انتقاد حجتالاسلام فرحزاد از عقب ماندگی دستمزد کارگران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حبیب الله فرحزاد، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، ظهر امروز، در مسجد اعظم قم، با بیان این که کریم بودن مهمترین صفت امام حسن مجتبی(ع) در روایات بیان شده است، گفت: ائمه اطهار(ع) دارای تمام ویژگی های اخلاقی هستند، اما به حهت شرایط زمانی و مکانی برخی از ویژگیهای اخلاقی در آنها بیشتر بروز کرده است، همان گونه امام رضا(ع) توانست علوم اسلامی را در جامعه ترویح کند و به عالم اهل بیت(ع) معروف شد؛ همچنیین امام حسن مجتبی به جهت بخششهای فراوان به کریم اهل بیت معروف شده است.
حجت الاسلام فرحزاد بیان کرد: شیوه برخورد ائمه اطهار(ع) با مشکلات به یک گونه است اما به جهت شرایطی و زمان رفتارهای آنها در دوران مختلف تغییر پیدا کرده است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم ابراز کرد: فردی از امام حسن مجتبی(ع) پرسید که کریم چه شخصی است، امام پاسخ دادند که کریم فردی است که قبل از این که فرد درخواست خویش را بیان کند به او بخشش کند.
وی در بخش دیگر از سخنانش با انتقاد از عقب ماندگی حقوقها کارگران و بازنشستگان گفت: در برخی کارخانهها و نهادها حقوقهای کارگران و بازنشستگان چندین ماه عقب افتاده است و اين مسأله سبب شده است که زندگی این قشر با مشکلات معیشتی روبهرو شود و شکاف طبقاتی در جامعه به وجود آید.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم ابراز کرد: پیامبر اکرم(ص) در روایتی فرموده است که بهترین جهاد این است که انسان به فردی ظلم نکند و حقوی دیگران را بدهد و همچنیین امیر مؤمنان(ع) در نهج البلاغه به مؤمنان سفارش کرده است که برای درخواستها مالی رو به فردی نزنید و به کارگزاران و مسؤولان سفارش کرده است که قبل از این که کارگران درخواست خویش را بیان کنند حقوق مالی انها را بدهند.
حجت الاسلام فرحزاد با بیان این که حب به دنیا و حب به خداوند در یک دل جمع نمیشود، گفت: زمانی که انسان در زمان قحطی، خشکسالی و تورم به مردم بخشش کند ثواب بیساری کسب میکند و اما در زمان فراوانی تمام افراد به بخشش روی میآورند.
وی با بیان این که در روایات انسانها به چهار دسته کریم، سخی، بخیل و لعین تقسیمبندی شدهاند، گفت: لعین فردی است که نه خودش از مالش استفاده میکند و نه میگذارد افراد دیگر از مال او استفاده کنند و تنها به جمع آوری مال در دنیا می پردازند، همچنین بخیل فردی است که مالش را برای خودش مصرف میکند، اما هیچ بخششی به دیگران ندارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم ابراز کرد: در راویتی آمده است که آدم بخیل جامع تمام بدیها است و در زندگی به مشکلات مختلفی گرفتار میشود و همچنین خداوند کافر سخی را نسبت مؤمن خسیس بیشتر دوست دارد و امیرمؤمنان(ع) در سخنی فرموده است که کافر سخی از مؤمن خسیس به بهشت نزدیکتر است.
حجت الاسلام فرحزاد بیان کرد: فردی نزد پیامبر اکرم(ص) آمد و گفت که صفت خساست در من وجود دارد به گونهای که فقیری به سوی من آید وحشت مرا فرا میگیرد و همانند این است که آتش به سوی من میآید که پیامبر خطاب به این فرد فرمود از من دور شو که می ترسم آتش تو مرا فرا گیرد.
وی با بیان این که بخل از صفات دشمنان اهل بیت و سخاوت از ویژگی صفات یاران اهل بیت است، گفت: سخی فردی است که هم خودش می خورد به هم بخشش به دیگران دارد و نیز کریم فردی است که از مال خودش میگذرد و به دیگران بخشش زیادی دارد./998/پ202/ی