جایگاه خانواده با ارتقا و تقویت فرهنگ ناب اسلامی افزایش می یابد
حجت الاسلام احمد غلامی مدرس حوزه و دانشگاه قشم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به اینکه خانواده همیشه در بین تمامی جوامع بشری به عنوان اساسیترین نهاد اجتماعی زیربنای جوامع محسوب شده است گفت: تداوم هر جامعه به استحکام خانواده ها بستگی دارد و مهمترين گام در رسيدن به اين اهداف مقدس، آگاهي از دستورات تربيتي اسلام و پایبندی به اخلاق حسنه در محيط خانواده است.
وی با تاکید بر اینکه خانواده و در راس آن مادران اساس تربیت فرزندان را تشکیل می دهند افزود: افزون بر خانواده، مدرسه نیز نقش مهمی در تربیت و آینده دانش آموزان دارد، بنابراین این دو نهاد اجتماعی باید برای تعلیم و تربیت اثرگذار در دانش آموزان هماهنگ عمل کنند.
مدرس حوزه علمیه قشم، خانواده را نخستین پايگاه بستر ساز رشد جسمي، رواني و اجتماعي شدن هر فرد در جامعه عنوان کرد و ابراز داشت: نداشتن آگاهی و یا بی اعتنایی برخی خانواده ها به حقوق و مسؤوليتها زمينه ساز آسيبهای گوناگون اجتماعي، رواني از قبيل خشونت، اعتياد، فرار و رفتارهاي نابهنجار بوده و در نتيجه تربيت نسل آينده را دچار بحران می کند.
حجت الاسلام غلامی، وجود فضای صمیمی بین اعضای خانواده را عامل مهمی برای تقویت حس پشتیبانی و حمایت از یکدیگر در خانواده دانست و اضافه کرد: تحقق این مهم در خانواده سبب می شود تا اعضای خانواده احساس تنهایی نکنند و روح جمعی در خانوادهها حاکم می شود.
کارشناس خانواده در ادامه، ضمن تشریح مهمترین عوامل موثر در تحکیم بنیان خانواده، ایمان و فضیلت گرایی اعضای خانواده، وجود عشق، مهر و محبت میان اعضای خانواده، آشنایی کامل اعضای خانواده با حقوق و وظایف خود، وجود روحیه صبر و پایداری و متانت در فراز و فرودهای زندگی و هچنین برخورداری از روحیه گذشت و بزرگواری و تقویت آن از اهم این موارد عنوان کرد.
وی همچنین از مدیریت و برنامه ریزی صحیح در خانواده، رعایت اخلاق نیکو و رعایت ادب و احترام متقابل، وجود اعتماد در خانواده و پرهیز از سوء ظن، وفاداری اعضای خانواده نسبت به یکدیگر را از دیگر عوامل موثر در استحکام بنیان خانواده دانست.
مدرس حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود، زن را رکن و اساس هر خانواده معرفی کرد و با تاکید بر اینکه جایگاه خانواده با ارتقا و تقویت فرهنگ ناب اسلامی افزایش می یابد گفت: هر چه استحکام خانواده ها بیشتر باشد شبیخون فرهنگی در آن کمتر است.
حجت الاسلام غلامی در تبیین فلسفه و ضرورت رعایت حجاب برای افراد، این مهم را عامل مهم دیگری در حفظ و تداوم بنیان خانواده دانست و به بیان آثار فردی و اجتماعی این مهم پرداخت و تصریح کرد: توفیق معنوی، حفظ کرامت و شخصیت والای زن، پاسداری از امنیت زن از آثار فردی و کاهش مفاسد و مبارزه با تهاجم فرهنگی از آثار اجتماعی حفظ حجاب است.
مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به تلاش دشمن در کم رنگ کردن ارزش و نقش حجاب در تداوم جامعه اسلامی ابراز داشت: استکبار جهانی مسأله حجاب و عفاف را در ایران نشانه گرفته و خانواده ها باید مراقب برنامه های ماهواره درباره حجاب و عفاف باشند چرا که آنها اعتقادات ناب مردم را مورد هجوم قرار داده اند.
کارشناس خانواده با تاکید بر رعایت حجاب در تمامی محیطها و اماکن اجتماعی اذعان داشت: متأسفانه نسل جوان ما به دلیل گم کردن الگوی مناسب در جامعه امروز دچار چندگانگی حجاب و پوشش مناسب شدهاند که اینیک ضعف اساسی در جامعه بهحساب می آید.
حجت الاسلام غلامی همچنین با تاکید بر اینکه عدم رعایت حجاب و پوشش در جامعه اسلامی، علنا تمامی راه های نفوذ دشمن به جامعه باز می شود تاکید کرد: خانواده ها باید این مهم را مدنظر قرار دهند، چرا که دشمنان نظام با شناسایی نقاط استراتژیک و مهم در جامعه در جهت براندازی آن تلاش و برنامه ریزی می کنند./302/851/ب1