۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸
کد خبر: ۴۴۲۰۹۵
امام جمعه موقت اصفهان:

بهترین راه کسب معرفت، ترک گناه است

حجت الاسلام میردامادی با بیان این که لازمه بندگی معرفت به خداوند است، گفت: هدف از مبعوث شدن پیامبران، آفرینش آسمان، زمین و نزول قرآن، برای این است که انسان به جهان هستی معرفت پیدا کند.
حجت الاسلام سید مجتبی میردامادی امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در اصفهان، حجت الاسلام سيد مجتبي ميردامادي شب گذشته در سلسله جلسات تفسير قرآن كه هر شب در مسجد الغفور واقع در خيابان سروش برگزار مي شود، با تبریک ولادت حضرت معصومه(س) و شروع دهه كرامت گفت: در مسیر بندگی خداوند باید از افرادی که بنده خداوند بوده اند، الگو برداری کنیم.

 

وي موضوع بحث خود را علم، آگاهي و بصيرت معرفي كرد و گفت: مسأله بصيرت مسأله بسيار مهمي است، چرا كه بهشتي شدن يا جهنمي شدن بسياري از افراد در روز قيامت به خاطر وجود يا عدم بصيرت است.

 

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: برخي افراد با وجود اين كه مسلمان هستند، با وجود اين كه نماز مي خوانند، در روز قيامت به خاطر بي بصيرتي راهي جهنم مي شوند، در كتب تاريخي گفته شده برخي از قاتلان امام حسين(ع) اهل نماز شب خواندن بوده اند ولي به خاطر فضاي غبار آلود سياسي آن روز بصيرت خود را از دست داده اند و به خاطر كسب رضايت خداوند امام حسين(ع) و يارانشان را به شهادت رساندند.

 

وي برخي از افراد جامعه فعلي را نيز بي بصيرت دانست و اذعان كرد: امروز هم در بين مردم افراد بسياي از بصيرت كافي برخوردار نيستند، شايد بارها و بارها شده وقتي از يك نفر مي پرسم كه مرجع تقليد تو كيست، در جوابم مي گويد كسي را به عنوان مرجع تقليد انتخاب نكرده ام، اين مراجع كه معصوم نيستند كه بخواهم از آن ها تقليد كنم!

 

پژوهشگر مسائل مذهبی ادامه داد: اگر اين اشخاص از بصيرت كافي برخوردار بوده اند، مي دانستند كه پيروي از مرجع تقليد به خاطر پيروي كردن از روايت امام عصر(عج) است، روايتي كه در آن به شيعيان دستور داده شده در هنگام بروز مشكلات در زمان غيبت به راويان احاديث ما مراجعه كنيد.

 

حجت الاسلام ميردامادي با اشاره به آيه پنجاه و ششم سوره ذاریات که می فرماید «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالإنْسَ إِلا لِیَعْبُدُونِ» ابراز كرد: فلسفه خلقت انسان ها و جنّيان به خاطر بندگي خداوند است و اين بندگي تنها با معرفت به خداوند حاصل مي شود.

 

امام جمعه موقت اصفهان به آيه اي ديگر از قرآن كه در آن گفته شده «خداوند شما را از شكم مادرانتان بيرون آورد درحالي كه چيزي نمي دانستيد» اشاره كرد و افزود: انسان زماني كه از شكم مادرش بيرون مي آيد، از علوم مختلف چيزي نمي داند، حيف است انسان هفتاد سال در اين دنيا زندگي كند و بعد هم كه مي خواهد راهي خانه قبر شود، همچنان كر و كور باشد.

 

وي ادامه داد: خداوند در بين انبياي مرسل پيامبر(ص) اسلام را و در بين مردم عادي سلمان فارسي را براي ما به عنوان الگو گذاشته تا با پيروي از آن ها به حدي از قله معرفت دست پيدا كنيم، چرا كه هدف از آفرينش جهان عبوديت است و براي رسيدن به عبوديت به معرفت نياز است.

 

حجت الاسلام ميردامادي لازمه رسيدن به معرفت را ترك گناه دانست و اظهار كرد: محدوديت انسان در خوردن، آشاميدن، گوش كردن، لمس كردن و نگاه كردن به خاطر اين است كه انسان به معرفت برسد، چون ورود به محدوده گناه عامل اصلي دور ماندن از معرفت است.

 

كارشناس مسائل مذهبي به آيه دوازدهم سوره طلاق که می فرماید «اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَمِنَ الْأَرْضِ مِثْلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ الْأَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَأَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا» اشاره كرد و افزود: تفهيم انسان به اين كه خداوند بر هر كاري قادر است و همه چيز در دست او است و دوم اين كه خداوند از همه چيز آگاه است، دليل آفرينش هفت آسمان و هفت زمين است. 

 

وي ادامه داد: همه بدبختي انسان ها به خاطر اين است كه خداوند را آن گونه كه هست نمي شناسند، مثلاً برخي افراد به خاطر اين كه مي ترسند مقبوليتشان را در بين مردم از دست بدهند، عيبهایشان را از چشم مردم دور نگه مي دارند، حال آن كه نمي دانند خداوند آنها را كاملاً مي شناسد و از ويژگيهای اخلاقيشان آگاه است.

 

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آيه صد و بيست و نهم سوره مباركه بقره كه مي فرمايد «رَبَّنَا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِکَ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُزَکِّیهِمْ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ» تبيين كرد: در اين آيه از قرآن هدف ارسال پيامبران سه چيز معرفي شده، اول اين كه انسان خداوند را بشناسد، دوم اين كه پاك شود و سوم اين كه علم كسب كند.

 

حجت الاسلام مردامادی در پایان در تفسير آيه بيست و نهم سوره صاد كه مي فرمايد «کِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْکَ مُبَارَکٌ لِیَدَّبَّرُوا آیَاتِهِ وَلِیَتَذَکَّرَ أُولُو الألْبَابِ» ابراز كرد: هدف از نزول قرآن نيز اين است كه انسان به واسطه تدبر در قرآن به معرفت الهي دست پيدا كند، قرآن خواندن به شكل عادي خوب است ولي چيزي كه عامل بسيار مهمي در ارتقای معرفت انسان دارد، قرآن خواندن مدبرانه است./201/867/ب1

ارسال نظرات