی، باید مسؤولان و مدیران کشور فعالیتها و زنجیرههای اقتصادی مزیتدار کشور را شناسایی کرده و بر آنها متمرکز شوند تا از این طریق تولید داخلی احیا و تقویت شود.
این استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه همچنین باید در تجارت خارجی مراقبت شود که قدرت تولید داخلی تضعیف نشود، اضافه کرد: در طرف مقابل لازم است پولهای کشور که وارد میشوند صرف خریدهای بیمورد نشده و در جای صحیح مصرف شود.
حجتالاسلام قلیزاده ادامه داد: در این زمینه لازم است در همه معاملات خارجی که ما انجام میدهیم، انتقال فناوری را شرط کرده و از واردات صرف کالا به طور جد خودداری کنیم.
وی با بیان اینکه افزون بر این در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی میبایست بخشهای مهم اقتصاد دانشبنیان شود، ادامه داد: همچنین نباید از سرمایهگذاریهای گذشته غفلت شود بلکه لازم است با کمک به واحدهای تولیدی ورشکسته و کارخانههایی که تعطیل شده و یا با ظرفیت کم فعالیت میکنند، زمینه تقویت فعالیت آنها فراهم شود.
حجتالاسلام قلیزاده با تأکید بر نگاه ویژه به صنایع متوسّط و کوچک، خاطرنشان کرد: اگر صنایع و واحدهای تولیدی متوسط و کوچک احیا شوند میتواند حجم عظیمی از نیروی جوان جویای کار در کشور را مشغول کرده و آمار بیکاری در کشور را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، مبارزه جدی و عملی با فساد یک اصل اساسی است، تصریح کرد: باید با فساد، ویژهخواری و قاچاق مبارزه جدی شود چرا که اگر این موارد در اقتصاد کشور موجود باشند نه تنها اقتصاد مقاومتی محقق نمیشود بلکه مشکلات ما در این حوزه روزبهروز افزایش نیز خواهد یافت./9314/302/ب1