غفلت از حفظ کیان خانواده عامل گسترش اختلافات خانوادگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجتالاسلام ایمانی، معاون مردمی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان غربی ظهر امروز در نشست هم اندیشی راه کارهای عملی کردن مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه خانواده که در حوزه هنری این استان برگزار شد، اظهار داشت: باید در چنین نشست هایی مسئولان بلند پایه حضور داشته باشند چرا که بحث در حوزه خانواده بسیار حائز اهمیت است.
وی پایه و اساس حفظ آرامش در محیط خانواده و اجتماع را حفاظت از کیان خانواده دانست و این مهم را در ایران مورد غفلت عنوان و اضافه کرد: در کشور اسلامی ایران سالیانه 15 میلیون پرونده ورودی به دادگستری ها حول محور خانواده وجود دارد در حالی که در کشور هندوستان که به هزار و یک ادیان معروف است حتی یک پرونده خانوادگی وجود ندارد.
معاون مردمی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان غربی با بیان اینکه کامل ترین زبان در دنیا زبان قرآنی و عربی است، گفت: تهاجم فکر و ایده و تفکرغربی سبب شده است که در تابستان عموم خانواده ها برای آموزش زبان کودکان خود برنامه داشته باشند بی آنکه به تعالیم دینی و قرآنی اهمیت دهند.
وی تاکید کرد: دول غربی پس از شکل گیری عصر رنسانس هر ضربه ای که در توان شان بوده به هویت و فرهنگ ایرانی و اسلامی وارد کرده اند تا با نهضت اسلامی و حسینی(ع) مقابله کنند، از این رو بی اهمیت برخورد کردن مسؤولان با چنین مسائل مهمی قابل گذشت نیست.
عدم وحدت جبهه فرهنگی سبب تشتت برنامه ها و ضعف این جبهه شده است
آهنگران، استاد دانشگاه و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد ارومیه در این نشست به تبیین چرایی عقب افتادگی فرهنگی و عدم مقابله با جنگ نرم پرداخت و اظهار داشت: غربی پس از قرن 16 که تصمیم به اکتشاف جهان شرق گرفت تئوریسن های خود را موظف به مطالعه فرهنگ و باورهای این جوامع کرد و تغییر این فرهنگ ها و غربی سازی آن ها را در اولویت کار خود قرار داد.
وی اصل قدرت را عامل نفوذ جهان غرب و افکار و ایده های آنان به دول و ملت های شرقی که جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از این دول است، عنوان و اضافه کرد: بر تکیه بر قدرت افراد و دولت ها می توانند بر فرهنگ و سبک زندگی ملل مختلف تاثیر گذاشته و سبک و سیاق باب میل خود را ترویج کنند.
این استاد دانشگاه تدریس زبان انگلیسی را یکی از روش های ترویج سبک زندگی غربی دانست و گفت: در قالب تدریس زبان انگلیسی کودکان و جوانان کشورهای شرقی با اندیشه ها و باورهای غربی آشنا شده و به طور ناخواسته جذب مکاتب آنان شده و از سبک زندگی جهان غرب اثر می پذیرند.
وی نبود مقابله با ترویج فرهنگ غربی از طریق ماهواره و دیگر رسانه ها را عامل دوگانگی فرهنگی کودکان و نوجوانان عنوان و یادآوری کرد: ما در خانه به کودکان خود چیزی را آموزش میدهیم که در کلاس های زبان یا برنامه های ماهواره ای خلاف آن ترویج می شود مانند؛ توجه به مسایل حلال و حرام یا محرم و نامحرم.
آهنگران راه نفوذ به جوامع شرقی را استحاله فرهنگی آنان خواند و گفت: وقتی جوامع غربی بتوانند فکر و سبک زندگی مردم ما را تغییر دهند نیازی به مداخله نظامی نبوده و به راحتی سرنوشت جامعه را توسط افراد خودی به دست می گیرند.
وی به پخش پوشش های نامناسب در جامعه انتقاد کرد و افزود: لباس هایی که کلمات نامناسبی در پشت آن ها نوشته شده اخیرا در جامعه پخش می شود و این جای سوال است که کدام نهاد مسئول پخش این نوع از پوشش بوده و چرا با توزیع آن ها مقابله نمی شود؟!
عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه به علل فرو رفت کارهای فرهنگی در ایران پرداخت و تصریح کرد: کارهای فرهنگی به شکل انفرادی و انفعالی عمل می شود و برنامه های فرهنگی ناکارآمد و غیر موثر هستند.
وی در ادامه توضیح داد: چون فکر انفرادی است کارها غیر کارشناسانه و متخصصانه انجام شده و مقطعی و مسکن وار انجام می شوند که چنین عملکری جز ضعف و انفعال و در نهایت پذیرش شکست در عرصه فرهنگی هیچ دستآوردی به همراه ندارد.
آهنگران به لزوم تشکیل کمیته مرکزی یا شورای مرکزی فرهنگی و تربیتی تاکید و تصریح کرد: در این صورت است که متولیان فرهنگی و سازمان ها و نهادها دارای برنامه فرهنگی دقیق و منسجمی شده و از اقدامات پراکنده یا منفغلانه بی تاثیر رها می شوند.
وی به تلاش برای همگانی کردن اقدامات فرهنگی اشاره و اضافه کرد: هر کسی در هر مقطعی باید خود را در امر تربیتی و فرهنگی مسئول دانسته و در هر نقش و جایگاهی که قرار دارد اقدام به تبیین جایگاه دین، شهدا، آرمان ها و ارزش های اسلامی کند./202/936/ب1