نخستین همایش ملی فرهنگ، تمدن اسلام و ایران در شیراز برگزار شد
به گزارش خبرگزاری رسا در فارس، حجتالاسلام داوود رنجبران بعدازظهر امروز در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی، علمی و پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در دانشگاه شیراز اظهارداشت: آزاداندیشی از مولفههای تمدن اسلامی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است که با ایجاد کرسیهای نظریهپردازی برای فراهم کردن فضای تضارب اندیشهها و مناظرههای علمی شکل میگیرد و زمینه رشد دانش و جامعه را فراهم میکند.
وی با تاکید براینکه ایجاد کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی باید بیش از گذشته در دانشگاههای کشور مورد توجه قرار گیرد، افزود: حکومت مبتنی بر اسلام از مولفههای شکلگیری تمدن نوین اسلامی است که زمینههای آن در ایران فراهم است.
معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بیان کرد: در حال حاضر در برخی رشتههای علمی شاهد تولید دانش متکی بر یافتهها و تلاشهای اندیشمندان ایران هستیم و این موضوعی بیانگر شکلگیری تمدن نوین اسلامی است.
حجتالاسلام رنجبران با اشاره به مقالههای ارائه شده در نخستین همایش ملی، علمی و پژوهشی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گفت: درموضوعات این مقالهها به بحث تمدن نوین اسلامی کمتر توجه شده است و بیشتر ارجاع مقالهها به اندیشمندان غربی است زیرا تعریف تمدن اسلامی باید مبتنی بر نگاه دینی اسلامی باشد.
حجتالاسلام قاسم کاکایی، دبیر علمی این همایش گفت: برای برگزاری این همایش بیش از 300 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این تعداد 200 مقاله به صورت چکیده چاپ شده است و در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.
وی افزود: از این تعداد 70 مقاله برتر زیر چاپ است و 20 مقاله به صورت حضوری در مدت 2 روز برگزاری همایش ارائه میشود.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز بیان کرد: روز سه شنبه و در دومین روز این همایش ملی نیز علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری، غلامحسین ابراهیمی دینانی چهره ماندگار فلسفه کشور و استاد دانشگاه تهران و حجتالاسلام و المسملین رسول جعفریان استاد دانشگاه تهران و رئیس کتابخانه تاریخ این دانشگاه سخنرانی میکنند.
به گزارش تسنیم، همایش ملی تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به میزبانی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی قم و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای فارس در حال برگزاری است./922/101/ب3