۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
کد خبر: ۴۵۳۱۶۷
عضو هیأت داوران سوگواره عاشورایی عکس و پوستر هیأت مطرح کرد؛

شکل گیری هنر در فضای مقاومت و هیأت در پنجمین سوگواره عاشورایی

نجابتی گفت: در پنجمین سوگواره عاشورایی، هنر در فضای مقاومت و هیات شکل گرفته است، در واقع فضای بسیج و هیأت از هم جدا نیست، در زمینه طراحی نشانه‌های هیئات، کتیبه‌ها، پرچم‌ها و پوسترها شاهد اطلاع رسانی کافی نیستیم، به همین منظور است که پنج دوره سوگواره عکس و پوستر شکل گرفته است.
عزادارای

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا مسعود نجابتی، دبیر علمی و عضو هیأت داوران سوگواره عاشورایی عکس و پوستر هیات بعداظهر یکشنبه در نشست خبری پنجمین سوگواره عاشورایی عکس و پوستر هیأت که در بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا(ص) برگزار شد با اشاره به اینکه در این سوگواره با نوعی هنر مواجه هستیم که در هیچ جا نمونه آن وجود ندارد، اظهار داشت: ما در اینجا با نوعی هنر رو به رو هستیم که در اصل همان نگاهی را که در بسیج داریم در هیأت نیز اتفاق می‌افتد، جایی که ما باید بیشتر به آن بپردازیم زیرا نمونه‌ای از نگاه‌های امام خمینی(ره) به هنر همین است.

وی ادامه داد: این هنر در فضای مقاومت و هیأت شکل گرفته است، در واقع فضای بسیج و هیأت از هم جدا نیست، در زمینه طراحی نشانه‌های هیئات، کتیبه‌ها، پرچم‌ها و پوسترها شاهد اطلاع رسانی کافی نیستیم، به همین منظور است که پنج دوره سوگواره عکس و پوستر شکل گرفته است.

مدیر کانون هنر شیعی با اشاره به اینکه سوگواره عکس و پوستر هیأت در جهت ارتقا سطح هنرمندان است، خاطرنشان کرد: تلاش در این فضای هنری سبب می‌شود که این جریان هنری در کشور دیده شود، در این صورت مردم به مباحث که در هیأت مظرح می‌شود جذب شده و از این رو در این زمینه از سوی سازمان‌های فرهنگی باید حمایت صورت گیرد.

نجابتی با اشاره به اینکه در این رخداد هنری باید نوآوری وجود داشته باشد، تصریح کرد: آنچه در این رویداد معیار داوری است همانند دیگر قضاوت‌ها به موفقیت طراح در ارتباط بین فرم و محتوا توجه دارد، سوگواره پوستر هیأت با موضوع اعلان و اطلاع‌رسانی مواجه است و با پوسترهای نوشتاری سر و کار داریم که تنها جنبه بصری و تایپوگرافی ندارد و مردم ترغیب می‌کند که به فضای هیأت وارد شوند.

در ادامه این نشست کمال‌الدین شاهرخ عضو هیأت داوران بخش عکس سوگواره با اشاره به اینکه فراگیر شدن عکاسی برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است، تأکید کرد: عکاسی برای ما اهمیت زیادی دارد و امید است که از تمام رده‌های سنی از نوجوانان تا سنین بالاتر وارد این عرصه شوند، در هنر دینی این امر بارزتر است، برای مثال در عکس‌های اربعین و هیأت‌های مذهبی می‌توان آن را دید.

عضو هیأت داوران بخش عکس سوگواره با بیان اینکه جامعه ایمانی مشعر به دنبال ایجاد رقابت بین عکاسان است، تصریح کرد: این سوگواره بحث آموزش را هم در نظر دارد تا افراد از تجربه‌های خود به دیگران منتقل کنند، در مجموع بیش از 700 عنوان سوگواره و جشنواره در موضوعات مختلف برپا می‌شود که بخشی از آن سهم عکاسی دینی و آیینی است.

وی یادآور شد: امیدواریم بازتاب و فرآیند این دوره از سوگواره خوب باشد و استقبال خوبی مانند دوره‌‌های قبل از آن انجام شود، آنچه امسال به عنوان یک اتفاق خوب در سوگواره هیأت رخ داد، این است که بخش اصلی شرکت مجموعه عکس دیده می‌شود، این امر خوب است زیرا خیلی از اتفاق‌ها با مجموعه عکس تعریف می‌شود.

شاهرخ در پایان گفت: مشاهده مجموعه عکس سبب می‌شود عکاسان کمتر به سمت تک عکس بروند، چون در تک عکس ممکن است عکاس نتواند منظور خود را برساند و منتظر یک اتفاق باشد، اما در مجموعه عکس به‌ خاطر این‌که پروژه از قبل تعریف شده، از کارهای دم‌دستی پرهیز می‌‌شود و این نوع عکاس قطعا موفق‌ خواهد بود./816/201/ب2

ارسال نظرات