احکام فراموش کردن بعضی از اعمال در نماز و روزه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید ابراهیم ربانی شامگاه امروز در حرم حضرت معصومه (س) بابیان اینکه فراموش کردن بعضی از احکام در نماز اشکال ندارد، گفت: اما انجام ندادن دستهای از ارکان نماز حتی در صورت فراموشی سبب بطلان نماز میشود.
وی افزود: برای مثال اگر کسی یادش رفته باشد وضو بگیرد و بعد از نماز بفهمد که وضو نگرفته نمازش باطل است و باید دوباره آن را بخواند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: همچنین اگر قبل از نماز لباس کسی بر اثر ترشح نجس شده باشد و یادش برود لباس خود را عوض کند و با همان لباس نجس نماز بخواند نمازش باطل بوده و باید لباس و بدن خود را تمیز کرده و بعد نماز بخواند.
حجتالاسلام ربانی ادامه داد: اگر کسی در نماز یکی از ارکان نماز یعنی قیام، نیت، تکبیرة الاحرام، رکوع و سجود را فراموش کرد نمازش باطل است و باید دوباره نماز خود را بخواند.
وی افزود: همچنین اگر کسی در مسافرت بود و یادش رفت که نمازش شکسته است و نماز خود را کامل بخواند اگر وقت نماز تمام نشده، نمازش باطل است و باید دوباره نماز خود را بخواند ولی اگر وقت نمازش تمام شده، میان مراجع اختلاف است و باید به رساله یا دفتر مراجع رجوع کند و حکم را براساس نظر مرجع تقلید خود جویا شود.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر کسی یادش رفت یکی از غسل های واجب خود را انجام دهد و روزه بگیرد روزه او قضاست و باید روزه خود را قضا کرده و کفاره آن را بدهد و روزه را دو مرتبه بهجا آورد.
حجتالاسلام ربانی تصریح کرد: برخلاف ارکان نماز فراموش کردن بعضی دیگر از اعمال نماز، نماز را باطل نمیکند که نخواندن قنوت و یا جایگزین کردن سوره حمد بهجای تسبیحات اربعه با نیت قبلی از این جمله است.
وی یادآور شد: همچنین اگر فردی روزه باشد و یادش رفت که روزه است و مقداری آب بخورد و بعد یادش بیاید روزهاش باطل نیست و میتواند روزه خود را ادامه دهد./968/پ202/ی