فرهنگ غرب مروّج فساد و فحشا است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله محمدعلی اسماعیلپور، شی گذشته در مراسم سخنرانی و تفسیر قرآن که در کتابخانه و مدرسه علمیه صاحی الزمان(عج) شهرضا برگزار شد، با اشاره به آیه «وَأَنذِرِ النَّاسَ يَوْمَ يَأْتِيهِمُ الْعَذَابُ فَيَقُولُ الَّذِينَ ظَلَمُواْ رَبَّنَا أَخِّرْنَا إِلَى أَجَلٍ قَرِيبٍ نُّجِبْ دَعْوَتَكَ وَنَتَّبِعِ الرُّسُلَ أَوَلَمْ تَكُونُواْ أَقْسَمْتُم مِّن قَبْلُ مَا لَكُم مِّن زَوَالٍ» عنوان کرد: خداوند در این آیه میفرماید ای پیامبر(ص) مردم را از ارتکاب معاصی و اعمال خلاف باز دار زیرا بسیاری از این افراد از اینکه باید در روز قیامت پاسخ اعمال و رفتار خود را بدهند، غافل هستند.
وی در ادامه با اشاره به فراز «أَوَلَمْ تَكُونُواْ أَقْسَمْتُم مِّن قَبْلُ مَا لَكُم مِّن زَوَالٍ» از آیه 44 سوره ابراهیم تصریح کرد: مقصود از «من زوال» در این آیه آن است که گروهی از بندگان در عالم دینا با جدیت و قاطعیت معاد و روز قیامت را انکار میکردند و حتی برای این سخن خود سوگند هم میخوردند؛ این گروه از افراد در آن روز در سختترین شرایط عذاب خواهند شد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، تأکید کرد: قرآن در بسیاری از موارد ظاهراٌ یک مطلب واحد را تکرار میکند اما در حقیقت وقتی به مؤخرات و مقدمات آیه توجه کنیم متوجه میشویم که خداوند قصد داشته تا مطلب جدیدی را برای بندگان مطرح کند.
آیت الله اسماعیلپور در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: خداوند در هر مرحلهای از حیات افراد تکالیفی را برای آنها قرار داده است، مبنای وضع تکلیف بر افراد عقل است یعنی به محض اینکه فردی ممیز شد و توانست خوب و بد را، هر چند در سادهترین شکل آن، تشخص دهد، مشمول تکلیف الهی قرار میگیرد.
وی گفت: کودکان ممیز باید از محرمات الهی اجتناب کنند و اگر عمل خلافی را انجام دادند، محاکمه و در حد توانشان مجازات میشوند، البته در اینجا باید تناسب بین توان کودک و مجازات اعمال شده را بر قرار کنیم، در کتاب حدود آمده است که اگر کودک ممیزی سرقت کند باید سر انگشتان او را به گونهای که خون جاری شود، خراش دهیم، این رویه به نظر ما صحیح نیست و باید این کودک را به گونهای سادهتر مجازات کنیم.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: بر اساس احکام و شرایط قرآنی اگر معلم یا مربی کودکی را به این توجیه که اگر به خوبی تحصیل نکرده یا تکالیفش را انجام نداده است، حق ندارد او را به شیوهای شدید تنبیه کند؛ معلمی که شاگرد خود را به گونهای نتبیه کند که آثار کبودی و جراحت در بدن او باقی بماند باید دیه جراحت وارده را پرداخت یا از فرد مضروب حلالیت بطلبد.
آیت الله اسماعیلپور در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: در برخی موارد مردم چیزهای ناقصی از احکام شرعی میشنوند و بر اساس یافتههای نا درست و ناقص خود رفتار میکنند در حالی که اگر فردی ندانسته عمل کند، مسؤولیت عملی که انجام داده بر عهده خود اوست.
وی ادامه داد: برخی از زنان جامعه ما گمان میکنند همه زنان میتوانند در قبال انجام امور داخلی منزل یا شیر دادن فرزند از شوهرشان مطالبه اجرت المثل کنند؛ در حالی که این پندار غلط ثمری جز ایجاد اختلاف در کانون خانوادهها و ایجاد تشنج بین زوجین ندارد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: در جامعه ایرانی عمدتاٌ عقد ازدواج و احکام و شرایط آن به شیوه شرط مبنیٌ علیه واقع میشود، به این معنا که در زمان خواستگاری زوجین و والدین آنها، به بدون آنکه سخنی از الزام زن به انجام امور منزل به میان آورند، بر این امور توافق میکنند؛ زنی که در این شرایط به نکاح مردی در میآید باید طبق عرف جامعه به وظایف معمول زنان در محیط خانواده عمل کند.
آیت الله اسماعیلپور گفت: بانوان برای آنکه مشمول دریافت حق الزحمه شیر دهی نوزاد یا انجام امور داخلی منزل شوند، باید در ضمن عقد نکاح این مسأله را بیان و التزام شوهر به این مسأله را به صورت شرط ضمن عقد بیان کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: جوانان باید ارتباط مستمر خود را با دین و مسجد و روحانیت حفظ کنند، و بدانند آنچه در فرهنگ غربی و از طریق رسانههای گمراه کننده آنها القا میشود، هدفی جز انحراف شخصیت فردی و اجتماعی آنان را ندارد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: فرهنگ منحط غربی با استفاده از ظاهر سبب در مسائل مختلف سبب ترویج فساد و فحشا در جوامع دیگر، به ویژه جامعه اسلامی میشود، آنان زنان را زیور داده و به عنوان ابزار کار خود استفاده میکنند و در نهایت هم باعث ضرر و زیان طرفداران خود خواهند شد.
آیت الله اسماعیلپور تصریح کرد: فرهنگ بیگانه غرب اعتقاد به خداوند و معاد را زیر سؤال برده و اینگونه القا میکند که این قسم امور واهی و بی ارزش است در حالی که عقل سلیم به لزوم وجود معاد و همچنین دوری از افرادی که در خصوص اعتقادات ما شبهه پراکنی میکنند، فرمان میدهد.
وی گفت: آنان زن را زینت داده و با غلبه بر روحیات و عواطف جوانان سبب انحراف آنان میشوند، این قسم امور در طول تاریخ هم دارای سابقه بوده تا جایی که زنی با خودآرایی فرد منحرفی مانند ابن ملجم مردادی را فریب داد و باعث شد تا بزرگترین جنایت تاریخ را انجام دهد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: باید مانع ترویج افکار و اندیشههای انحرافی غربی در جامعه اسلامی و به ویژه نسل جوان جامعه شویم، مروّجان این فرهنگ به مرور طرفداران خود را امور دینی دور کرده و با ایجاد شک در وجود خداوند فرد را به موجودی مطیع و آماده انجام سیاستهای استکباری خود تبدیل میکنند./202/868/ب1