۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳
کد خبر: ۳۲۳۴۷۰
آیت الله نمازی مطرح کرد؛

حوزه علمیه خواهران از برکات و دستاوردهای انقلاب است/ نقش مهم خانواده در تحقق شعار سال

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در کاشان حوزه علمیه خواهران را از برکات و دستاوردهای انقلاب دانست و گفت: قبل از انقلاب در ذهن هیچ کسی خطور نمی کرد مشابه حوزه ها و مدارس علمیه برادران، حوزه ها و مدارس علمیه برای تحصیل بانوان نیز تأسیس شود.
آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه در کاشان ظهر امروز در جمع طلاب و اساتید حوزه علمیه خواهران فاطمه زهرا(س) کاشان، یکی از برکات و دستاوردهای انقلاب اسلامی را تأسیس حوزه های علمیه خواهران در قم و مراکز استان ها و شهرستان دانست و افزود: قبل از انقلاب در ذهن هیچ کسی خطور نمی کرد مشابه حوزه ها و مدارس علمیه برادران، حوزه ها و مدارس علمیه برای تحصیل بانوان نیز تأسیس شود. 

 

به گفته وی، در سال های 49 و 50 که شهید بهشتی و شهید قدوسی بنیانگذار حوزه های علمیه خواهران در قم بودند برای افکار عمومی حوزه قابل قبول نبود که برای بانوان مدارس و حوزه های علمیه تأسیس شود به طوری که برخی از علما و مراجع نیز اجازه نمی دادند وجوه شرعیه و سهم امام هزینه حوزه خواهران شود و این امر ناشناخته ای بود.

 

وی ابراز کرد: با تلاشی که این بزرگان انجام دادند این مسأله به آرامی جایگاه خودش را در حوزه های علمیه پیدا کرد و امروز یکی از ظرفیت ها و استعدادهای ناشناخته در کشور، استعدادها و ظرفیت های بانوان است که آثار و برکات آن در حوزه های علمیه خواهران بروز و ظهور دارد.

 

آیت الله نمازی گزارش فعالیت های حوزه علمیه خواهران فاطمه زهرا(س) کاشان را امیدوار کننده خواند و افزود: از این که تعدادی از خواهران مستعد با تحصیلات دانشگاهی جذب حوزه های علمیه شده و با نشاط و علاقه و با استفاده از همه توان و ظرفیت خود مراتب علمی را سپری و در بین حوزه های علمیه استان و کشور درخشیده و تعدادی به عنوان نفرات برتر انتخاب و معرفی شده اند، سبب افتخار است.

 

وی با تأکید بر این که بیش از 50 درصد از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند، گفت: بانوان در همه عرصه های علمی، فرهنگی، اجتماعی، تبلیغاتی، سیاسی و مدیریتی کشور نقش دارند.

 

به گفته وی، این ظرفیت تا قبل از شکوفایی حوزه های علمیه خواهران ناشناخته مانده بود، از این رو اگر بخواهیم در نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور اسلامی و یک حکومت دینی در جهان مطرح باشیم، تنها راه آن این است که سرمایه بزرگ بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی شناسایی و از این ظرفیت به درستی استفاده شود.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که تکامل جامعه در سایه حضور بانوان در کنار آقایان در عرصه های مختلف است، گفت: در تحقق شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مزین شده است، خانواده حرف اول را می زند.

 

آیت الله نمازی اظهار داشت: در جامعه 80 میلیون نفری ایران، مدیریت خانه ها بر عهده خانم ها است و نقش آقایان در بیرون از خانواده است و مسأله اقتصاد هم یکی از مسائل مهم و اساسی در نظام جوامع بشری است.

 

شعار سال یک نظر شخصی نیست بلکه کاملا علمی، فنی، اجتماعی و فلسفی است

به گفته وی، شعاری را که رهبر معظم انقلاب مطرح کرده است یک نظر شخصی نیست، بلکه نظری کاملا علمی، فنی، اجتماعی و فلسفی است که در عقبه این شعار خیلی مسائل را در برگرفته است.

 

آیت الله نمازی همچنین، یکی از سرمایه ها و عوامل تکامل جامعه را بصیرت دینی و تحمل سختی و دشواری ها دانست و افزود: افراد ضعیفی که توان تحمل مشکلات را نداشته باشند محکوم به شکست هستند چرا که یکی از عاومل موفقیت انسان ها و جامع بشری ارتقای ظرفیت آنها است تا مشکلات نتواند آنها را به زانو درآورد.

 

وی با اشاره به این که انبیاء الهی زندگی سخت و دشوار و شکننده ای داشتند، گفت: هیچ پیامبری را در تاریخ بعثت انبیا نمی توانید معرفی کنید که زندگی راحتی داشته باشد و به راحتی توحید را تبلیغ کرده باشد، همه بدون استثنا تحت فشار و شکنجه و اذیت و آزار دشمن از جمله پیامبر اکرم بوده است.

