حل معضلات فرهنگی با مشارکت عموم مردم محقق می شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد زرگر، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر ظهر امروز در نشست ائمه جمعه آذربایجان غربی با وی به تبیین روش ها و ابزار لازم برای احیای دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و اظهار داشت: جایگاه این دو فریضه در دین اسلام و قرآن کریم با تعابیر بسیاری مشخص شده و هدف از آن تلاش برای بهبود وضعیت فرهنگی و اخلاقی افراد و جامعه است.
وی به بیان این که امام علی(ع) در مورد امر به معروف و نهی از منکر و معرفی جهاد در راه خدا می فرماید که جهاد در مقابل این دو فریضه به عنوان قطره ای در مقابل دریا است، افزود: با آنکه برای جهاد در راه جایگاه بسیار ویژه ای تعریف شده است اما سخن امام معصوم(ع) بیانگر عظمت و اهمیت بسیار زیاد امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر روش و ابزار تبیین این دو فریضه را استفاده از خود مردم دانست و ادامه داد: در کلام الهی به این مهم اشاره شده است که در بین هر امتی جمعی به فراگیری علوم دینی پرداخته و اقدام به احیا امر به معروف و نهی از منکر کنند.
وی به ابلاغ سیاست کلی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر به کلیه استان ها در جهت جذب اقشار مردم و نهادهای مختلف برای همکاری با این نهاد اشاره و اضافه کرد: ستادها وظیفه دارند برای آوردن مردم به صحنه تلاش کرده و نسبت به هر نهاد از حوزه های علمیه گرفته تا آموزش و پرورش برنامه ها و قالب های خاصی را جهت مشارکت ارائه دهند.
این مسؤول به تلاش برای استفاده از اعضای شناسایی شده هر نهاد و هیأت مذهبی به عنوان نماینده ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در همان نهاد یا محله اشاره و تأکید کرد: نمایندگان ستاد در نهادها، محلات و مراکز مختلف به شناسایی معضلات پرداخته و با همفکری و برنامه ریزی دقیق نسبت به حل معضلات و مشکلات اقدام کنند.
حجت الاسلام والمسلمین زرگر با اشاره به اجرای طرح طلایه داران، ادامه داد: این طرح به شکل محله محور و با هدف اجرای امر به معروف و نهی از منکر در مناطق مختلف و محلات سازماندهی شده تا بین ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر و مردم ارتباط مستمر برقرار کند.
وی به هشدار مقام معظم رهبری در زمینه مراقبت از ورود افراد ناشایست به جمع تیم ستادی احیای امر به معروف و نهی از منکر و تلاش آنان در قالب خودی برای خدشه دار کردن فعالیت های این ستاد اشاره و ابراز کرد: نفوذ چنین افرادی برنامه ها و زحمات اعضای ستاد را بی ثمر کرده و مانع از موفقیت سایر اعضا در این زمینه می شود، از این رو لازم است در گزینش افراد دقت شود.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر دقت در گزینش، آموزش، سازماندهی و استفاده از نیروهای مردمی را لازم موفقیت این ستاد دانست و خاطرنشان کرد: اگر نیروها آموزش کافی ندیده، سازماندهی نشده و به کار گرفته نشوند یا خودسر شده و یا دلسرد می شوند.
وی به تخصصی سازی تیم ها و گروه های آمران معروف و ناهیان منکر اشاره و ابراز کرد: نیروهای مردمی از هر قشری از جامعه پزشکان و مهندسان گرفته تا اصحاب رسانه که جذب این ستاد می شوند باید به شکل تخصصی سازماندهی شده و از هر قشری برای امربه معروف و نهی از منکر کردن همکاران و اعضا زیر مجموعه خود استفاده کرد.
حجت الاسلام والمسلمین زرگر با اشاره به لزوم تشکیل شوراهای همکاری با ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در همه نهادها، گفت: در وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای دولتی، نیروهای نظامی و ... باید شوراها شکل گرفته و بازوی کمکی ستاد شوند.
وی در پایان آوردن مردم به صحنه را وظیفه اصلی ستاد احیای امربه معروف و نهی از منکر خواند و تصریح کرد: نظام اسلامی هر جا که مردم را به صحنه آورده موفق بوده و امروزه نیز در عرصه فرهنگی و حل معضلات اجتماعی و اخلاقی حضور و استفاده از مردم ضروری است./936/202/ب2