چند خبر کوتاه از حوزه علمیه خراسان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام علي رستمياني، مدير جديد مدرسه علميه عباسقليخان، در سومين جلسه از جلسات «مدارس علميه، مركز مشاوره، همدلي و همراهي» كه با حضور مدير و برخي از مسئولين مركز مشاوره معاونت فرهنگي تبليغي حوزه علميه خراسان در مدارس علميه مشهد برگزار ميشود، عنوان كرد: استفاده از مشاوره در ابعاد و موضوعات مختلف و لزوم تسهيل در ارائه آن به طلاب و خانوادههاي ايشان ضروري است.
وي ضمن اعلام آمادگي براي همكاري با مركز مشاوره معاونت فرهنگي تبليغي حوزه علميه خراسان در جهت ايجاد دفتر مشاوره در مدرسه علميه عباسقليخان، بيان كرد: بر اساس منويات رهبر معظم انقلاب، دريافت مشاوره از افراد امين، متخصص، متعهد و رازدار، از جمله مسائل لازم در زندگي اجتماعي امروز است.
حجتالاسلام رستمياني افزود: با توجه به اينكه وروديهاي مدرسه علميه عباسقليخان مشهد، دانشجويان فوق ديپلم، ليسانس و مقاطع بالاتر هستند، لزوم تبيين اهداف و انگيزههاي تحصيلي، هويت و زي طلبگي براي ايشان از درجه اهميت بالاتري برخوردار است.
مدير مدرسه علميه عباسقليخان اضافه كرد: نظر به اينكه طلاب اين مدرسه اكثراً متأهل هستند، به مشاورههايي در حوزه تربيت فرزند، همسرداري و مهارتهاي زندگي هم نياز دارند.
حجتالاسلام رستمياني همچنين در اين جلسه پيشنهاد داد: با توجه به نياز جامعه و حوزه علميه، ضرورت دارد رشتهاي تخصصي در خصوص تربيت مشاوران اسلامي، در يك مركز تخصصي و زير نظر حوزه علميه ايجاد شده و در جهت تبيين سبك زندگي ديني بكوشد.
در اين جلسه حجتالاسلام اسماعيلنژاد، مدير مركز مشاوره معاونت فرهنگي تبليغي حوزه علميه خراسان نيز ضمن تبيين رويكردهاي جديد اين مركز در جهت حركت از درمان به سمت پيشگيري، بر لزوم برگزاري مشاورههاي جمعي همچون سلسله جلسات سخنرانيهاي مشاورهاي، مشاورههاي گروهي و كارگاههاي مشاورهاي تأكيد كرد.
يادآور ميشود سلسله بازديدهاي مدير و مسئولان مركز مشاوره معاونت فرهنگي تبليغي حوزه علميه خراسان از مدارس علميه برادران با عنوان «مدارس علميه، مركز مشاوره، همدلي و همراهي» و با هدف تعامل و ارتباط بيشتر و نزديكتر با مدارس علميه برگزار ميشود.
برگزاری کلاسهای تابستانی مدرسه زهرای اطهر(س)
در راستاي سخن ارزشمند مقام معظم رهبري(مدظله العالي) که فرمودند: «بايد براي اوقات فراغت مردم هدف داشت و هدف آن است كه مردم را در اوقات فراغت به اهداف و آرمانهای اسلام نزديك كنيم و موجبات تعالي و سازندگي بيشتر مردم را فراهم سازيم.» مدرسه علميه زهراي اطهر (سلام الله عليها) مشهد پيرامون مغتنم شمردن اوقات فراغت، اقدام به برگزاري كلاس هاي تابستاني كرد.
براساس اين گزارش، كلاسهای قرآني روخواني، روانخواني، تجويد و نهج البلاغه ويژه بزرگسالان و كلاس هاي نقاشي كودك و تندخواني ويژه كودك و نوجوان در اين مدرسه داير است.
همچنين جهت ارتقا سطح مهارت زندگي طلاب كلاسهای خياطي، چرم دوزي، همسرداري، آشپزي و همچنين طب سنتي، ويژه تابستان در اين مدرسه برگزار مي شود.
