۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۴
کد خبر: ۴۵۵۸۳۵
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی مطرح کرد؛

لزوم توجه دولت نسبت به توزیع غذای پاک در جامعه

حجت الاسلام والمسلمین موسوی نسب‌کرمانی با بیان این که باید با مراکزی که غذاهای ناسالم توزیع می شود برخورد جدی صورت بگیرد، گفت: دولت باید به تغذیه پاک جامعه اهمیت بیشتری بدهد هرچند برای او هزینه زیادی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا موسوی‌نسب کرمانی

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا موسوی نسب‌کرمانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره هفته غذای پاک به تأثیر غذای پاکیزه در پیشرفت های فکری و فرهنگی جامعه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: قرآن کریم به عنوان یک اصل کلی توجه به غذای پاک و پاکیزه را مهم می داند و آن را زمینه ساز عمل صالح برمی شمرد، چرا که خداوند در قرآن خطاب به پیامبرانش می فرماید: «ياايها الرسل كلوا من الطيبات و اعملوا صالحا إنى بما تعملون عليم».

رابطه غذای سالم و رفتار و عمل

عضو هیأت علمی گروه اخلاق مؤسسه امام خمینی(ره) ادامه داد: از این آیه مشخص می شود بین غذایی که انسان تناول می کند و بین رفتار و اعمال او ارتباط تنگاتنگی برقرار است و به همین دلیل است که در قرآن و روایات معیارهای مهمی برای غذا و خوراک بیان شده است.

وی با اشاره به معیارهای غذا در اسلام عنوان داشت: معیار نخست حلالیت است به این معنا که غذای انسان اولا حلال ذاتی باشد و از گوشت حیوانات حرام گوشت نباشد و ثانیا ذبح شرعی شده باشد و معیار دوم بنابر آیات و روایات، حسن و زیبا بودن طعام است چراکه طبع انسان و ساختار شخصیتی او در سفره زیبا پرورش می یابد، بنابراین خانواده ها باید به این مسأله توجه زیادی داشته باشند و بدانند غذای سالم می تواند شخصیت و کرامت انسان را تقویت کند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی نسب‌کرمانی افزود: معیار سوم رزق کریم و بخل نورزیدن در طعام دادن به دیگران است؛ انسان باید میهمان پذیر باشد، از تنها خوری بگریزد و به فکر دیگران نیز باشد به همین خاطر است که روایت داریم اگر هنگام غذا خوردن موجودی دو چشم حتی حیوان به انسان نگاه کند ولی فردی که مشغول غذا خوردن است به او توجهی نداشته باشد دچار مریضی می شود که هرگز درمانی نخواهد داشت.

غذا باید مناسب طبع انسان باشد

وی با بیان این که طیب بودن یکی دیگر از معیارهای غذا در دین است، خاطرنشان کرد: غذایی که انسان می خورد باید با طبع او متناسب باشد و این مسأله جز با غذای پاک به دست نمی آید؛ امروز از نظر علمی وتجربی نیز ثابت شده که غذای پاک هم در روح و هم در جسم انسان تأثیر زیادی دارد.

عضو هیأت علمی گروه اخلاق مؤسسه امام خمینی(ره)  با بیان این که باید با مراکزی که غذاهای ناسالم توزیع می شود برخورد جدی صورت بگیرد، عنوان کرد: بنده خودم در یکی از مدارس توصیه کردم به جای چیپس و پفک و غذاهای ناسالم، میوه ها و تنقلات سالم را در اختیار دانش آموزان قرار دهید ولی مسؤولان مدرسه گفتند این گونه تغذیه ها سریع خراب می شود و از نظر اقتصادی به صرفه نیست، ولی غذاهای بسته بندی شده و غیر سالم مدت زمان زیادی قابل نگه داری است و ما به همین دلیل این گونه تغذیه ها را توزیع می کنیم.

وی ابراز نگرانی کرد: دولت امروز از این مسأله مهم غافل شده و بیشتر به مسائل اقتصادی و سیاسی می پردازد در حالی که گفتیم تغذیه مسأله ای است که در روح و جسم انسان تأثیر زیادی دارد، بنابراین باید دولت به تغذیه پاک جامعه اهمیت بیشتری بدهد هرچند برای او هزینه زیادی داشته باشد./1330/ت302/ی

ارسال نظرات