ذکر صلوات در انسان خلق نیکو ایجاد میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم، ظهر امروز در ادامه مبحث محبت الهی در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا(ع) با بیان این که انسان ها با محبت خداوند متعال به حد اعلای معنویت دست پیدا می کنند، گفت: میل به مقام بالای عرفانی سبب می شود تا انسان از تعلقات زودگذر دنیایی فاصله بگیرد.
وی ادامه داد: نمی شود کسی طالب مقام معنوی باشد اما قدمی در این راستا بر ندارد، گاهی انسان ها غافل از این مقامات معنوی و الهی هستند و تا زمانی که احساس نیاز و میل در وجود انسان شکل نگیرد، انسان محب خداوند متعال نمی شود، یکی از راه های وصول محبت الهی این است که انسانها نعمت های خداوند متعال را یادآوری کنند و شاکر باشند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که استفاده بشر از ابزار آلات مادی نباید آنان را از توجه به آخرت فراموش بدارد، یادآور شد: انسان ها میل به انس دارند و از ابزار و اسباب مادی بر حسب شرایط استفاده می کنند اما گاهی انسان به غیر خدا وابسته می شود تا حدی که محبت آنان در قلوب انسانها جای می گیرد و باید بدانیم اگر انسان خود را از خداوند متعال بی نیاز دید، به ضرر و خسران دنیوی و اخروی گرفتار شده است.
صلوات در انسان ظاهر و سرشت نیکو ایجاد می کند/ لازمه محبت الهی گذر از تعلقات دنیوی و مادی است
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که حاجت هایی که به طرف شما می آیند نعمت های خداوند هستند، اظهار کرد: نعمت های پرودگار حواله های الهی هستند و هیچ گاه نباید از نعمت های پرودگار خسته شد، بشر نیز روزی بدون اسباب مادی به این دنیای فانی آمده و روزی بدون آنها دنیا را ترک می کند و لازم است نعمات را در راه خداوند متعال خرج و صرف کند.
وی با بیان این که هر کاری جز بندگی و معامله با پرودگار خسران تلقی می شود، یادآور شد: اگر انسانها از تعلقات دنیوی در راه رضای الهی بگذرند، خداوند محبت خود را در قلب و زبان آنها جاری می کند. به عبارتی هرگاه انسان ها امکانات و تعلقات را در راه رضای پرودگار تقدیم کنند، خداوند متعال نیز محبت خود را بر قلب و زبان بشر جاری می کند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان این که مومن صالح نامه روز قیامت خود را از دست راست از جانب پروردگار دریافت می کند، افزود: برای مومن صالح شدن لازم است تا نفس بشر، انان را به حمد و ثنای پرودگار عالم بخواند، همچنین انسان ها باید خود را امانت دار خداوند ببینند و امکانات را با یک دست گرفته و با دست دیگر انتقال دهند تا به محبت پرودگار برسند.
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری صلوات را دومین صفتی خواند که منجر به محبت خداوند می شود و تاکید کرد: صلوات آرام آرام در انسان خلق و خلق نیکو ایجاد می کند و محبت الهی در انسان ریشه می دواند، اخلاق را نیکو می کند و انسان ها را از گمراهی و ضلالت نجات می دهد.
وی با اشاره به لزوم استقامت در سختی ها برای رسیدن به محبت خداوند عالم یادآور شد: صلوات آرام آرام در انسان خلق و خلق نیکو ایجاد می کند و زمینه محبت الهی در انسان ریشه می دواند، اخلاق را نیکو می کند و انسان ها را از گمراهی و ضلالت نجات می دهد.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به لزوم استقامت در سختی ها برای رسیدن به محبت خداوند یادآور شد: غفلت سرشت انسان ها را با ناپاکی و آلودگی عجین می کند و طهارت و تزکیه نفس را از بین می برد، اگه غفلت بر انسان ها چیره شد باید زیاد صلوات بر محمد و آل محمد فرستاد زیرا که ریشه صفات زشت و ناپسند را کنده و رشد و تزکیه در انسان ایجاد می کند و محبت و عشق، با صلوات در انسان ها نهادینه می شود.
برتری جویی انسان را از لطف و رحمت واسعه الهی باز می دارد
حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که محبت در مقام عمل و اجرا برای انسانها نورانیت می آورد، تصریح کرد: امامان مانند خورشیدی هستند که طلوع کرده اند و میان ما و امامان معصوم گاهی حجاب و مانعی وجود دارد، نور امامان قلب مومنان را همچون خورشید روشن می کند و در خانه ای که قرآن تلاوت می شود، آنجا همانند ستاره ای برای ملائکه می درخشد.
وی با اشاره به آیه «للهم انی اسئلک ایمانا تباشر به قلبی » از دعای ابوحمزه ثمالی گفت: این روایت به چندین مضمون می تواند مطرح شود، یکی از آن این است که خدایا ایمانی به من بده که به سبب ایمان تو مباشر قلب من شوی. در تعبیری دیگر آمده است که خدایا ایمانی به من بده که بدانم هر آنچه به سوی من آمده از جانب تو کتابت شده است. خداوند متعال همواره به قلب انسان ها عنایت خاص دارد و این قلب را با ریاضت آماده می کند.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم افزود: در کلامی خداوند متعال به این اشاره دارد که حرام است بر قلب های شما که شیرین ترین ایمان را بچشد در حالی که به حب دنیا میل داشته باشد؛ در حقیقت در صفات والای انسانی برتری جویی جایی ندارد و کسانی که در پی برتری جویی هستند در عاقبت و آخرت از لطف و رحمت خداوند متعال به دورند. بدون شک کسانی را که اهل جهل باشند ولایت امامان معصوم به آنها نمی رسد./864/202/ب3