۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۴
کد خبر: ۴۳۴۰۹۷

چند خبر کوتاه از یازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد

بازدید تولیت آستان قدس رضوی و مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در حاشیه اختتامیه یازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد ازاین نمایشگاه، حجره طلبگی در قاب نمایشگاه قرآن و عترت مشهد و برگزاری«شب شعر ملل» با حضور شعرایی از کشورهای هندوستان، پاکستان، افغانستان به میزبانی جامعه المصطفی(ص) العالمیه از مهم‌ترین عناوین اخبار کوتاه نمایشگاه یازدهم است.
نمایشگاه یازدهم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، یازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد با حضور با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی، تولیت آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان، سید محود مرویان حسینی، مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و جمعی از مسؤولان استانی و فعالان قرآنی شامگاه دوم تیر در محل نمایشگاه بین المللی مشهد به کار خود پایان داد.

 

در حاشیه این مراسم حجت الاسلام رییسی، تولیت آستان قدس رضوی و حجت‌الاسلام سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان از یازدهمین نمایشگاه قرآن وعترت مشهد بازدید کردند که همراه با رونمایی از کتب و آثار هنری ارزشمند با موضوع امام رضا(ع) بود.

 

نگاهی به راه و رسم طلبگی در یادداشت« ارزش و افتخارات طلبه» در یازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد

پیامبر اکرم(ص): اگر یک نفر به دست تو هدایت شود، از آن چه خورشید بر آن می تابد، ارزنده تر است.

 یعنی تأمین « نیاز به حقیقت و هدایت» برای انسان، از تأمین همه نیازهای مادی ارزشمندتر است، همه نیازهای مادی، به جسم بازگشت دارد و در ترکیب وجودی ما، جسم به منزله حیوانی است که روح ما را جابجا می کند. اگر انسانیت ما ضعیف، نحیف و ناتوان بادش، چه فایده از پروارکردن آن حیوان؟

نیاز به تربیت در جامعه امروز، بسیار روشن است و فقط کودکان و کوته فکران هستند که انسان را به خور و خواب و خشم و شهوت تفسیر می کنند، دستگاه آموزش و پرورش در همه کشورها ناظر به همین نیاز تشکیل شده و باید تقویت شود، کار ما طلبه ها هم معلمی است. چطور شخصیت یک معلم یا استاد دانشگاه موجه و محترم است؟ طلبه ها هم به دنبال تعلیم و تربیت هستند و سطح فکروفرهنگ جامعه را بالا می برند. البته نه فرهنگ لذت طلبی مادی و تولید 400 رقم پنیر یا صدها قلم شکلات و دسر و شیرینی و بستنی و محصولات غذایی و غیره.

 

فرهنگ به معنای استفاده از معرفت است

این تولیدات، حاصل فرهنگ ماده گرا و نتیجه لذت جویی بشر امروز در تمدن غربی است و منظور من از فرهنگ، فرهنگ استفاده از معرفت است و توجه به ابدیت و دریافت حقیقت و تجربه معنویت و رسیدن به انسانیت. منظور من از فرهنگ، فرهنگ اسلام است که به رشد نیمه پنهان وجود انسان اهمیتی بسیار بیش از بهره گیری جسم او می دهد و انسان را به کام گیری از لذایذ و غوطه وری در خوشی ها و غفلت ها معنی نمی کند.

استاد دانشگاه معمولا نیاز علمی دانشجوی خود را و نیاز اجتماع را در نظر می گیرد و در وجود خود برای رفع این نیاز احساس مسؤولیت می کند. شاید تمام هم و غم او انتقال توده ای از اطلاعات به ذهن مخاطب است. اما روحانی علاوه بر آن که وظیفه ارائه انبوهی از گزاره ها به فضای ذهن مخاطب را دارد، وظیفه تربیت را نیز بر دوش دارد، یعنی روحانی باید با دل و جان مخاطب ارتباط برقرار کند و تمایلات و انگیزه ها و حساسیت ها و تصمیم گیری ها و اراده های او را هم تحت تأثیر قرار دهد.