علاقمندان مي توانند براي ثبت نام و كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با اين كلاس ها، روزهاي زوج از ساعت 8 الي 12 به آدرس خيابان كوهسنگي، خيابان دكتر بهشتي 40 ، جنب مسجد پنج تن(عليهم السلام)، مدرسه علميه زهراي اطهر (سلام الله عليها) مراجعه کنند و يا با شماره هاي38461910 - 38440215 - 38428884 تماس بگیرند.
برگزاری سی و دومین کارگاه آشنایی با اصول و فنون پایان نامه نویسی
این دوره با حضور دکتر محمدعلی قاسمی و 32 نفر از طلاب سطوح سه و چهار تشکیل شد.
در اين كارگاه، بستر سازي آموزش پژوهش محور، ملاكهاي انتخاب موضوع، جمعآوري منابع مرتبط، نحوه تنظيم طرحنامه(پلان)، چگونگي فيشبرداري از منابع، شيوه نگارش و ساماندهی سرفصلها و شناسايي و رفع 50 نكته منفي در پايان نامه نويسي، راه ها و شیوه های درست نویسی و راه هایی که می توان یک پایان نامه علمی نوشت، آموزش داده شد.
اين كارگاه ها به منظور آشنايي با ابزارها، مهارتهای و شيوه هاي صحيح و علمی پاياننامه نويسي برگزار مي شود كه دوره اخیر آن در نیمه اول مرداد ماه در محل بنياد پژوهش هاي اسلامي آستان قدس رضوي برگزار شد.
لازم بذکر است آن دسته از طلاب فارغ التحصيل سطح سه و سطح چهار كه متقاضي مدارك علمي اين سطوح مي باشند و شرايط آنان براي ورود به مرحله تدوين پايان نامه محرز گرديده است، مي توانند در سلسله كارگاههاي اصول و فنون پاياننامهنويسي که توسط معاونت پژوهش حوزه علميه خراسان برگزار می شوند، شركت كنند.
به دنبال تعامل بیشتر میان حوزه های علمیه هستیم
حجت الاسلام و المسلمین سیدمصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان، در نشستی با برخی از فضلای خراسانی مقیم قم، حرکت آغاز شده در حوزه علمیه خراسان را مبارک خواند و با بیان اینکه به دنبال تعامل بیشتر میان این حوزه و حوزه علمیه قم هستیم، این امر را به معنای استفاده از تجربه ها و توانایی های موجود این دو حوزه تاریخی و تاریخ ساز دانست تا حرکتی نیرومند و بهتر شکل بگیرد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه تعامل در عرصه های مختلف وجود داشته و اگر مولفه های لازم پیش بینی و طرح مناسبی ارائه شود، می توان تعامل بیشتر و مستمری داشت، گفت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری نسبت به حرکت های مشترک در حوزه های علمیه انتظار دارند، تحول نیز منوط به استفاده از ظرفیت های مشترک در حوزه های علمیه است.
وی در ادامه به انتظار رهبر معظم انقلاب درباره انقلابی بودن حوزه های علمیه اشاره و خاطر نشان کرد: تعیین مولفه ها، شاخصه ها و کارکردهای لازم برای انقلابی بودن آن از جمله کارهایی است که باید انجام شود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه حوزه های علمیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی رشد خوبی داشته اند، تصریح کرد: امروز به حوزه انقلابی متحول و پاسخگوی خواسته های نظام و جامعه ایران و جهان نیاز داریم.
وی به تلاش شبانه روزی شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برای ایجاد تحول و برآورده شدن انتظارات مقام معظم رهبری با توجه به رهنمودهای معظم له اشاره و برنامه جامع حوزه انقلابی را مهمترین رکن برای تحول عنوان کرد.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی با اشاره به فعالیت تشکیلاتی و کار کارشناسی شده در این حوزه، گفت: افراد زبده و کاربلدی در پنج نظام «آموزش»، «پژوهش»، «اجتماعی و سیاسی»، «فرهنگ و اخلاق» و «خدمات و معیشت» در حال فعالیت هستند.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به ارتباط های خوب این حوزه با برخی از اساتید خراسانی مقیم قم در مسیر تحول، یادآور شد: نیروی انسانی یکی از ارکان مهم در تحول است که به همین علت برای تربیت و بهره گیری از استاد، مدیر و طلبه در حال برنامه ریزی هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی، محور اصلی در حوزه علمیه را اجتهاد خواند و ابراز کرد: برخی تخصص های ایجاد شده نیز اگر با نگاه به اجتهاد باشد یعنی هر مجتهدی در یک عرصه مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی متخصص شود، کار بایسته و شایسته ای محقق می شود.