 

وی یادآور شد: پیامبر اکرم می فرماید: هیچ پیامبری مانند من در مسیر تبلیغ رسالات الهی اذیت و آزار نشده است و بیشترین شکنجه ها را پیامبر اکرم(ص) در میان انبیای الهی داشته است و بعد از ایشان ائمه معصومین و در بین ائمه معصومین اهل بیت(ع) فاطمه زهرا(س) است.

 

به گفته وی برای رسیدن جامعه به تکامل باید تحمل داشته باشد و سختی ها را تحمل و آرام از دالان سختی ها، کمبودها و تحریم ها عبور کند و اگر در برابر سختی ها تسلیم شود محکوم به شکست است، چرا که اسلام دین مقاومت و تحمل و پایداری است.

 

قوام دین در گرو ذوالفقار امیرمومنان و ثروت حضرت خدیجه بود

عضو مجلس خبرگان رهبری یاد آور شد: کار در اسلام با دشواری و سختی ها آغاز شد و پیامر 4 سال در شعب ابیطالب در محاصره قرار داشت، از این رو قوام دین استواری و استحکام بنیان دین الهی در گرو قدرت برتر نظامی جبهه توحید که شمشیر امیرمومنان(ع) در جنگ ها و دیگری ثروت و سرمایه حضرت خدیجه(س) است که بزرگ ترین سرمایه دار حجاز بود.

 

آیت الله نمازی گفت: ثروت خدیجه در برابر تحریم های اقتصادی مقابله کرد، از این رو قوام دین در گرو ذوالفقار امیرمومنان و ثروت حضرت خدیجه بود.

 

نماینده ولی فقیه در کاشان تحمل سختی را عامل تکامل جامعه توحیدی دانست و افزود: به هر میزان که ضعیف و ناز پروده باشیم نخواهیم توانست جامعه مقتدری را بسازیم که بتواند در برابر تحریم و تهدیدهای دشمن مقابله کند.

 

به گفته وی، دین اسلام دین جهاد است و مکتب اسلام مکتب مبارزه و مقابله با سختی ها و مدیریت اقتصادی، علم اداره زندگی و جامعه و مصرف حداقل و تولید حداکثر است.

 

وی منشأ اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است را کتاب و سنت دانست و افزود: براساس فلسفه علمی، بدون تقدیر زندگی و معاش و داشتن عقل معاش، یک فرد و یک جامعه نمی تواند به کمال برسد چرا که استقلال و اقتدار یک جامعه در سایه قدرت اقتصادی است و اگر جامعه ای ضعیف و فقیر باشد محکوم به شکست است.

 

به گفته وی، برای تحقق اقتصاد مقاومتی مغز متفکر اقتصادی در جامعه توحیدی باید به گونه ای فعال باشد که بتواند ظرفیت ها و سرمایه های اقتصادی جامعه اسلامی به گونه ای برنامه ریزی کند که نظام اسلامی و توحیدی همیشه تولید کننده و صادر کننده باشد نه این که وارد کنند و مصرف کننده باشد.  

 

بانوان در اقتصاد مقاومتی نقش مهمی دارند

وی همچنین نقش مهم بانوان را در اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت دانست و افزود: اگر مادر خانواده به عنوان مدیر زندگی و خانواده تفکر اقتصادی داشته باشد و بتواند از حداقل درآمدها، حداکثر استفاده را داشته باشد این خانواده موفق است اما اگر مدیر خانوداده تفکر اقتصادی نداشته باشد و هزینه ها و خریدهای غیر ضروری داشته باشد، این خانواده محکوم به شکست است.

 

آیت الله نمازی 50 درصد از پیاده کردن تدبیر حکیمانه اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب در جامعه را در اختیار بانوان و مدیریت خانواده ها دانست و گفت: تفکر اقتصادی و تقدیر معاش نیازمند به دانش و سواد و علم است تا از سرمایه های در اختیار به درستی استفاده شود تا هم نیاز خانواده را تامین و هم پس انداز برای خانواده داشته باشد.

 

وی همچنین نقش حوزه های علمیه خواهران را در پیاده کردن تدبیر حکیمانه اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب در جامعه را حائز اهمیت دانست و ابراز کرد: حوزه های علمیه در زمینه سلامت و سعادت خانواده در اقتصاد مقاومتی نقش مهمی دارند.

 

موسس حوزه علمیه خواهران فاطمه زهرا(س) کاشان در ادامه از طلاب این حوزه خواست تا می توانند با قوت و با شدت دروس را خوب بخوانند و هدف تنها برای گرفتن نمره قبولی نباشد بلکه علم را برای عالم شدن و علم را برای علم بیاموزید چرا که شما سرمایه های جامعه هستید و سعادت جامعه در گرو میزان تلاش و فعالیت و موفقیت شما در همه دروس به ویژه دروس اعتقادی، معرفت شناسی و توحید شناسی است، چرا که مشکل جامعه امروز جهل به خدا است و اگر جامعه امروز خدا را بشناسد و معرفت کامل پیدا کند همه مشکلات حل می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در کاشان یاد آور شد: معلول همه مشکلات و فساد جوامع بشری یک کلمه و آن جهل به خدا است، از این رو افضل علوم معرفت الله است./1307/201/ب1

ارسال نظرات