۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
کد خبر: ۴۵۱۰۸۶
آیت الله اعرافی در سمینار تخصصی فرهنگ جهاد:

سلاح های کشتار جمعی ارمغان تمدن غربی است/ نظام آموزشی عربستان بوی خون می دهد

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور سلاح های مخرب و کشتار جمعی و کشتار مسلمانان را ارمغان تمدن غربی دانست و با تاکید بر اهمیت مقوله جهاد در اسلام گفت: جهاد در دل تعالیم ما جا دارد و پرداختن به آن بخشی از رسالت حوزه است.
آیت الله اعرافی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه صبح امروز در دومین سمینار علمی تخصصی فرهنگ جهاد که در سالن اجتماعات دارالشفا برگزار شد، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: پیام مهم این نشست این است که حوزه قم بیدار و هوشیار است و همچنان بر میثاق الهی استوار است.

وی افزود: حوزه قم این افتخار را دارد که در 40 سالگی تولید خود با حضور شخصیت های بزرگ فرهنگ دفاع و جهاد و مقاومت را احیا کرد، طلاب باید این عظمت را احساس کنند و این مسأله را در تحلیل خود بدانند که 40 سال در عمر یک نهاد اندک است اما در همین مدت از دل همین حوزه انقلابی پیدا شد که معادلات عالم را در سطوح علمی و معرفتی تغییر داد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که انقلاب اسلامی از عمقی برخوردار بود که زیرساخت معرفتی جهان را دچار تزلزل کرد، اظهار داشت: کل بنیان غرب بر مادی گرایی بنیان گذاشته شده اما انقلاب اسلامی از پایه سخنی نو دارد و اسلامی است، پایه های این انقلاب در قم باید تقویت شود.

وی ادامه داد: اگر از رهبری و بزرگان می شنویم حوزه انقلابی ابعادی دارد که مهم ترین وجود نگاه عمقی و بنیادی است، حوزه باید بر این اساس خود را پاسخگوی نیازهای ایران و جهان بداند.

عضو جامعه مدرسین جوزه علمیه قم با بیان این که مقوله نظام دفاع و جهاد در متن آموزشی و پژوهشی باید جا بگیرد، ابراز داشت: نمی شود در این زمینه شانه خالی کرد و نظام های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی حوزه از این مقوله مهم تهی بماند و از آن دور شود.

وی عنوان کرد: مقوله جهاد در دل تعالیم ما جا دارد و پرداختن به آن بخشی از رسالت حوزه است، نظام دفاعی و جهادی تضمین کننده بقای سیستم کلی اسلام است؛ در عصر نوین انقلاب اسلامی مقوله جهاد و شهادت نقشی کلیدی دارد.

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: وقتی بخواهیم به نظامی جامع برسیم 4 زاویه دید علمی باید متوجه موضوع کنیم، قدم نخست بررسی و کاوش بر اساس نگاه تمدنی است، مسأله دوم فلسفه و مبانی یک مقوله است که باید ما را به نظام جامعه برساند و آن را نظام سازی کرد، موضوع دیگر نگاه فقهی و حقوقی است.

وی اضافه کرد: بر این اساس باید به نگاه جامع برسیم، در باب جهاد و دفاع باید نگاه تاریخی و تمدنی را استخراج کنیم و مبانی دینی را خارج کرده و بر تحقیقات پیرامون آن بیفزاییم، فقه ما در این زمینه باید فعال تر شود و نگاه اخلاقی نیز باید مد نظر باشد.

آیت الله اعرافی با بیان این که مفهوم جهاد مفهومی بسیار دامنه دار است، گفت: جهاد به معنای اخص که جهاد ابتدایی است در عصر غیبت مورد اختلاف فقها است، معنای دوم شامل دفاع به شکل رزم هم می شود، معنای سوم این است که جهاد را در اقدامات بازدارنده در امر به معروف و نهی از منکر بدانیم.

