۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۶
کد خبر: ۴۴۷۲۲۰

دمشق نيازي به «گاز كلر» ندارد

در پي ارائه گزارش جديد هيئت تحقيق شوراي امنيت سازمان ملل درباره استفاده از سلاح شيميايي در سوریه...
استفاده تروریست ها از سلاح شیمیایی در سوریه

به گزارش سرویس پیشخوان  خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه جوان، در پي ارائه گزارش جديد هيئت تحقيق شوراي امنيت سازمان ملل درباره استفاده از سلاح شيميايي در سوريه (كه در آن به دو مورد استفاده از گاز كلر توسط ارتش سوريه و يك مورد گاز خردل توسط داعش) اشاره شده است، نماينده انگليس در اين شورا خواستار اجراي فصل 7 منشور ملل متحد عليه سوريه و فرانسه نيز خواستار ارجاع پرونده سوريه به ديوان كيفري بين‌المللي شد.

از زماني كه جنگ به سوريه در سال 2011 تحميل شد، يك نكته از بررسي و تحليل روند تحولات جنگ طي پنج سال گذشته در اين كشور قابل استنباط است و آن اينكه هر وقت ارتش سوريه و دولت اين كشور در عمليات ميداني به پيروزي‌هاي مستمر دست يافته و در موقعيت برتر قرار گرفته بلافاصله پرونده‌اي به اتهام نقض حقوق بشر و استفاده از سلاح‌هاي شيميايي عليه مخالفان مسلح گشوده شده است. اين در حالي است كه تجارب جنگ‌هاي گذشته نشان داده است در اغلب موارد اين طرف بازنده بوده است كه براي سرپوش گذاشتن بر شكست‌هاي خود به استفاده از سلاح‌هاي غيرمتعارف روي آورده است.

بر اين اساس يكي از دلايلي كه مي‌توان در رد اتهامات وارده بر سوريه در استفاده از گاز كلر استناد كرد اين است كه دولت و ارتش سوريه اصلاً به استفاده از اين تسليحات نيازي ندارد اما برعكس مخالفان مسلح و تكفيري‌ها و حاميان خارجي آنها براي ايجاد وقفه در روند پيشروي‌ها و بازپس‌گيري‌هاي ارتش و پرونده‌سازي عليه دولت سوريه به استفاده از اين سلاح‌ها نياز دارند. علاوه بر اين، اگر دولت سوريه در فكر استفاده از سلاح شيميايي بود از تحويل آنها خودداري مي‌كرد، حال آنكه دولت سوريه در ابتداي جنگ همه تسليحات شيميايي خود را براي سلب بهانه از امريكا براي تجاوز نظامي به اين كشور در اختيار بازرسان سازمان ملل قرار داد و در چند مرحله از اين كشور خارج و روي عرشه يك ناو امريكايي منهدم شد.

گذشته از اينها برخلاف اتهامات وارده رويكرد دولت سوريه از ابتداي جنگ بر اين مبتني بوده است كه روند مقابله با مخالفان مسلح و گروه‌هاي تكفيري را به گونه‌اي پيش ببرد كه از وارد شدن خسارات و تلفات بيشتر بر اماكن تحت اشغال اين گروه‌ها و ساكنان آنها جلوگيري كند چرا كه در نهايت هزينه بازسازي اين مناطق از جيب مردم و دولت اين كشور پرداخت خواهد شد اما درست برعكس گروه‌هاي تكفيري و مسلح و حاميان خارجي آنها وارد كردن خسارات و تلفات بيشتر را جزو اهداف خود تعريف كرده‌اند. از آنچه گفته شد مشخص مي‌شود كه اتهام وارده بر سوريه در خصوص استفاده از گاز كلر هيچ مبناي عقلي، علمي و حقوقي ندارد و تنها با هدف استفاده سياسي صورت مي‌گيرد. چنين پرونده‌سازي‌هايي كمك به داعش و تكفيري‌ها نيز محسوب مي‌شود كه بيش از هر زمان ديگر در معرض پيشروي‌ها و پيروزي‌هاي روزافزون ارتش سوريه قرار گرفته‌اند. بر اين اساس مي‌توان گفت اگر در روند تلاش‌هاي جاري ارتش‌هاي سوريه و عراق در مبارزه مؤثر با داعش و ديگر گروه‌هاي تكفيري وقفه و اخلال ايجاد شود، باز بعدها هزينه آن را جامعه جهاني از جمله خود كشورهاي غربي پرداخت خواهند كرد./836/د102/ل

ارسال نظرات