قراردادهای جدید نفتی تهدیدی براي امنيت و استقلال کشور است
حسينعلي حاجي دليگاني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري رسا در کاشان، با اشاره به اينکه شرايط قرارداد IPC به تصويب هيأت وزيران رسيده و در نوبتي اصلاح شده است، گفت: ۲۱ اشکال در الگوهاي قرار داد نفتي اخير وجود دارد.
وي افزود: اشکالات اساسي فرمتهاي قرارداد در بيش از سي سال قرار دادن يک منبع نفتي ايران در اختيار بيگانه است که به هر دليلي مشکلي ايجاد شود، تا زمان اعلام رضايت شرکت بيگانه، ميدان نفتي ايران راکد خواهد ماند.
حاجي دليگاني با بيان اينکه اگر آن شرکت به عمد بعد از قرارداد کار را رها کند، تمام ميادين نفتي ايران از حاکميت ما خارج خواهد شد، گفت: اين نوع قرارداد براي امنيت، حاکميت و استقلال کشور تهديد است.
نماينده مردم شاهين شهر و ميمه و برخوار در مجلس شوراي اسلامي ابراز کرد: در هر پروژه بايد يک شرکت تأسيس شود که آورده ايران در هر پروژه ۸۰ درصد خواهد بود ضمن اينكه سهم مساوي با ميزان مشارکت همخواني ندارد.
وي با تأکيد براينکه حق رأي وابسته به ميزان مشارک بايد باشد، گفت: زماني که مشارکت ايران و بيگانه به صورت ۸۰ و ۲۰ درصد است، بايد حق رأي نيز به همين نسبت باشد که در قرارداد IPC به اين شکل نيست.
حسينعلي حاجي با بيان اينکه اشکال ديگر اين قرارداد اجماع کردن طرفين در امور است، افزود: اجماع کردن داراي شرايط خاص خود است که ممکن است طرف مقابل نظر خلاف رأي ما را داشته باشد که در اين شرايط روند کار متوقف خواهد شد.
نماينده مردم شاهين شهر و ميمه و برخواردر مجلس شوراي اسلامي با تأکيد براينکه شرايط پذيرش IPC ذليلانه است، گفت: آورده ايران ۸۰ درصد است، اما سهم تصميم گيري و رأي دهي را ۵۰ درصد در نظر گرفته اند که اين نشان از ذليلانه بودن اين قرار داد است./302/1307/ب1