۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۷
کد خبر: ۴۴۵۲۱۲
آیت الله جوادی آملی:

قرآن باید در متن درسی حوزه های علمیه قرار گیرد

حضرت آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: امروز مشکل جامعه مسائل دقیق فلسفی و عرفانی نیست بلکه به الفبای دین عمل نمی شود و چهارده میلیون پرونده در دستگاه قضایی وجود دارد و به مفهوم این است بیست و هشت میلیون نفر درگیر هستند.
آیت الله جوادی‌ آملی آیت الله جوادی آملی آیت الله جوادی آملی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام حسین تقی پور، مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل در آغاز دومین سال مدیریت این مدرسه و به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید جهت کسب رهنمود و ارائه گزارش عملکرد سال تحصیلی گذشته، در محضر حضرت آیت الله جوادی آملی در شهر دماوند حضور پیدا کرد.

حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار با اشاره به مطالبی در راستای ره توشه طلاب برای پیمودن پله های ترقی و تکامل و چراغ راه مدیران حوزه های علمیه اظهارداشت: مدیریت را در حاشیه کار خود قرار دهید و اصل کار شما در تالیف، تدریس، مباحثه یا گوش دادن به نوار استادی که خود مفید می دانید باشد.

وی ادامه داد: اگر این کار را نکنید به سبب آن که علوم حوزوی سنگین است دستاورد شما از بین می رود و ضرورت دارد مدیریت در کنار فعالیت های علمی باشد که در پیری نه ذوق می ماند و نه قدرتی برای کارهای اجرایی است که ما و کتب علمی و کتابخانه هستیم.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم افزود: اگر متوجه نباشیم نخستین غصه ها رخ می دهد؛ من قوانین را در آمل نزد شاگرد مرحوم آخوند می خواندم که می فرمود من دیگر کفایه را متوجه نمی شوم و راز مطلب در آن بود که رضاخان درس، بحث، مظاهر دین و حوزه های علمیه را تعطیل کرده بود و همه موقوفات به املاک پهلوی ملحق شد.

مفسر برجسته قرآن کریم تصریح کرد: در حوزه های علمیه دو عنصر محوری از چه راهی مطلب را بفهمیم و چه مطالبی را بفهمیم وجود دارد که وجه فارق با دانشگاهها است.

وی ادامه داد: در دانشگاه به صورت عمده از راه حس، تجربه و آزمایشگاه سخن می گویند اما آیا می شود (( فی قلوبهم مرض فزادهم الله مرضا )) را از آزمایشگاه فهمید؛ حوزه می گوید قسمت مهم علم آن است از درون بجوشد و از ابزار حسن و مجاری علم هم نباید غافل باشیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی اظهارداشت: کاری که از نماز شب و طهارت روح ساخته است از توان درس و بحث خارج بوده؛ مطالب حوزوی خوب است اما عنصر محوری نیست.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: یک حوزوی در سطوح عالی با این که خارج کفایه جلد اول را هم می گوید اما در عمر تحصیلی خود قرآن را نمی بیند زیرا سراسر کفایه جلد اول به قرآن استناد نشده است و همین مطالب کفایه جلد اول را به چین و ژاپن هم ببرید آن ها نیز قبول می کنند که بنای عقلا است.

وی تصریح کرد: از این ها نماز شب در نمی آید که تمام عقدنامه ها و مقاوله نامه ها براساس همین کفایه جلد یک است که ضرورت دارد قرآن در متن حوزه های علمیه قرار گیرد و بعد از انقلاب اسلامی بعضی از متون حوزه با قرآن در قسمت شاهد مثال ها هماهنگی خوبی دارد.

مفسر برجسته قرآن کریم اظهارداشت: آیت الله کوهستانی کار یک امامزاده را می کرد و به علم خود عمل داشته و بد کسی را نخواست و دروغی بیان نداشته است که چرا از این مقام محروم باشیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه داد: امروز مشکل جامعه ما مسائل دقیق فلسفی و عرفانی نیست بلکه به الفبای دین عمل نمی شود و چهارده میلیون پرونده در دستگاه قضایی وجود دارد و به مفهوم این است بیست و هشت میلیون نفر درگیر هستند.