 

تعلیم وتزکیه، دو وظیفه همدوش برای حوزویان است

تعلیم و تربیت یا به قول قرآن تعلیم وتزکیه، دو وظیفه همدوش برای حوزویان است که دو دغدغه و دو مسؤولیت برای آنها ایجاد می کند. معلم موفق در کلاس درس معلمی است که بتواند بیشترین گزاره ها را با کمترین زحمت به ذهن دانشجوی خود سرازیر کند، اما مربی موفق در مسند تربیت، کسی است که بیشترین انگیزش را در جان مخاطب خود ایجاد کرده باشد و از طرفی معلوم می شود که تأثیرگذاری عمل در دعوت به سوی حقیقت بسیار بیش تر است.

 

خوانش نمایش هنگامه خوانی دریازدهمین نمایشگاه قرآن وعترت

همزمان با ششمین شب از یازدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد ،سالن B2 نمایشگاه میزبان خوانش نمایش هنگامه خوانی شد.

رضا باباخانی مدیر بخش هنری نمایشگاه اظهار کرد: شرکت کنندگان می توانند در این مراسم همزمان شنونده و بیننده اجرای این اثر رادیویی باشند.

وی ادامه داد: با هدف آشنایی با سیره و روش حضرت علی (ع) این نمایشنامه به کارگردانی راضیه ایرانی با حضور یازده بازیگر جوان و نوجوان اجرا شد و مورد استقبال علاقه مندان قرار گرفت.

 

نقد و بررسی دو داستان دینی در انجمن ادبی آفتاب

بیست و پنجمین نشست انجمن ادبی آفتاب در غرفه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالن انوري همزمان با برگزاري يازدهمين نمایشگاه بین المللي قرآن و عترت مشهد برگزار شد.

این نشست با حضور اعضای نوجوان دختر مراکز فرهنگي هنري شماره پنج و هشت مشهد و اعضای انجمن ادبی آفتاب با نقد و بررسی داستان دینی «هنوز روز چهارم نیامده بود»، و «زمین او» هر دو اثر سعید روح افزا همراه شد.

اعضا درباره داستان «هنوز روز چهارم نیامده بود» به بررسی داستان، تصویرگری کتاب و ارتباط آن با محتوا پرداختند.

همچنین درباره تفاوت معجزه‌های پیامبران با یکدیگر صحبت کردند. آن‌ها درباره معجزه در این داستان که بیرون آمدن شتر از دل کوه است و ارتباط آن با زندگی مردم گفتگو  كرده و درباره تفاوت روایات داستان حضرت صالح که خوانده و یا دیده بودند بحث کردند.

در کتاب «زمین او» بیشتر اعضا به این نکته اشاره کردند که داستان برای خدا پرستی و یا توجه به نعمت‌های خداوند آیاتی را آورده است که ما به آن توجه کنیم.

 

همزمان شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) «شب شعر ملل» برگزار شد

در حاشیه یازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد مقدس و همزمان با ولادت امام حسن مجتبی (ع) به میزبانی جامعه المصطفی العالمیه «شب شعر ملل » برگزار شد.

در این مراسم که با حضور جمعی از علاقه مندان به زبان اردو برگزار شد، 9شاعر اردو زبان به بیان اشعار خود در خصوص ائمه اطهار بویژه امام حسن مجتبی (ع) پرداختند.

در این شب شعر سید مناظرحسین نقوی، سید شارب علی زیدی، سید عباس رضا عابدی، ذیشان حیدر حیدری، سید اکرم علی زپدی، سید جواد نقوی، فیروز علی حکیمی، سید محمد طاهر عابدی، سید علی طاهر عابدی  اشعار خود را در وصف ائمه اطهار قرائت کردند.

گفتنی است، در این مراسم شعرایی از کشورهای هندوستان، پاکستان، افغانستان و...حضور داشتند.

