۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۰
کد خبر: ۴۳۴۱۵۸
عضو خبرگان رهبری:

اهل «ورع» قدرت و شرایط خود را در جهت خواست خدا صرف می کنند

حجت الاسلام والمسلمین کازرونی گفت: اگر زمینه گناه فراهم نباشد و گناه نکنیم، ورع نیست بلکه واقعیت ورع این است که انسان توانایی انجام کار حرام را داشته باشد اما از انجام آن پرهیز کند.
حجت الاسلام والمسلمین کازرونی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین حسین کازرونی، عضو خبرگان رهبری، بعد از ظهر امروز در حرم رضوی با اشاره به فرازهایی از دعای امام سجاد درباره استقبال از ماه مبارک رمضان، گفت: امام سجاد(ع) شرایطی را برای روزه بیان می کند که جامع آن ها «ورع» است.


وی با بیان به این که «ورع» به معنای پاکدامنی، دست پاکی، نیت پاکی و گوش و چشم پاکی است، گفت: امام سجاد در صحیفه سجادیه از خدا می خواهد که دست، پا، چشم، گوش، زبان و دیگر اعضا و جوارح را از گناه حفظ کند و شکم خود را از حرام پر نکند که جامع این نکته هایی که امام سجاد بیان می کنند، «ورع» است.


حجت الاسلام والمسلمین کازرونی خاطرنشان کرد: واقعیت ورع این است که انسان توانایی انجام کار حرام را داشته باشد اما از انجام آن پرهیز کند، ورع متفاوت با ترک کردن است در ترک انسان توان انجام آن کار را ندارد مانند آدم نابینایی که توان دیدن ندارد بنابراین توان گناه با چشم را ندارد و نگاه نکردن به نامحرم برای وی فضیلت محسوب نمی شود اما ورع این است که انسان با داشتن توانایی و مهیا بودن شرایط به خاطر خدا از گناه حذر کند.


عضو خبرگان رهبری افزود: این که زمینه گناه فراهم نباشد و گناه نکنیم، ورع نیست بنابراین در جوانی که شرایط گناه مهیا است، ترک گناه و ورع بسیار باارزش است.


وی با اشاره به روایتی درباره اهمیت ورع، گفت: در روایت داریم که خداوند سه طایفه را بدون حساب وارد بهشت و سه طایفه را نیز بدون حساب به جهنم وارد می کند از جمله این که امام عادل، تاجر صدیق و پیری که تمام عمرش را در مسیر بندگی خدا صرف کرده است بدون حساب وارد بهشت می کند و امام جاهل، تاجر کاذب و پیری که همه عمر به بیراهه رفته است را بدون حساب وارد جهنم می کند.


حجت الاسلام والمسلمین کازرونی به استفاده از قدرت در جهت عدالت تأکید و اظهار کرد: زمینه بروز عدالت در قدرت است و کسی که قدرت دارد، امام و پیشوا می شود بنابراین اگر عدالت داشت خداوند نیز او را بدون حساب وارد بهشت می کند و در نقطه مقابل اگر با وجود قدرت به مردم ظلم کرد خداوند بدون محاسبه وی را به جهنم وارد می کند.


این استاد حوزه ادامه داد: اگر انسان عمر خود را در مسیر بندگی به خدا صرف کند، در جوانی، میانسالی و پیری در جهت آن چه خداوند خواسته است، حرکت کند خداوند نیز او را مورد رحمت خود قرار می دهد بنابراین کسی که اهل ورع است همه توان، قدرت و شرایط خود را در جهت خواست خدا صرف می کند./202/1310/ب1

ارسال نظرات