مدیریت رفتاری در برابر نگاه آلوده از ویژگیهای دختر تراز جامعه اسلامی
حجت الاسلام حسین حوشقانیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در آستانه ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر به بررسی ویژگیهای دختران همتراز جامعه اسلامی پرداخت و گفت: در مکتب اسلام، حضرت معوصمه(س) دختر نمونه و برتر است و این روز را به نام دختر نامگذاری کردهاند.
تأسی حضرت معصومه(س) از حضرت زهرا(س)
رییس مجمع عالی بسیج استان قم ابراز داشت: حضرت معصومه(س) با تأسی و پیروی از مادر بزرگوارشان با عشق به خداوند متعال زندگی میکردند؛ نه تنها اهل بیت(ع)، بلکه هر شخصی که با خالق و معبود خود ارتباط داشته باشد، محبوب میشود.
وی با اشاره به اقامت 17 روزه حضرت معصومه(س) در یکی از محله های قم اظهار داشت: مکانی که این بانوی بزرگوار در قم در آن عبادت می کردند، اکنون به یک زیارتگاه تبدیل شده است؛ حضرت زهرا(س) هم می فرمایند که سه چیز را دوست دارم و آن، نگاه به چهره رسول خدا(ص)، در راه خدا احسان کردن و قرائت قرآن کریم است.
عضو مؤسسه روایت سیره شهدا با بیان این مطلب که این دو بانوی بزرگ اسلام، رفتار و کرداشان بسیار به هم نزدیک بوده است، گفت: حضرت معصومه(س) در فضای خانه و خانواده برای پدرش دختری است که امام موسی کاظم(ع) درباره ایشان می فرمایند که پدرش فدایش؛ همین جمله را پیامبر اکرم(ص) به حضرت زهرا(س) فرموده اند.
وی درباره ارتباط بانوان نمونه اسلام با سایر بستگان و غیر محارم بیان داشت: حضرت معصومه(س) در فضای بیرون از خانواده از نظر عفاف و حجاب همانند مادر بزرگوارشان بودند که از نابینا هم حجاب می گرفتند و وقتی که رسول خدا(ص) از ایشان دلیل را جویا شدند، حضرت زهرا(س) پاسخ دادند که او مرا نمی بیند، ولی من که او را می بینم.
دختر عفیف با مدیریت نگاه برای خود شخصیت می سازد و از نگاه آلوده در امان است
حجت الاسلام جوشقانیان ادامه داد: دختر عفیف و با حیا، با رعایت حجاب خود، هیچگاه به کسی اجازه نمی دهد که طماعانه و از روی شهوت به او نگاه کند و حریم و حرمت ها شکسته شود؛ دختر تراز جامعه اسلامی نگاه فرد مقابل را مدیریت می کند و برای خود شخصیت قائل است.
وی با اشاره به استقبال اشعریون از حضرت فاطمه معصومه(س) در قم، خاطرنشان کرد: زمانی که اشعریون برای خوش آمدگویی نزد حضرت معصومه(س) آمدند، جلالت این بانوی بزرگوار به گونه ای بود که همه در برابر ایشان خاضع بودند و ایشان را تکریم می کردند.
ویژگی های بارز دختر نمونه در جوامع اسلامی
رییس مجمع عالی بسیج استان قم ویژگی های دختران نمونه جامعه اسلامی را سه رفتار مهم دانست و توضیح داد: دختران نمونه جامعه اسلامی رابطه ای عاشقانه با خداوند متعال دارند و این رابطه از روی تکلیف نیست؛ ارتباطشان با خانواده و بستگان ارتباطی کاملا عاطفی و الهی است و از پدر مادر تبعیت می کنند و در فضای اجتماعی نیز ارتباطی باوقار و پسندیده برقرار می کند و به گونه ای است که وهن شخصیت نمی شود.
اثبات عالم بودن حضرت فاطمه معصومه(س)
وی به علم حضرت معصومه(س) اشاره کرد و گفت: زمانی که به لحاظ اعتقادی و علمی به حضرت معصومه(س) نگاه می کنیم، متوجه می شویم که ایشان از تبهر علمی و اندیشه بالایی برخوردار بودند؛ حضرت معصومه(س) در سنین خردسالی و زمانی که امام موسی کاظم(ع) در منزل نبودند، پاسخ سؤالات گروهی که به خانه حضرت رفته بودند را داده بود و زمانی که امام کاظم(ع) از این اتفاق با خبر شد و پاسخ ها را دید، سه مرتبه گفت که پدرش فدایش.
عضو مؤسسه روایت سیره شهدا ابراز داشت: اساس تربیت، ریشه در زنان جامعه دارد و رسالتی که انبیاء(ص) داشتند، بیشتر آن به عهده زنان و مادران بود؛ زنان جامعه ما هم می توانند با لقمه حلال و ارق دینی، فرزندانی چون امام راحل و شخصیت های برجسته ای تربیت کنند.
وجود دختران صالح، رابطه مستقیم با کاهش فساد در جامعه دارد
وی تأکید کرد: اگر دختران صالح باشند، فضای فساد در جامعه به حداقل خواهد رسید و اگر در امیال و حب و بغضها دچار خطا شوند و در مسیر محبتهای کاذب بیفتند، محصول آن مادر میوه ای نخواهد بود که در مسیر درست خود قرار گیرد.
حجت الاسلام جوشقانیان با اشاره به این که حساسیت دخترها در بیشتر مسائل نسبت به پسرها بیشتر است، گفت: اگر از سوی دختران چراغ سبز نشان داده نشود، پسری حق تعرض به وی را ندارد؛ هر چه کمال دختر بیشتر باشد، فساد کمتر است.
وی در پایان اظهار داشت: اگر چه پسران و دختران جامعه در یک حد و جایگاه هستند اما در نگاه تربیتی دینی اسلام، اجر تربیت دختران نسبت به پسران بیشتر است، چرا که دختران تأثیر بیشتری در تشکیل یک جامعه دینی و صالح دارد./840/ت302/س