سوره توحید تبیین کننده نسب خداوند و مختص اهل تدبیر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، امشب در مسجد آیت الله شفیعی با اشاره به سوره های آخر قرآن، گفت: هر کدام از این سور به دلیل کوتاهی در عرض یک هفته قابل تفسیر و اتمام هستند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه سوره های آخر قرآن مکی و دربرگیرنده اعتقادات اسلامی و اصول دین هستند، افزود: شناخت اصول دین بر همگان واجب و تقلید در آن ها ناشدنی است.
آیت الله شفیعی با بیان اینکه سوره های آخر قرآن کریم مکی و به لحاظ دربرگرفتن اصول اعتقادی، یادگیری آن ها بر همگان لازم است، تصریح کرد: پس از تفسیر سوره حمد، تفسیر سوره توحید مناسب ترین است تا انسان در هنگام خواندن نماز از معانی آیات آن آگاهی داشته باشد.
وی با اشاره به روایت «اینکه خداوند می دانست در آخرالزمان ملت هوشیار و عمیق نگری که در عمق مطالب ورود پیدا می کنند، وجود دارند و بخاطر آن ها سوره قل هو الله احد را نازل کرده است»، از امام زین العابدین(ع)، خاطرنشان کرد: سوره «قل هوالله» به تعبیر امام چهارم(ع) برای اندیشمندان و اهل فکر و تدبر است.
این عالم دینی با اشاره به اینکه سوره توحید اسامی متعددی همچون «قل هوالله احد، توحید، اخلاص و اساس» دارد، ابراز داشت: نامگذاری آن به توحید در برخی قرآنها به اعتبار مطالب سوره و نامگذاری به اخلاص به اعتبار و باور داشتن قاری آن در توحید خالص سوره و عدم وجود هیچگونه شائبه شرک است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نامگذاری این سوره به «اساس» را به دلیل وجود اساس توحید خداوند در این سوره برشمرد و تصریح کرد: «صمد» نام دیگر این سوره که اشاره به حکایت های مهم و ذی قیمتی دارد؛ اما در کل مشهورترین نام ها همان توحید و اخلاص است.
آیت الله شفیعی با اشاره به اینکه سوره توحید براساس نزول بیست و دومین سوره نازله بر پیامبراکرم(ص) است، اظهار کرد: این سوره براساس نزول پس از سوره یاسین و پیش از سوی نجم آمده است، در حالی که بر حسب ترتیب در ردیف 112 سوره های قرآنی قرار دارد.
این عالم دینی تعداد آیات سوره توحید با «بسم الله» را چهار آیه برشمرد و افزود: از دید ما اهل تشیع «لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا احد» یک آیه قرآنی حساب می شود؛ اما اهل تسنن با توجه به اینکه «بسم الله» را جزو سوره حساب نمی کنند، آیه «لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا احد» را دو آیه می شمارند و از این حیث با شیعیان در تعداد آیات این سوره برابر هستند.
وی با بیان شأن نزول سوره توحید که در آن یهود و یا عبدالله بن سلام از بزرگان یهود نسب خداوند از رسول خدا(ص) را خواستار شدند، توضیح داد: این سوره پس از 3 روز بر پیامبراکرم(ص) نازل و در آن نسب خداوند که همان نداشتن والد و مولود، فرزند و فرزند کسی بودن و نداشتن همسر است، برای آنها تشریح شد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در پایان با اشاره به اینکه در روایات فضیلت قرائت سوره توحید معادل قرائت یک ثلث قرآن کریم بیان شده است، گفت: اسلام بر سه اصل توحید، نبوت و معاد استوار است و این سوره مشتمل بر اصل توحید و در واقع مشتمل بر ثلث قرآن کریم است./9456/202/ب2