۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۵
کد خبر: ۴۳۴۹۰۰
استاد حوزه علمیه:

رابطه منطقی بین اصلاح اعمال و قول سدید وجود دارد

استاد حوزه علمیه خواهران با بیان این که خدا رابطه منطقی بین اصلاح اعمال و قول سدید قرار داده، گفت: اگر کسی به قول سدید با ویژگی های آن عادت کرد، این صفت در وی رسوخ پیدا کرده و دارای واعظ دورن می شود که وی را از اعمال ناپسند باز می دارد.
عمل صالح

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مریم پورحسینی، استاد مکتب نرجس امروز در این مدرسه علمیه به تبیین «قول سدید و اصلاح اعمال» پرداخت.

 

وی با اشاره به این آیه از سوره احزاب که می فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدِیداً»، گفت: در این آیه خداوند به داشتن قول سدید تأکید داشته و در ادامه بیان می کند که اگر قول سدید داشته باشیم اعمال ما اصلاح می شود و گناهان شما آمرزیده می شود.

 

پورحسینی با بیان این که قول سدید مانند سدی محکم جلوی شک، فساد و شبهه را می گیرد، اظهار کرد: قول سدید یعنی حرفی که در آن سستی، لغو، دروغ و نفاق نباشد و به عبارت دیگر حرفی بیهوده نباشد.

 

ویژگی های قول سدید

این استاد مکتب نرجس به ویژگی های قول سدید اشاره و ابراز کرد: واژه صداقت و راست گویی مطابق با قول سدید نمی شود بلکه «قول سدید» ویژگی خاصی دارد و از همان واژه استفاده می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مطابق با واقع بودن، لغو نبودن و فایده مشروع داشتن از ویژگی های قول سدید است، کسی که قول سدید دارد، سخن دورغ و لغو نمی گوید و حرفی که اگر چه فایده دارد اما در صورتی که موجب فساد می شود را به زبان نمی آورد.

 

قول سدید سبب اصلاح عمل می شود

پورحسینی در ادامه به این که چگونه قول سدید موجب اصلاح عمل می شود اشاره و ابراز کرد: اگر کسی به قول سدید با ویژگی های آن عادت کرد، این صفت در وی رسوخ پیدا کرده و دارای واعظ دورن می شود که وی را از اعمال ناپسند باز می دارد.

 

این استاد حوزه خواهران افزود: کسانی که واعظ درون دارند حواسشان به زبان هست و به اعمال خود توجه کرده، از کردار نادرست خود پشیمان می شوند و با توجه به این که حقیقت پشیمانی توبه است وقتی توبه کرد خدا وی را محافظت می کند.

 

وی گناه زبان را گناه کبیره بیان و اظهار کرد: گناه زبان از گناهان کبیره است شخصی که قول سدید دارد زبان خود را از گناه کبیره حفظ می کند.

 

رابطه منطقی بین اصلاح اعمال و قول سدید وجود دارد

پورحسینی با اشاره به آیه 31 سوره نساء، گفت: خداوند در این آیه می فرماید: «خدا اصلاح می کند عمل را اگر قول سدید داشته باشید.» بنابراین با قول سدید اعمال اصلاح می شود و خدا به این اصلاح کمک می کند اما ما خود باید زمینه این اصلاح را فراهم و قول سدید داشته باشیم.

 

این استاد حوزه به تأکید بزرگان دینی به پرهیز از دروغ، غیبت و سخن چینی اشاره و اظهار کرد: ما در بعضی از بزرگان دینی دروغ، غیبت و سخن چینی را باطل کننده وضو بیان می کردند البته نه این که مثل خواب وضو باطل شود اما این نوعی از امر به معروف و نهی از منکر بوده است و غیر مستقیم می گفتند که این غیبت ها کدورت روح می آورد.

 

وی با بیان این که خدا رابطه منطقی بین اصلاح اعمال و قول سدید دارد، گفت: این رابطه این است که اگر قول سدید عادت من شد نورانیتی در دل ایجاد که واعظ درون می شود نتیجه آن در درون ندامت و پشیمانی است که خدا به انسان این وعده را دهد که اعمال اصلاح می شود.

 

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر انسان با قول سدید خود را از گناهان بزرگ بازداشته و از گناهان خود اظهار ندامت و پشیمانی کند، آن ها را تکرار نکند، خداوند وعده داده است که گناهان کوچک وی را اصلاح کند./202/1310/ب1

ارسال نظرات