چند خبر کوتاه از حوزه علمیه خراسان
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، شانزدهمین دوره تربیت مربی قرآن کریم از این هفته در دو گروه آموزشی آغاز میشود.
حجتالاسلام حسن عزیزی، مسؤول اداره قرآن و عترت معاونت فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، با اشاره به تعداد بالای ثبتنام کنندگان در این طرح، عنوان کرد: متقاضیان بعد از ارزیابی اولیه اساتید، در دو گروه تقسیمبندی شده و تحت آموزش قرار میگیرند.
وی افزود: روخوانی، روانخوانی، تجوید عالی، روش تدریس و صوت و لحن عمومی، از جمله سرفصلهای اصلی در نظر گرفته شده در این دوره فشرده است.
حجتالاسلام عزیزی با بیان اینکه این دوره آموزشی در دو مقطع دیگر از سال نیز برگزار میشود، در مورد فشرده بودن آن توضیح داد: دوره تابستانی تربیت مربی قرآن کریم که از دوم مردادماه آغاز میشود، به صورت 2 روز در هفته و در دو نوبت صبح و عصر برگزار شده و در تاریخ 25 شهریورماه خاتمه مییابد.
مسؤول اداره قرآن و عترت معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان اضافه کرد: شرکتکنندگان در این دوره تحت نظر استاد محمد شایسته قالیبافان آموزش خواهند دید.
وی همچنین با اشاره به اینکه طلاب شرکتکننده در این دوره بدون شرط پایه تحصیلی ثبتنام شدهاند، گفت: در پایان دوره به افرادی که به طور منظم در کلاسها شرکت کرده و در آزمونهای کتبی و شفاهی میاندوره و پایاندوره، حد نصابهای لازم را کسب کنند، گواهینامه پایان دوره آموزشی اعطا میشود.
حجتالاسلام عزیزی در پایان، فراهم کردن بستر مناسب جهت تعمیق ارتباط دانشآموختگان با قرآن کریم، آشنایی با فنون و روشهای نوین و تخصصی تدریس و آموزش روخوانی و تجوید قرآن، آشنایی با روش جذب هرچه بیشتر مشتاقان فراگیری قرائت کلام وحی، آشنایی با مبانی کلی آموزش روخوانی و روانخوانی، تجوید و صوت و لحن و آشنایی با فنون و مهارتهای کلاسداری برای دورههای تربیت مربی را به عنوان برخی از اهداف برگزاری دورههای آموزشی قرآنی برای طلاب حوزه علمیه برشمرد.
روایتگری هشت سال دفاع مقدس در مدارس علميه
اداره امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان، برای آشنایی طلاب جدیدالورود با فعالیت های روحانیون در عرصه های مختلف انقلاب و دفاع مقدس، روایتگرانی را از بین طلاب ایثارگر عازم مدارس علمیه می کند .
حجت الاسلام شریف زاده، مسؤول اداره امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان، با اعلام این خبر گفت: این جلسات برای آشنایی طلاب جدیدالورود که در حال گذراندن دوران تثبیتی خود در مدارس علمیه هستند، برگزار می شود.
وی تصریح کرد: با هماهنگی مدیران مدارس، روحانیان ایثارگر حوزه علمیه خراسان در مدارس علمیه حضور یافته و به بیان نقش روحانیت در عرصه های مختلف انقلاب و دفاع مقدس میپردازند.
حجت الاسلام شریف زاده، به هدف برگزاری این طرح نیز اشاره و ابراز کرد: در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، نشر فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس و همچنین برای اطلاع نسل جوان انقلاب از تلاش ها و زحمات روحانیت در دوران هشت سال دفاع مقدس، این برنامه اجرا می شود.
مسؤول اداره امور ایثارگران حوزه علمیه خراسان، در ادامه گفت: برای نخستین برنامه اجرا شده در این طرح، حجت الاسلام پور عباس، برادر شهید و جانباز 25 درصد جنگ تحمیلی، ضمن حضور در مدرسه علمیه الحجه(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، به نقش روحانیت در عرصه های مختلف انقلاب پرداخت.
این جانباز 25 درصد جنگ تحمیلی، با تاکید بر این که بر اثر فعالیت های مستمر روحانیت، تشیع در سطح جهان گسترش یافته است، اظهار داشت: روحانیت شیعه در عرصه های مختلف، باعث گسترش فرهنگ دینی و آشنایی مردم با معارف دین اسلام شده است.