گفتنی است، در این نشست که در اتاق جلسات مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار شد و آیت الله حسینی خراسانی، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز حضور داشت، نمایندگان مجمع طلاب خراسانی مقیم مشهد ضمن اعلام آمادگی همکاری در مسیر پیش روی تحول حوزه علمیه خراسان، درباره ارتباط و تعامل بهتر و بیشتر این حوزه با حوزه علمیه قم و رشد و ترقی بیشتر آموزشی، علمی، پژوهشی و... طلاب خراسانی پیشنهاداتی ارائه کردند.
عطر انقلاب در میان حوزویان مشهد ماندگار است
حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر فرزانه نیز در نشستی با برخی از فضلای خراسانی مقیم قم، زیرساخت انقلابی بودن و انقلابی ماندن طلاب خراسانی را حضور و فعالیت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) در مشهد و وجود طلاب پاک این خطه دانست که در نتیجه در باتلاق انحراف نیفتاده اند.
وی استعداد بالاي طلاب خراسانی را یکی از ظرفیت های خوب و مفید برای حوزه های علمیه عنوان کرد و از آنان خواست تا برای رسیدن به آرمان ها و اهداف حوزه علميه خراسان تعامل بيشتري داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه به هم اندیشی خوب و فعال اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان اشاره و خاطر نشان کرد: باور داریم که می توانیم و مصمم هستیم که از توان و ظرفیت همه برای رسيدن به وضعيت مطلوب و مدنظر در مطالبه مقام معظم رهبري استفاده کنیم.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان افزود: همه زمینه ها برای کار فراهم است و با توجه به نیازهای فوق العاده جامعه اسلامی، امروز برای استراحت در این میدان مسابقه زمان نداریم.
وی با بیان اینکه اصول، ارزش ها و معیارهای انقلاب به خوبی از سوی امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری بیان شده است، اظهار داشت: حوزه های علمیه نیز می بایست بر اساس این اصول نیرو تربیت کنند تا تجسم آن ارزش ها و فرهنگ انقلاب باشند.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان به فرمایش مقام معظم رهبری نسبت به انقلابی بودن اشاره و خاطر نشان کرد: نیازهای درونی و بیرونی جامعه و نسل جوان و جوامع اسلامی مشخص است و به همین علت می بایست در این عرصه با روحیه انقلابی سال 57 حضور داشت.
اسامی طلاب دعوت شده به مصاحبه علمی مدرسه نواب اعلام شد
اسامی طلاب پذیرفتهشده در آزمون کتبی این مدرسه که صبح 25 تیرماه 1394 برگزار شده بود، جهت دعوت به مصاحبه علمی مشخص شده است.
این مصاحبه شفاهی از نیمه دوم مرداد برگزار خواهد شد و زمان دقیق آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
جهت مشاهده اسامی پذیرفته شدگان مرحله کتبی به لینک زیر مراجعه کنید.
دانلود اسامی دعوت شدگان به مصاحبه علمی
افتتاحیه طرح «طلیعه تحول» برگزار می شود
حجتالاسلام ریحانی، مدير فرهنگي تربيتي معاونت فرهنگي تبليغي حوزه علمیه خراسان در این رابطه عنوان کرد: افتتاحیه اردوهای طرح طلیعه تحول، فردا پنجشنبه 7 مردادماه برگزار میشود.
وی افزود: این مراسم با سخنرانی یکی از اساتید حوزه علمیه و مدیحهسرایی مداحان اهل بیت(علیهمالسلام) در رواق دارالهدایه حرم مطهر رضوی و رأس ساعت 16 آغاز خواهد شد.
حجتالاسلام ریحانی در مورد مکان برگزاری این اردو خاطرنشان کرد: با توجه به شرکت جمعی از طلاب شهرستانی در این طرح و تمایل این افراد به برگزاری طرح در مجاورت حرم رضوی، مدرسه علمیه شهید صدوقی به عنوان مکان برگزاری اردوهای این طرح در نظر گرفته شده است.
