۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۴۴۵۴۰۹

چند خبر کوتاه از حوزه علمیه خراسان

تاكيد بر تدوين نظام جامع نسبت به همه شئونات طلبگي در چهارمین جلسه مشترک رییسان و دبيران كمسيونهای حوزه علمیه خراسان، ضرورت توجه به تبيين و معرفي جايگاه خانواده در اسلام و تسلط داشتن طلاب به زبانهای زنده دنیا در بیان معاون امور بين‌الملل حوزه‌هاي علميه كشور از اخبار کوتاه و مهم حوزه علمیه خراسان است.
حوزه علمیه خراسان

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمين محمد باقر فرزانه، دبير شوراي عالي حوزه علميه خراسان، در چهارمين جلسه مشترك رؤسا و دبيران كمسيون‌ها ضمن تقدير از فعاليت‌هاي اخير كمسيون‌هاي پنج‌گانه آموزش، پژوهش، اجتماعي و سياسي، فرهنگ و اخلاق و خدمات و معيشت حوزه علميه خراسان، اظهار كرد: بايد در حوزه علميه خراسان نظام جامعي تدوين شود كه همه شئونات حوزوي طلبه را پوشش دهد.

وي افزود: در نظر گرفتن يك امر از امور حوزوي طلبه، بدون توجه به  امور ديگر، آن خسارت خواهد بود كه در اين زمينه نظام جامع مي‌تواند زمينه رشد همگون طلاب را فراهم آورد.

دبير شوراي عالي حوزه علميه خراسان امكانات بالقوه و بالفعل موجود در حوزه علميه را مطلوب ارزيابي كرد و ادامه داد: رؤسا و دبيران كمسيون‌هاي دبيرخانه شوراي عالي حوزه علميه خراسان بايد با برنامه‌ريزي مناسب، تلاش مضاعفي را در جهت پوشش خلأهاي موجود در حوزه علميه صورت دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمين فرزانه با تبيين اهميت فراهم آوردن امكانات معيشتي مناسب براي طلاب حوزه‌هاي علميه، تصريح كرد: با توجه به فضاي موجود در كمسيون خدمات و معيشت، بايد قدم‌هاي مؤثرتري در بهبود وضعيت زندگي طلاب برداشته و در تصويب و اجراي طرح‌هايي در اين زمينه تسريع شود.

وي در پايان با اشاره به برگزاري نشست مشترك شوراي عالي حوزه علميه خراسان و قم، بر تبادل اسناد و نظامات جامعكار شده ميان اين دو مركز تأكيد كرد.

يادآور مي‌شود، در اين جلسه مسئول دبيرخانه شوراي عالي و رؤساي كمسيون‌هاي پنج‌گانه آموزش، پژوهش، اجتماعي و سياسي، فرهنگ و اخلاق و خدمات و معيشت حوزه علميه خراسان نيز گزارشي تفصيلي از كمسيون‌هاي مربوطه خود ارائه دادند.

 

ضرورت توجه به تبيين و معرفي جايگاه خانواده در اسلام

منصوره اعدادي با بیان اینکه نياز جامعه امروز حضور خواهران عالمه است كه توان پاسخگويي به شبهات و مسائل مختلف را در حوزه زن و خانواده داشته باشند. به بحث تحول در حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: شاخص ترين وظيفه خواهران و مبلغان دين اسلام، اين است كه آموزه هاي اسلام و دين را بشناسند و در گسترش معارف آن از جمله ترويج مباحث خانواده اسلامي تلاش كنند.

مسئول دفتر مدارس علميه خواهران حوزه علميه خراسان در خصوص برنامه هاي تحولي دفتر امور خواهران اين حوزه بيان كرد: شناسايي آسيب ها، نقاط قوت و ضعف برنامه ها، بازخواني اهداف و رسالت حوزه علميه خواهران و همچنين بازنگري در نوع فعاليت هاي آموزشي، فرهنگي و پژوهشي مدارس علميه خواهران مدنظر اين دفتر در نظام تحولي قرار دارد.