وی افزود: در همان ابواب سنتی باید دائم کار شود اما نباید به آن بسنده کرد، اگر 600 درس خارج داریم باید بخشی در عرصه نو وارد شوند این رسالت حوزه انقلابی است؛ امر به معروف و نهی از منکر اقدامی بازدارنده است و در معنای سوم وارد در جهاد است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که موضوع چهارم حرکتی است که برای هدایت دیگران انجام می شود، اظهار داشت: جهاد به معنای چهارم شامل جهاد در مقام تربیت و تزکیه دیگران می شود، معنای دیگر این است که عرصه جهاد با نفس را نیز در بر می گیرد.

وی ادامه داد: جهاد در منطق اسلام در یک چارچوبی قرار می گیرد که بسیار مهم و قابل توجه است، چارچوب این است که جهاد در فقه اسلامی محدودیت هایی دارد، در آغاز و انجام این کارزار و رزمنده محدودیت هایی وجود دارد، دراین که با چه کسی به جنگ بپردازیم و در زمان و مکان محدودیت دارد، همچنین در نوع جنگیدن و ابراز نیز قواعدی دارد.

عضو جامعه مدرسین جوزه علمیه قم با بیان این که ما معتقد به ولایت فقیه هستیم نه ابوبکر بغدادی و کسی که بخواهد بدون پشتوانه فقهی فرماندهی کند، ابراز داشت: همه معانی جهاد چارچوب های عقلانی و نظام های بسیار مترقی دارد، ما حتما باید نگاه تطبیقی بین اسلام و نظام حقوقی دیگر، ادیان و مذاهب دیگر و بررسی نگاه اسلام با تمدن های دیگر باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: باید پرونده جنگ را در زمانی که گوش بشر را از حقوق بشر پر کردند مورد بررسی قرار گیرد، نگاه مدعیان حقوق بشر در زمینه جنگ بسیار منفی بوده و مشکلات بسیاری برای جهان ایجاد کرده است، در پرونده آمریکا بیش از 100 اشتغال، جنگ و تجاوز وجود دارد.

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: سلاح های کشتار جمعی و زیرپا گذاشتن حقوق مسلمانان به شکل های گوناگون از دل تمدن غربی به وجود آمده است

وی با اشاره به شرایط امروز جهان اسلام اضافه کرد: در برابرمقوله جهاد و مقاومت یک نظریه روشن فکر مأبانه و واداده غربی است که می گویند باید جهاد را به گونه ای تفسیر کنیم که مقاومت وجود نداشته باشد، دراین رویکرد با شعار نفی خشونت چیزی از مقاومت باقی نمی ماند که نتیجه آن انفعال در برابر دشمن و تهاجم است.

مدیر حوزه های علمیه گفت: دو اشتباه بزرگ دارند یکی این که اسلام شناس درست نیستند، اسلام مظهر مهربانی است اما مقاومت در برابر شیطان ها به قوت وجود داشته است، این افراد غرب شناسی درست ندارند و نمی دانند که غرب با آن ها چه می کند؛ طیف دیگر گروه های تکفیری و وهابیت است که ضرر بزرگی به جهاد و شهادت می زنند چون در برابر الگوی زیبا و جذاب دفاع مقدس الگویی نادرست را ارائه می کنند که پشتیبان آن ها همان غرب بوده و پایه آن در عربستان است.

وی افزود: کدام یک از متون حوزه قم و وهابیت تکفیری پرورش می دهد، نظام آموزشی عربستان بوی خون می دهد و در آن حتی یک انتخابات برگزار نشده است؛ ما نه منطق انفعالی و نه تکفیر را قبول نداریم داریم بلکه معتقد به جهاد الهی و انسانی و نجات دهنده بشریت هستیم، انقلاب اسلامی این منطق را در جهان جدید احیا کرد./1323/پ201/ج

ارسال نظرات