۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹
کد خبر: ۴۴۰۲۵۸
مدير مدرسه علميه امام خميني كاشان:

روش هاي جديد تدريس و كتب جديد لازمه پيشرفت حوزه است

مدير مدرسه علميه امام خميني(ره) كاشان، گفت: حوزه هاي علميه امروز نيازمند روش جديد تدريس و كتب جديد براساس نیازهاي مخاطب در بيرون از حوزه است و نمي توان در مورد روش هاي جديد تدريس و كتب جديد در حوزه اغماض كرد چرا كه لازمه پيشرفت كار در حوزه علميه است.
حجت الاسلام علي نظّاري

حجت الاسلام علي نظّاري در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، با اشاره به اينكه هريك از حوزه هاي علميه مناطق مختلف كشور نيازهاي خاص آن را دارد، افزود: تراز علمي و عملي حوزه هاي علميه كشور كه بيش از صدها سال در حوزه هاي علميه وجود داشته است بايد با دقت رصد شود.  

 

وي يادآور شد: حوزه هاي علميه امروز نيازمند روش جديد تدريس و كتب جديد براساس نبازهاي مخاطب در بيرون از حوزه است و نمي توان در مورد روش هاي جديد تدريس و كتب جديد در حوزه اغماض كرد چرا كه لازمه پيشرفت كار در حوزه علميه است.

 

حجت الاسلام نظّاري، همچنين، عنصر زمان و مكان براي نياز سنجي حوزه هاي علميه را مهم و تعيين كننده خواند و با بيان اينكه تفكر در حوزه بايد برون مرزي باشد، افزود: داشتن تفكر برون مرزي مستلزم نگاه كلان نگر و احساس وظيفه در قبال رشد و اعتلاي اسلام و پيشبرد اسلام است.

 

به گفته وي، تسلط بر زبان هاي مختلف رايج دنيا يكي از نيازهاي تفكرات برون مرزي حوزه است تا حوزه در خارج ازكشور براي نشر و توسعه اسلام به صورت تخصصي وارد شده و بتواند نيازهاي جوامع مختلف دنيا را برآورده كند.

 

مدير مدرسه علميه امام خميني(ره) كاشان، در ادامه با تأكيد بر استفاده از ابزار اينترنت و فضاي مجازي در حوزه هاي علميه، خاطرنشان كرد: يكي از ابزار مهم و تأثيرگذار در جهت نشر اسلام و آگاهي و هدايت مردم، اينترنت و فضاي مجازي است كه دشمن قصد دارد از آن بر عليه اسلام استفاده كند.

 

حجت الاسلام نظّاري، استفاده از ابزار دشمن عليه دشمن را يكي از كاربردهاي اساسي اينترنت و فضاي مجازي در حوزه دانست و بيان داشت: مديريت حوزه بايد از بستر اينترنت حداكثر استفاده و بهره برداري را در جهت پاسخگويي به شبهات و آموزش و هدايت در موضوعات مختلف داشته باشد و جزء اركان اساسي حوزه در جهت آگاهي مردم و نشر اسلام در سراسر جهان باشد و بيشترين بهره برداري را از اين ظرفيت داشت.

 

وي در ادامه با تأكيد بر اينكه توسعه وگسترش مدارس علميه شهرستان ها بايد براساس نياز واقعي جامعه و جوامع جهاني سنجيده شود، گفت: نياز به توسعه و گسترش حوزه بايد براساس نياز واقعي داخل و خارج از كشور به حوزه باشد، از اين رو  بايد مشخص شود كدام يك از شهرستانها و مناطق كشور بيشتر از ساير شهرستانها و مناطق نيازبه داشتن حوزه هستند و كدام حوزه ها استعداد تعليم و تربيت طلاب براي خارج از كشور را دارند.

 

مدير مدرسه علميه امام خميني(ره) كاشان همچنين مدارس علميه شهرستان ها را در ارتقاي علمي و آموزشي و ارتقاي فرهنگ ديني و تبليغي مناطق محروم تأثير گذار دانست و اظهار داشت: مردم به ويژه طبقه محروم تحت تأثير عوامل مختلف از جمله مباحث ديني و روحانيان هستند، از اين رو تسلط و تبحر روحانيان در تحليل و تفسير مباحث اجتماعي، سياسي، اقتصادي، اخلاقي سبب خواهد شد تا مردم تبعيت كنند، چرا كه مردم تابع مباحث تحليلي و قوي علمي هستند.

 

حجت الاسلام نظّاري، گفت: روحانيان اگر بتوانند مطالب ذكر شده را دقيق شناسايي و سوار بر امور باشند و نتايج آن را ترسيم كنند، مسلما مردم نيز تحت تأثير قرار خواهند گرفت.

 

به گفته وي، اگر روحانيان از مسائل سياسي و اجتماعي غافل شوند و امور برآنها مسلط باشد و نتوانند مسائل بغرنج اجتماعي را حل و فصل كنند، ابتكار عمل از دست آنها خارج خواهد شد و تأثيرگذار نخواهند بود.

 

مدير مدرسه علميه امام خميني(ره) كاشان، همكاري و حمايت علماي بلاد در حل مشكلات حوزه مهم قلمداد كرد و افزود: حوزه هاي علميه و اهل علم  و علماي بلاد از اركان هر بلادي هستند كه به دليل احترامي كه در جامعه دارند مي توانند اختلافات و مشكلات بلاد را حل و فصل کرده و از توسعه اختلافات كه نقشه و توطئه دشمن براي ضربه زدن به اسلام و مسلمين و جامعه ديني است، جلوگيري كند.

 

لازم به ذكر است، آيت‌الله عليرضا اعرافي رئيس جامعه المصطفي العالميه قم، در 20 تيرماه سال 95 از سوي شوراي عالي حوزه هاي علميه، با حفظ سمت به عنوان مدير حوزه هاي علميه سراسر کشور انتخاب و معرفي شد و تلاش هاي آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري تقدير تجليل شد، آيت الله حسيني بوشهري در دهه 80 حدود 10 سال مدير حوزه هاي علميه بود و بعد از وي آيت الله مقتدايي به مدت پنج سال مدير حوزه هاي علميه شد و بعد از آيت الله مقتدايي، در تيرماه 1391 مجددا آيت الله حسيني بوشهري تا امروز سکان حوزه هاي علميه را در اختيار داشت.

 

شايان ذكر است، اعضاي شوراي عالي حوزه هاي علميه متشکل از آيات رضا استادي، مرتضي مقتدايي، عليرضا اعرافي، حسيني بوشهري، جواد مروي، سيد احمد خاتمي و سيد محمدي غروي از سوی جامعه مدرسين حوزه علميه قم يک ماه قبل انتخاب و آيت الله استادي رئيس و مرتضي مقتدايي نيز نائب رئيس شدند، يکي از رسالت هاي شوراي عالي حوزه هاي علميه در هر دوره انتخاب مدير حوزه هاي علميه سراسر کشور است./301/1307/ب1

ارسال نظرات