رصد مسائل سیاسی وظیفه طلبه انقلابی است
حجتالاسلام عبدالله بامری، استاد حوزه علمیه سفیران هدایت شهرستان زاهدان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، گفت: یکی از خطرات بزرگی که برای حوزههای علمیه وجود دارد و مقام معظم رهبری هم در چند ساله اخیر هشدارهای بسیاری در این باره دادهاند، مسأله جدایی حوزهها از سیاست است.
استاد حوزه علمیه سفیران هدایت زاهدان اظهار کرد: در نظام اسلامی اعتقاد بر این است که سیاست ما عین دیانت ما است؛ درست است که پیامبر اسلام برای کشورگشایی نیامد، اما آیا حکومت دینی تشکیل داد یا خیر؟ آیا مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی را رصد نمیکردند؟
وی افزود: امام حسین(ع) برای احیای سنت رسول الله(ص) و مبارزه با ظلم و فساد قیام کردند، اما برای اجرای احکام الهی و جاری ساختن سنت رسول الله(ص) در جامعه، نیاز به تشکیل حکومت دینی بود، زیرا در حکومت فاسد نمیتوان احکام دین را بصورت کامل اجرا کرد.
حجتالاسلام بامری بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که حوزههای علمیه نباید نسبت به امور بیتفاوت باشند، باید نواقص و مشکلات نظام اسلامی را بشناسند و کمک کنند تا برطرف شود؛ پیامبر اکرم(ص) همانطور که ساعتها در محراب به عبادت مینشستند، از این طرف در مقابل مشکلات اجتماعی و سیاسی روز هم دغدغه داشتند.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه نباید خود را محدود به فعالیتهای علمی بدانند، ادامه داد: خداوند در آیه 28 سوره مبارکه حدید میفرماید «یا ایها الذین امنوا اتقوا الله و امنوا برسوله یؤتکم کفلین من رحمته ویجعل لکم نورا تمشون به و یغفر لکم»، اى کسانى که ایمان آوردهاید، تقواى الهى پیشه کنید و به رسولش ایمان بیاورید تا دو سهم از رحمتش به شما ببخشد و براى شما نورى قرار دهد که با آن (در میان مردم و در مسیر زندگى خود) راه بروید و گناهان شما را ببخشد.
حجتالاسلام بامری عنوان کرد: در آیه فوق، خداوند برای بندگان باتقوای خودش دو مزد داده است، یکی پاداش اخروی و دیگری نعمت بصیرت، یعنی قدرت شناختن حق از باطل؛ سیاست یعنی اینکه ما حق را بشناسیم و در مقابل باطل ایستادگی کنیم.
استاد حوزه علمیه سفیران هدایت زاهدان افزود: ما نباید همه امور را رها کنیم و بگوییم امام زمان(ع) باید ظهور کند؛ وقتی خود را منتظر ایشان میدانیم، باید در قبال مشکلات جامعه اسلامی مسؤول باشیم و با اصلاح امور، زمنیهساز ظهور ایشان شویم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بصیرت همانند نوری است که راه را به ما نشان میدهد، قدرت تشخیص حق از باطل را به ما میدهد؛ مسؤول این بصیرت افزایی، نخبگان جامعه میباشند که علمای دین، از جمله این نخبگان هستند./302/831/ب1