یادآور میشود این اردوها در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب(حفظه الله) و تأکیدات حجتالاسلام والمسلمین سید مصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان، جهت ارتقاي سطح دانش، مهارت و بصیرت طلاب و خانواده آنان و جهتدهی و رشد فعالیتهای حوزه علمیه خراسان در راستای ارتقا و حرکت به سمت حوزه علمیه ای در طراز انقلاب اسلامی ایران در قالب چهار طرح رشد، بلاغ، بصیرت و میثاق در تابستان امسال برگزار میشود.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به پورتال طلبگی خود در پايگاه اطلاع رساني حوزه علمیه خراسان به آدرس www.hozehkh.com جهت ثبتنام در این اردوها اقدام نمایند.
لازمه طلبه انقلابی، داشتن روحیه انقلابی است
حجت الاسلام کمیلی، از اساتید حوزه علمیه مشهد و از روحانیون آزاده و ایثارگر، در جمع طلاب مدرسه سلیمانیه اظهارداشت: تحصیل باید همراه با تهذیب و معنویت باشد و گرنه علم منهای تهذیب را شیطان هم دارد.
وی با تأکید بر غنیمت شمردن وقت و استفاده درست از فرصت ها، خاطر نشان کرد: سعی کنیم با نظم و رسیدن به تمامی امور از درس تا تفریح و صله رحم به یک طلبه سالم برسیم.
این استاد اخلاق در تشریح طلبه سالم، اظهار کرد: تحمل دوری و دلتنگی ها، توجه به آینده و در نظرگرفتن عاقبت و درجات بالای عرفانی، می تواند یک طلبه سالم را تحویل جامعه دهد.
اين روحاني آزاده با بیان این که مطالعه تاریخ و آشنایی با روحیه ایثار و دستاوردهای انقلاب و همچنین زندگی مجاهدانه و داشتن روحیه انقلابی گری، طلبه ای انقلابی می سازد، خطاب به طلاب اضافه کرد: امام خمینی(ره) با حرکت بر خلاف مسیر طاغوت و تحمل سختیهای فراوان این مسیر، توانست عالمی برجسته و انقلابی شود.
حضور روحانیان در جنگ تحمیلی
وی در ادامه، به معرفی نقش روحانیت در هشت سال دفاع مقدس پرداخت و بیان کرد: دلیل دست یافتن به افتخارات و ارزشهای اتحاد و ایثارگری در جنگ تحمیلی، وجود مجتهدان و علمای دینی در کنار دیگر رزمندگان بود.
استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه، تبلیغ و جذب سربازان و بسیجی¬ها از روستاها و شهرها یکی از فعالیت روحانیون در زمان جنگ بود، افزود: شناساندن اهمیت و درجه والای شهادت در راه دین و مرز و بوم، ترویج فرهنگ مهم اطاعت پذیری از فرماندهان و بزرگان و همچنین شاداب نگاه داشتن روحیه¬ رزمندگان با وجود شهید شدن جمع فراوانی از جوانان، جزو مهمترین وظایف روحانیون بود.
وی با توجه به تقویت بنیه اعتقادی رزمندگان از جانب روحانیون هم رزم، خاطرنشان کرد: تحول و انقلاب در بین رزمندگان با مشاهده نمونه هایی چون وصیت نامه های عارفانه، از دستاوردهای معنوی روحانیون در هشت سال دفاع مقدس بود.
اين روحاني ايثارگر و آزاده همچنین اضافه کرد: نظارت بر مراسمات دینی و فرهنگی در مناسبتهای مختلف در جبهه و جلسات تفسیر قرآن کریم و مفاتیح الجنان و آموزش ارزشهای دینی به رزمندگان از دیگر فعالیت های روحانیون رزمنده در جنگ تحمیلی بود.
وی در پایان، حضور مستقیم و دمیدن روح شهادت طلبی، ایثار و فداکاری در بین رزمندگان و هشیار کردن سربازان عراقی با اخلاق خوش و هدایت آنها را از دیگر فعالیت های ارزشمند روحانیون در جنگ تحمیلی عنوان کرد./303/864/ب1