حجت الاسلام پور عباس، در این جلسه بیان داشت: در سال های دفاع مقدس، روحانیت نقش خود را به خوبی ایفا کرده و همراه ساير اقشار مردم به دفاع از ارزش های اسلام و انقلاب پرداخته است که به عنوان نمونه می توان به تعدا زیاد شهدا، جانبازان و آزادگان روحانی در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد.
ثبتنام از طلاب در مدرسه علمیه سليمانيه مشهد
مدرسه علمیه سلیمانیه در سال تحصیلی 95-96 با ظرفیت محدود اقدام به جذب طلاب در سطوح 2 و 3 میکند.
در اطلاعیه این مدرسه اتمام پایه 6 کتبی، معدل بالای 15، قبولی در آزمون مصاحبه و تعهد و الزام نسبت به برنامههای آموزشی و اخلاقی مدرسه نظیر مباحثه، به عنوان برخی از شرایط ثبتنام در سطوح 2 و 3 قید شده است.
بر اساس این گزارش بهرهگیری از اساتید مجرب، حضور اساتید ناظر در مباحثات، فضای آموزشی مناسب، استفاده از کتابخانه مجهّز و امکان استفاده از برنامههای سطح 1، از جمله مزایای شرکت در این طرح است.
طلاب علاقهمند به تحصیل در این مدرسه تا 25 مردادماه فرصت دارند با در دست داشتن مدارک شخصی و تحصیلی به مدرسه علمیه سلیمانیه به آدرس چهارراه خسروی، کوچه شوکت الدوله مراجعه کرده نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوان با شماره تلفن 05132230072 تماس گرفت.
سومین شماره ماهنامه «فرزندآوری» منتشر شد
سومین شماره از ماهنامه اختصاصی شبکه کشوری فرزند بیشتر با عنوان «فرزندآوری» منتشر شده است.
در یادداشت سردبیر این ماهنامه در شماره سوم آن آمده است: در اوایل انقلاب که ما نه پیشرفت کشاورزی داشتیم، نه پیشرفت پتروشیمی، نه هستهای، نه نظامی، نه موشکی، نه نانو، نه آی تی و نه... تمام کارشناسان میگفتند که ما توان اداره 200 میلیون نفر را داریم. همان طور که رهبری فرمودند، به راحتی و بدون هیچ مشکلی، به طور متقن الآن و در آینده، ظرفیتهای بیشتری وجود دارد.
مدرسه علمیه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) با همکاری شبکه کشوری فرزند بیشتر و برخی نهادهای مختلف حوزوی و فرهنگی شهر مشهد، در ایام میلاد حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) و روز ملی جمعیت، همایش «فرزندآوری، مهدی یاوری» را با حضور و سخنرانی افرادی چون دکتر خزعلی، رئیس شورای فرهنگ اجتماعی زنان و خانواده، دکتر حبشی و حجتالاسلام نظافت، مدیر مدرسه علمیه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) برگزار کرد که در این شماره گزارش کاملی از برگزاری این همایش ارائه شده است.
گزارشی از سومین هماندیشی ملی چشمانداز جمعیتی ایران و همچنین مطالبی با عناوین «چرا خانوادههای ایرانی به تک فرزندی تمایل پیدا کردهاند؟» و «مادران باید از بازی با کودک خود لذت ببرند»، تقویم شیعه و فرزندآوری در ماههای رمضان و شوال، مهارتهای زندگی، معرفی کتاب «کاهش جمعیت، آخرین راهبرد غرب» و نقش تعداد فرزندان در طول عمر مادران، برخی از موضوعات ارائه شده در سومین شماره ماهنامه «فرزندآوری» است.
در قسمت اول مقاله «تحولات جمعیتی، چالشهای پیش رو و لزوم تجدیدنظر در سیاستهای جمعیتی ایران» که در این شماره درج شده است، در کنار ارائه اطلاعاتی در مورد میزان باروری کل کشور، مرگ و میر عمومی و امید به زندگی، میزان باروری گروههای قومی و کل کشور و روند تغییرات تعداد و درصد جمعیت شهری و روستایی، آمده است: «میزان باروری کل یعنی تعداد بچههای زندهای که هر زن در طول دوره باروری خود متولد میکند، برای هر زن در کل کشور در سال 1355 برابر با 6/08 فرزند بوده است که در سال 1385 به 1/8 بچه کاهش یافته است./303/859/ب1