وي بازبيني در ساختار و تحول در نظام اداري مدارس، منابع انساني و نظام محتوايي را امري ضروري براي مدارس علميه خواهران خراسان عنوان و اضافه كرد: نظام رفتاري اخلاقي مسئله اي است كه مي توان با استفاده از شيوه و تجربيات گذشتگان دوباره در حوزه عملياتي كرد.

اعدادي همچنين با اشاره به بخش بين الملل فعاليت تبليغي حوزه هاي علميه ابراز كرد: عرصه تبليغ در سطح بين الملل بسيار گسترده و نيازمند تربيت نيروهاي توانمند، مهذب و زبان دان است كه در حوزه خواهران با توجه به مسئوليت ساير دستگاه هاي مرتبط و متولي اين موضوع، دفتر خواهران به اين بخش تاكنون ورودي نداشته است.

مسئول دفتر مدارس علميه خواهران حوزه علميه خراسان، تفقه و ابلاغ دين را به عنوان مهمترين رسالت هاي حوزه هاي علميه برشمرد و در ادامه با توجه به سطوح عالي تحصيلي در حوزه و تحصيل خواهران در اين عرصه بيان كرد: ارتقاء علم و سطح دانشي افراد منحصر به جنسيت نيست و با توجه به درخواست طلاب براي افزايش و توسعه رشته هاي درسي بدنبال فراهم كردن تحصيل در سطوح عالي حوزه براي خواهران هستيم.

 

جامعه امروزی نيازمند تبليغ و حضور خواهران مبلغ در عرصه هاي مختلف اجتماع است

وي در خصوص رشته تبليغ براي خواهران طلبه در سطح 3 اظهار كرد: با توجه به اينكه جامعه امروزی نيازمند تبليغ و حضور خواهران مبلغ در عرصه هاي مختلف اجتماع است بنابراين، امسال در سطح سه خواهران در اين رشته نيز ثبت نام داشتيم كه پس از اعلان نتايج در صورت به حدنصاب رسيدن قبولي، اين رشته راه اندازي خواهد شد تا خواهران آموزشهاي تخصصي لازم را فراگيرند.

اعدادي در پايان فراهم آوردن شرايط ادامه تحصيل خواهران در سطوح عالي را براي ماندگاري بيشتر طلاب در خراسان امري ضروري خواند و گفت: اميدواريم با تربيت طلاب مهذب، انقلابي و نخبه در سطوح عالي نيز بتوانيم بخوبي عمل كرده و ارتقاء سطح علمي را براي خواهران محقق كنيم.

 

طلاب به زبان‌هاي زنده دنيا مسلط شوند

معاون امور بين‌الملل حوزه‌هاي علميه كشور در جمع فضلاي فعال در عرصه بين‌الملل در مدرسه علميه باقرالعلوم (عليه‌السلام) اظهار كرد: تسلط به زبان‌هاي زنده دنيا امر ولايت است و طلاب بايد يادگيري زبان‌هاي عربي، انگليسي، كشورهاي مجاور و كشورهاي داراي زمينه تبليغي مطلوب را در اولويت قرار دهند.

وي با اشاره به آيه «وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ...» (ابراهيم/ 4)، گفت: اگر بنا باشد اسلام را به تمام جامعه بشري ارائه دهيم، بايد در زمينه آموزش زبان‌هاي خارجي فعالتر باشيم و اين علاوه بر برنامه‌ريزي گسترده ستادي، همت طلاب را مي‌طلبد.

حجت‌الاسلام والمسلمين زماني با بيان اين‌كه شش هزار زبان در دنيا وجود دارد و مسيحيت، انجيل را به دو هزار زبان ترجمه كرده و در اختيار مردم جهان قرار داده است، تأكيد كرد: ما بايد در مورد ترجمه قرآن همت بيشتري داشته باشيم و از طريق ترجمه آن و تسلط به زبان‌هاي زنده دنيا، مقدمات نشر و گسترش معارف اسلامي را فراهم آوريم.

