ویژگی متقین در بیان قرآن کریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه، ظهر امروز در درس تفسیر قرآن که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، اظهار داشت: متقین کسانی هستند که به خدا ایمان دارند و اقامه نماز میکنند و از آنچه خداوند به آنان داده است انفاق میکنند.
وی با بیان این که متقین به قرآن و کتابهای آسمانی قبل از آن ایمان دارند، افزود: ایمان به قرآن در درجه اول مطرح است و به تبع آن ایمان به دیگر کتب آسمانی قرار دارد؛ هر کس قرآن را قبول دارد دیگر کتب آسمانی را هم قبول دارد در حالی که پیروان سایر ادیان قرآن را قبول ندارند.
آیتالله فقیهی با اشاره به این که ما تورات و انجیل تحریف نشده را قبول داریم، خاطرنشان کرد: نگاه اسلام به سایر ادیان بر خلاف آنچه غربیان القا میکنند دوستانه است زیرا ما انبیای قبل از پیامبر اسلام(ص) را قبول داریم و فقط میگوییم اسلام دین پیامبران گذشته را کامل کرده است و این نگاه حتی در قواعد اصولی ما هم تحت عنوان استصحاب ادیان سابق جریان دارد.
وی به نزول دفعی قرآن در شب قدر بر قلب پیامبر(ص) اشاره کرد و ابراز داشت: همین قرآن در مناسبتهای مختلف و در تاریخهای متفاوت به صورت تدریجی بر پیامبر(ص) نازل شده است و این که قرآن میگوید مؤمنان به آنچه نازل شده است ایمان دارند به نزول دفعی قرآن اشاره دارد.
عضو جامعه مدرسین با اشاره به نزول تدریجی حکم حرمت شراب، اظهار داشت: خداوند نزول آیات و بیان احکام را با نگاه به شرایط تأثیر آن در جامعه انجام داده است و احکام را به صورتی نازل کرده است که مردم هم قابلیت پذیرش آن را داشته باشند.
وی با بیان این که ما در سال یک شب قدر داریم که تقدیر انسان در آن نوشته میشود، گفت: ما میتوانیم با اعمال خوب تقدیر خود را عوض کنیم؛ این که شب قدر مردد بین سه شب است خیلی ارزش دارد و انسان را آماده و محیا میکند تا بتوانیم با تضرع و دعا خیر بیشتی را از این شب ببریم.
آیتالله فقیهی با بیان این که در این شبها هر عمل خیری هزار برابر ارزش دارد، افزود: در این شبها اگر حتی یک نفر را اطعام کنیم به اندازه اطعام هزار نفر ثواب میبریم و این فرصتی است که باید به خوبی از آن استفاده کنیم و جوانان خود را با مسجد آشنا کنیم تا از انحراف دور بمانند./843/پ202/ی