۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۴۵۴۷۳۴
حجت الاسلام عالی:

خوش اخلاقی در برابر اخلاق بد همسران سبب رشد معنوی انسان می شود

استاد حوزه علمیه مسامحه و مدارا با اهل خانه و در امور شخصی را از اخلاق اهل بیت(ع) دانست و گفت: علمای شیعه هم گاهی اخلاق نیک با همسران ناسازگار را به عنوان ریاضت توصیه می کردند، اما اهل بیت(ع) در رابطه با مسائل دین ذره ای مماشات نمی کردند و در رابطه با ناموس خدا ذره ای گذشت نداشتند.
حجت الاسلام عالی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام مسعود عالی، استاد حوزه علمیه، صبح امروز در مسجد صاحب الزمان(عج) داران، گفت: اخلاق خوب در خانواده و مماشات با همسر در اسلام بسیار اهمیت دارد، علمای شیعه مانند علامه طباطبایی به عنوان ریاضت و ذکر مخصوص به شاگردانشان می گفتند که بهترین ریاضت شما اخلاق خوب با همسر در خانواده است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه «وَ عَسی اَن تَکرَهوا شَیئاً وَ هُوَ خَیرٌ لَکُم»، ادامه داد: گاهی همسر انسان ممکن است عیبهایی داشته باشد که ابتدا غیر قابل هضم و کنار آمدن باشد و شخص قصد طلاق دادن او را داشته باشد، اما چه بسا خداوند در آن همسر خیری برای شما قرار داده باشد که از آن خبر ندارید و در آینده نصیب شما شود.

وی افزود: گاهاً فرزندان بسیار خوب و درجه یک از همسران مشکل دار نصیب انسانها می شود، گاهی هم  تندخویی و کمبودها در همسر برای امتحان الهی و مقدمه رسیدن انسان به مراتب عالی است، برخی از علمای ما خودشان از این طریق به مراتب بالای عرقانی و مکاشفه ها می رسیدند، البته شرط ان اینست که در برابر تندخویی و اخلاق بد همسر و کسان او ما اخلاق نیکو و صبر داشته باشیم که البته بسیار مشکل است، خوش اخلاقی در برابر اخلاق بد همسران موجب رشد معنوی انسان می شود.

اهل بیت(ع) در رابطه با مسائل دین ذره ای مماشات نمی کردند

حجت الاسلام عالی اظهار داشت: اهل بیت(ع) در بسیاری از موارد و مسائل خانوادگی با اهل خانه مسامحه و مدارا می کردند، در بسیاری از موارد هم دیده شده که همسر بداخلاق با خوش اخلاقی طرف مقابل و دیدن صبر و برخورد مناسب او اصلاح شده و محبت شدیدی بین آنها با یکدیگر برقرار شده  و زندگی شیرین شده است.

کارشناس مذهبی ابراز داشت: اهل بیت(ع) در رابطه با مسائل دین ذره ای مسامحه و مماشات نمی کردند و در رابطه با ناموس خدا ذره ای گذشت نداشتند، حضرت زهرا(س) در خطبه ای که برای زنان مهاجر و انصار خواند، دلیل کنار زدن امیرمؤمنان(ع) از خلافت را جدی بودن ایشان در امر دین خدا و کوتاه نیامدن حضرت(ع) در موارد اقدامهای خلاف دین خدا بیان کردند.

وی در ادامه گفت: یکی از تهمتهایی که به امام علی(ع) می زدند خشن بودن ایشان بود، البته امیرمؤمنان(ع) در برابر امر خلاف دین خدا به شدت می ایستاد و مقاومت می کرد، اما ایشان 2 نقطه ضعف داشت، یکی در هنگام نماز  و یکی هم در هنگام دیدن اشک ضعیف و فقیر و یتیم، ضعف می کردند، این ضعفهای ظاهری در واقع نقاط قوت مؤمن و حاکم اسلامی است./202/869/ب1

ارسال نظرات