وی با بیان این که اگر خوب دقت کنیم می بینیم همه این ها مربوط به الفبای دین است و فحش، بوق نابجا، دروغ و کم فروشی داریم، گفت: در ماه مبارک حجم پرونده های دادگستری کمتر است که نشان می دهد دین در این ماه اندکی ظهور می کند.

حجت الاسلام حسین تقی پور، مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل نیز در این دیدار با اشاره به گزارش عملکرد سال تحصیلی گذشته این مدرسه علمیه، اظهار داشت: تشکیل جلسه آموزشی مدرسه با حضور مدیر، معاونان و اساتید جهت بهره مندی از فکر اساتید و تشکیل جلسه ستادی جهت شناسایی نیازها و کمبودها و رفع آن صورت گرفته است.

وی با بیان این که برگزاری کلاس های متعدد جهت تبیین ضرورت و جایگاه پژوهش و شیوه مقاله نویسی برگزار شده است، گفت: برگزاری کرسی آزاد اندیشی با عنوان چرایی و ضرورت پژوهش در حوزه های علمیه از جمله برنامه ها بوده است.

حجت الاسلام تقی پور ادامه داد: 100 مقاله به جشنواره علامه حلی ارسال شده است که هفت مقاله به مرحله استانی راه یافته و بیست و یک اثر نیز امتیاز بالای پنجاه دریافت کردند.

مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل افزود: ارائه مشاوره پژوهشی، تحصیلی، تهذیبی، پایان نامه نویسی و خانوادگی در این مدرسه علمیه صورت گرفته است.

وی از رایزنی با دانشگاههای سطح شهر جهت چاپ مقالات طلاب خبرداد و اظهارداشت: برگزاری جلسه مدیر، معاونان و کارمندان جهت بیان مواعظ و احکام شرعی و بیان پیشنهادات و انتقادات با هدف ایجاد همدلی بیشتر انجام شده است.

حجت الاسلام تقی پور افزود: برگزاری نشست های علمی پژوهشی با دانشگاه پیرامون معیار شناخت دین کامل انجام شده و دیدارهای گوناگون با نمایندگان طلاب مقیم قم، اشخاص حقیقی و حقوقی، مدیران نهادها و دوایر دولتی و انقلابی و روحانیان مستقر صورت گرفته است.

مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل بیان داشت: برگزاری کارگاه تلبس و کلاس های مهارت طلبگی و اهدای حکم تلبس به چهل نفر انجام شده است.

وی از برگزاری اردوهای زیارتی، علمی و سیاحتی به قم و مشهد خبرداد و اظهارداشت: اعزام تعدادی از طلاب جهت تربیت مشاور داشتیم که چهار طلبه از این مدرسه علمیه به عنوان ممتاز استان برگزیده شدند.

حجت الاسلام تقی پور با بیان این که برگزاری امتحان از کتب اخلاقی مانند روش بندگی حضرت آیت الله جوادی آملی صورت گرفته است، بیان داشت: خرید 155 دوره کتاب مورد نیاز طلاب مدرسه و مؤسسه تخصصی انجام شده است.

مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) افزود: اعزام یکی از روحانیان به روسیه و نیز کسب رتبه برتر کشوری در رشته مبارزات و هنرهای فردی را داشتیم.

وی با اشاره به مطالبات در راستای ارتقای کمی و کیفی و رونق حوزه های علمیه شهرستان اظهارداشت: به رسمیت شناختن بعضی از حلقات درس خارج که در سطح مدارس علمیه مازندران برگزار می شود و احیای موقوفات حوزه های علمیه از جمله مطالبات است.

گفتنی است، مدرسه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل تحت اشراف و تولیت حضرت آیت الله جوادی آملی قرار دارد./1314/پ201/ج

ارسال نظرات