 

مطالعات آزاد؛ راهكاري براي پاسخگويي به نيازهاي كنوني جامعه

عضو هيئت علمي جامعة المصطفي العالميه در گروه تفسير و علوم قرآني با اشاره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب در مورد اصلاح مستمر و بهبود نظام آموزشي حوزه علميه، بيان كرد: طلاب بايد بر اساس نظام آموزشي موجود كه البته احتياج به اصلاح، تكميل و غني‌سازي دارد پيش بروند و اميدواريم اين اصلاحات هر چه سريع‌تر محقق شود.

حجت‌الاسلام والمسلمين زماني مطالعات آزاد طلاب را يكي از مؤثرترين راه‌ها در جهت پاسخگويي به نيازهاي روز جامعه برشمرد و تصريح كرد: ايجاد اصلاحات مورد نياز در نظام آموزشي حوزه علميه، كار بسيار گسترده و سنگيني است و لذا توصيه مي‌شود طلاب تا تحقق اين اصلاحات، نيازهاي موجود را از طريق مطالعات آزاد و هدفمند جبران نمايند.

معاون امور بين‌الملل حوزه‌هاي علميه كشور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به آيه «قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْني‏ وَ فُرادي...» (سبأ/ 46)، تأكيد كرد: ضمن اينكه ما در تبليغ نياز به راهنما داريم، اما اگر راهنمايي پيدا نكرديم،به معناي برداشته شدن تكليف از دوش ما نيست،بلكه بايد به صورت فردي اقدام كنيم.

وي با تمجيد از روحيه امام خميني(ره) در راه ايجاد انقلاب اسلامي و براندازي حكومت طاغوتي پهلوي، گفت: اگر امام راحل (ره) منتظر مي ماندند تا از عده‌اي قول همراهي بگيرند، انقلاب شكل نمي‌گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمين زماني درباره وجود روحيه انقلابي و عمل فردي در راه تحقق آرمان‌هاي اسلام، فعاليت‌هاي امام موسي صدر در لبنان را يادآور شد و تصريح كرد: زماني كه وي فعاليت‌هاي خود را در لبنان آغاز كرد، نه انقلاب اسلامي ايران شكل گرفته بود و نه حكم، حقوق و شهريه خاصي داشت، اما با تمام سختي‌ها، به تنهايي راه را ادامه داد و به نتيجه رساند.

 

ضرورت مخاطب شناسي در تبليغ ديني

وي با تبيين جايگاه و اهميت شناسايي گروه‌هاي مخاطب در تبليغ ديني، عنوان كرد: فعاليت‌هاي مبلغ بايد متناسب با گروه‌هاي مختلف مخاطب باشد و اين هنري است كه بايد آن را فرا گرفت و بكار بست.

حجت‌الاسلام والمسلمين زماني در پايان ضمن پاسخگويي به سؤالات برخي از حاضرين با بيان اين‌كه فعاليت‌هاي انفرادي بركات خاص خودش را دارد، اما بهتر آن است كه سيستم و برنامه‌ريزي جامعي ايجاد شود، بيان كرد: تبليغ دينيِ مناسب و بين‌المللي به دو صورت قابل انجام است؛ اول اينكه مديران ستادي برنامه‌ريزي كنند  البته ياد آور مي شود در اين رابطه حوزه علميه قم برنامه‌ريزي‌هايي داشته است.

معاون امور بين‌الملل حوزه‌هاي علميه كشور راه دوم در تحقق تبليغ دينيِ مناسب و بين‌المللي را تلاش و همت طلاب درمدارس علميه، به صورت فردي و در جمع‌هاي كوچك عنوان كرد./859/303/ب3

 

ارسال نظرات