 

عضوگیری طرح «همیار حجاب» در نمایشگاه قرآن مشهد

معصومه صاحب‌جمعی، مسؤول کمیته عفاف و حجاب یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد و مشاور شورای امر به معروف نمایشگاه بین‌المللی مشهد  از عضوگیری طرح «همیار حجاب» در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد خبر داد.

وی در توضیح این طرح عنوان کرد: مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی یک تشکل مردم‌نهاد است که در سراسر کشور به احیای این فریضه می پردازد و در مشهد نیز به ریاست حجت‌الاسلام لطفی، عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون امر به معروف و نهی از منکر شورای شهر مشهد فعالیت می‌کند.

مسؤول اجرایی مجمع رهروان امر به معروف خراسان رضوی ادامه داد: این طرح با هدف احیای فریضه امر به معروف که بسیار در جامعه مهجور واقع شده و از مطالبات رهبر معظم انقلاب و تأکیدات ویژه نماینده ایشان در مشهد است، از فروردین‌ماه امسال با راه‌اندازی مرکز ثامن در جوار حرم رضوی آغاز به کار کرد.

وی تشریح کرد: بر این اساس، همیاران حجاب روزانه در دو نوبت صبح و بعداز ظهر در چهار خیابان منتهی به بارگاه رضوی مبادرت به تذکر لسانی به زائران و مجاوران حضرت رضا می‌کنند.

صاحب‌جمعی با بیان اینکه ما همچنین در بوستان‌ها و مکان‌های پرتردد که با وجود منکرات همراه باشد به ترویج معروفات می پردازیم، رویکرد این مجمع را «دعوت به خوبی‌ها» عنوان کرد و گفت: ما زیاد نهی از منکر نمی‌کنیم بلکه رویکرد اصلی ما امر به معروف و دعوت به خوبی‌ها است.

وی اضافه کرد: یکی از مصادیق این رویکرد این است که در نمایشگاه به بانوانی که از حجاب کاملی برخوردارند گل اهدا می‌شود و بانوانی هم که دارای حجاب کمتری هستند را با دادن بسته‌های فرهنگی و کتب مرتبط به حجاب ترغیب می‌کنیم.

مشاور شورای امر به معروف نمایشگاه بین‌المللی مشهد با تأکید بر اینکه رویکرد طرح همیار حجاب مردمی است نه مأموری، ابراز کرد: همیاران امر به معروف، همراه مردم در اجرای این فریضه هستند. کسی که همیار امر به معروف است سعی می‌کند با خیرخواهی و بدون هتک حرمت به افراد تاثیرگذار باشد.

 صاحب‌جمعی در خصوص دوخت چادر رایگان در یکی از غرفه‌های عفاف و حجاب نمایشگاه نیز گفت: تولیدی و مرکر عفاف و حجاب دستان که غرفه‌ آن‌ها پوشیده است، با دو نفر نیرو در میان بانوان دوخت چادر رایگان را انجام می‌دهد.

وی ابراز کرد: در گذشته اینگونه بود که اگر مؤسسه‌ای دوخت رایگان در نمایشگاه داشت آن را منوط به خرید پارچه از خود می‌کرد اما امسال این کار صرفا یک کار خدماتی است و در جهت اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب صورت می‌گیرد. بر این اساس، این مؤسسه دوخت هر نوع چادری اعم از رنگی، مشکی، ساده و مدل‌دار را به صورت رایگان انجام می‌دهد.

مشاور شورای امر به معروف نمایشگاه بین‌الملی مشهد در پایان از تخفیف ۱۰ تا ۳۰ درصدی تمام غرفه‌ها ی بخش عفاف و حجاب گفت و یادآور شد: ما امسال حضور تعدادی از تولیدی‌های لباس آقایان را نیز در نمایشگاه داشتیم بر این اساس تولیداتی برخوردار از پارچه نخی همره با رعایت ملاحظات اسلامی اعم از یقه بسته، آستین بلند و حتی لباس‌های محرم با عکس‌هایی از بزرگان و حماسه آفرینان انقلاب اسلامی ارائه شد./934/303/ب3

 

 

ارسال نظرات