۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۴
کد خبر: ۴۳۱۱۳۶
استاد عالی حوزه علمیه خراسان:

روزه گرفتن موجب غفران و آمرزش گناهان است

آیت الله سید جعفر سیدان یكی از دلايل وجوب روزه ماه رمضان را سپر و مانع در مقابل عقاب و عذاب الهی دانست و گفت: روزه گرفتن موجب غفران و آمرزش گناهان است
آیت الله سید جعفر سیدان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید جعفر سیدان عصر امروز در سلسله  جلسات تفسیر قرآن کریم که در محل بیت این معظم له و با حضور جمعی از علماء، روحانیان، طلاب و جمعی از مردم روزه دار مشهد برگزار شد، در ابتدی جلسه به راه های اثبات ماه قمری پرداخت و افزود: اول اینکه خود انسان ماه را ببیند و دیدن ماه با چشم معمولی باشد این اولین راه اثبات ماه قمری است.


وی به دومین دلیل اثبات ماه قمری پرداخت و افزود: عدّه‏ اى كه از گفته آنان يقين يا اطمينان پيدا ‏شود که بگويند ماه را ديده‏ ايم و همچنين است هر چيزى كه بواسطه آن يقين پيدا شود، يا اطمينان از يك منشأ عقلائى پيدا شود.


استاد عالی حوزه علمیه خراسان سومین راه اثبات ماه قمری را شهادت دو مرد عادل بنا بر اینکه ماه را در شب دیده اند دانست و اظهار داشت: گذشتن سى روز از اول ماه شعبان كه بواسطه آن اول ماه رمضان ثابت مى‏ شود دلیل چهارم اثبات ماه قمری است.


وی در ادامه به توفیق بهره برداری از ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: ماه رمضان ماه بزرگ و باعظمتی است که توصیف شدنی است و باید اهمیت این ماه را از ماههای دیگر بیشتر احساس و از دقایق و لحظه های این ماه استفاده و بهره کافی برد.


استاد عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با بیان اینکه اهمیت هر برنامه و هر کاری بستگی به فایده آن کار دارد و هر کاری که فایده اش بیشتر باشد، آن کار دارای ارزش بیشتری است، به آیه «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ» اشاره کرد و افزود: روزه داری در ماه مبارک رمضان دارای فواید بسیاری است که نتیجه آن تقوا است.


آیت الله سیدان با اشاره به آیه 184 سوره بقره، تقوا را مهم ترین محصول زندگی انسان ها دانست و اظهار داشت: ارزش واقعی انسان به پول، فقر و مشهور بودن نیست، بلکه به تقوای الهی است


وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین محصولات معنوی انسان ها تقوا و پرهیزگاری است و روزه داری زمینه متقین شدن است، اظهار داشت: روزه ای که ارزشش بالاست محصول و نتیجه اش تقوای الهی است.


استاد عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با توجه به اهمیت روزه و روزه دار در ماه مبارک رمضان به حدیثی از رسول گرامی اسلام نسبت به روزه اشاره کرد و افزود: « نَومُ الصّائِمِ عِبادَةٌ، و صَمتُهُ تَسبیحٌ، و عَمَلُهُ مُضاعَفٌ، و دُعاؤُهُ مُستَجابٌ، و ذَنبُهُ مَغفورٌ » خواب روزه‏ دار، عبادت است؛ سكوتش تسبیح است؛ عملش دو برابر است؛ دعایش مستجاب است و گناهش آمرزیده است.


وی  همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به اهمیت روزه و روزه داری  به روایتی از امام صادق (ع) از رسول گرامی اسلام اشاره کرد و افزود: چهار دسته دعایشان مستجاب می شود و درهای آسمان به رویشان باز می گردد و به عرش می رسند؛ دعای پدر برای فرزند، مظلوم برای ضد ستمکار، عمره گزار تا زمانی که باز می گردد و روزه دار در حال روزه تا زمانی که افطار می کند.


آیت الله سیدان در پایان یكی از دلايل وجوب روزه ماه رمضان را، سپر و مانع در مقابل عقاب و عذاب الهی دانست و اظهار داشت: روزه گرفتن موجب غفران و آمرزش گناهان است./859/202/ب2

ارسال نظرات